-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugy latom itt az opel topikban sokan nagy becsben tartjak az autojukat, ezert erdekessegkeppen megosztok par kepet a multkori tankszuro tisztitasrol, igy mindenki maga eldontheti, hogy erdemes-e vele a kesobbiekben foglalkoznia, vagy sem.
Az mar egy ideje vilagos volt, hogy a motorvezerlom rosszalkodik, azonban a motor mindig poccre indult, egyszer csak elkezdte, hogy megsem. Hol indult konnyen, hol nem, mikor eppen ment es meghuzattam, utana gyakran le is allt, alig tudtam beinditani, igy elkezdtem gondolkodni mi okozhatja ezt. Leszereltem a szurohaz tetejet es a hazban talalhato gazolaj eleg zavarosnak tunt. Azt onnan kipucoltam, majd elinditottam a motort es jarattam kicsit, ezutan megint beleneztem a hazba, ugyan az a kep fogadott, zavaros gazolaj, fura szag. Na mondom ranezunk a tankszurore, lesz ami lesz, meg sosem volt hozzanyulva.
Probaltam leszedni es nem nagyon sikerult, itt mar irtam a tematikarol, kiugrottam a helyi opel szervizbe es ott is azt az infot kaptam, hogy csak ilyen modon szedheto ki a szurohaz, azonban a venturi tartaly nem kiszedheto, igy nagyon kicsi helyem marad a gazolajat kiszedni es az elerheto helyeket kitakaritani. A fuleken kicsit kloffoltam felfele, majd az oramutato jarasaval ellentetesen, szakaszosan szepen levettem a tartogyurut, ez a kep fogadott: (a kepeken vilagositottam, hogy lathato legyen a lenyeg) :
A venturi tartaly felso pereme is vastagon volt retekkel, az oldalso fuleket kiakasztva kiszedheto a bele, amiben egy csovon log a szuro. Az a zold valami lenne, amin kicsi, negyzet alaku likakon szivna szerencsetlen adagolo a gazolajat. Na itt nalam vastagon volt alul-felul ezzel a retekkel, ahol lathato a zold lukacska, ott mar en pucoltam le a foto keszites elott a cuccot rola, mert kerestem, hogy vegulis most itt hol jut be a gazolaj. A szurot nem tudtam leszedni, ket napig aztattam felvaltva brigeciolban es benzinben ugy, hogy egy felbevagott ablakmosos flakont huztam ra, mint valami kotont es azt ontottem fel az oldoszerrel. Kipucoltam a venturit is belulrol, volt bent jocskan ebbol a gletymobol(a 3. kepen latni is mi volt ott). A tankbol is minden gazolajat kimertem kis poharkaval (szinten ablakmosos flakon alja), a veget szivaccsal itattam ki. Amugy maga a tank nem volt piszkos, vegulis ide a szurohoz szivja ossze a benti szutykot. Azert en kitakaritottam frankora, majd toltottem bele evo dizelt. Az elso aztatos napon leszedtem a gazolajszuro hazat is, azt is kimostam (mondjuk ezt maskor is meg szoktam ejteni), uj szurot kapott es ezt is feltoltottem evo-val. Miutan visszapakoltam mindent kettyre indult a gep es erdekes modon meg a rossz vezerlovel is megszuntek az inditasi problemak. Ezutan megint egybol indult hidegen melegen. Gondoltam megosztom ezt a tortenetet veletek, tanulsagos lehet szamotokra is.
Dizeleseknek szerintem 10 ev es 100 ezer km felett erdemes ranezni, inkabb elozzuk meg a problemakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest