Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93377) leviske


leviske
veterán

Lenne még egy kérdésem. Lassan kiöregszik alólam a 280X, így annak is kell majd idővel utód. A helyzet az, hogy nem szoktam évente venni videokártyát és nem is játszok annyira sokféle címmel. A max beállításokat se szoktam feltétlen erőltetni. Most a Witcher 3 (Hairworks ON) megy, az Overwatch (az valószínűleg marad is hosszabb távon) és időnként pedig a Battlefield 3/4/HL és a Dragon Age Inquisition. Ezek mellé még a jövőben sarkalatos címként befog sorolni a Mass Effect Andromeda, az új Dragon Age (amit még be se jelentettek :DDD ) és a Cyberpunk2077 (ha nem a címben említett dátum idején jelenik meg). Mindez jelenleg egy 1650x1080-as monitoron, későbbiekben egy 1920x1080@144-est kell meghajtania. Szóval a 4K hullám felé se robogok nagy erőkkel. :DDD

A társ egy darabig a jelenlegi FX lesz, ez majd valamikor ősszel cserélődhet LGA2066-os vagy AM4-es cuccra.

Na szóval a lényeg: Mivel láthatóan nem habzsolom a játékokat, nem szeretnék nagyon nagyon sokat költeni a kártyára, mert számomra úgysem fogja visszahozni az árát. Az Overwatch fHD@144 (nem max beállítások mellett) az egyetlen fontosabb kritérium, de ez se ér meg 200k-t számomra. Opció lehet, hogy várok a Vega-ra, de kissé félek az Andromeda követelményeitől. BF1 alfa/bétában is elég gyászos volt számomra, amit nyújtott a kártya (mármint a 280X). Így nem bánnám, ha addigra pihenhetne valami combosabb grafikus egység a gépben (mégha a CPU vissza is fogja majd valamennyire). Ráadásul attól tartok, hogy a Vega 11 sem áll meg 150k alatt, így felesleges volna egymásra tolnom a platform cserét és a VGA vásárlást.

Kiszemeltek:
- ASUS Turbo GTX1070 ~ 135k
pro: Erő tekintetében olyan "tierbe" tartozik, ami úgy gondolom kiszolgálna a következő váltásig.
kontra: Bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy visszahozza-e az árát. Pláne a DX12/Vulkan játékokban mutatott anomáliák miatt. Emellett egyike a legolcsóbb variánsoknak, ami nem tudom mennyire gond.

- Sapphire R9 Fury NITRO ~ 110k
pro: Overwatch-ban ő is hozza az elvárt szintet (sőt, a 165fps min jelentősen több is annál, amit szeretnék). DX12/Vulkan címekben jelenleg remekül szerepel. Nem tudom kellene nekem ennél nagyobb teljesítmény.
kontra: De a 4GB VRAM aggaszt. HBM ide vagy oda, a vram attól tartok idővel 'A' szűk keresztmetszet lehet. Emellett csak GCN3 kártya, ami a Vega után már jó eséllyel kikerül a kedvencek közül. Mindezeken felül ez is a legolcsóbb variánsa fajának, így az ő minőségében sem vagyok beton biztos.

- Megnemhatározott' RX 480 ~ 82-95k
pro: Legolcsóbb. Kevert beállítások mellett ő is elérheti a 144-et OW-ban. 8GB VRAM, GCN4. Még egy darabig marad a kínálatban, így nem fogják a terméktámogatást hamar félresöpörni. Ráadásul elképzelhető, hogy elég volna akár ez a teljesítmény is általánosságban. Pláne, hogy a BF1-ben meghökkentően közel került a Fury-hoz és ez akár megismétlődhet a ME:A-ban is.
kontra: Ő jelenti a legkisebb előrelépést teljesítményben. Az előző kettőhöz viszonyítva fele annyi ROP, ami egyes játékokban szerintem érezteti a hatását. Egyelőre a legtöbb DX12/Vulkan játékban rendre durván lemaradt a Fiji-től.

Szólva attól félek, hogy a GTX1070-ben a jelenlegi játékaim alatt túl sok felesleges lóerőt kapok a későbbiekben meg kitudja hogy áll majd a Pascal. A Fury esetében félek, hogy a 4GB vram a DA4/CP2077 megjelenésére már no go. Az RX480 pedig a kezdetektől a végig kiegyensúlyozott kompromisszumokra kényszeríthet (viszont a hangsúly a kiegyensúlyozotton van, mert nincs olyan eleme a kártyának, ami elránthatja, mint a másik kettőt).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.