Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53657) Mr_Psmith


Mr_Psmith
újonc

Sziasztok.
Most vettem egy új gépet, és videokártyát szeretnék bővíteni még, de lassan már megőrülök annyira elszállt az amúgy is felületes tudásom felett az idő, úgyhogy segítséget szeretnék kérni választásomban.
Konfig: (nem tudom pontosan mire van szükség, igyekszem leírni ami szerintem számíthat)
Alaplap: ashrok Z97 extreme4
proceszor: intel i5 4690k
Táp: XFX 750W Pro-Series MODULAR
Képernyőből most fogok venni egy 27"os full hd ips ledeset, jelenleg egy 19"os 1440*900 as áll a rendelkezésemre.
A kártyát egyrészt Játékra, de másrészt 3Ds max alapok elsajátítására venném ( ha beindul, és szükség lesz erősebbre, akkor majd vennék hozzá egy erőset). Ja és természetesen azért filmet is néznék :D
Először 40 ezer körül gondolkodtam, mert a mostani gt 440-em (anno 22ért vettem) elfogathatóan visz mindent, csak már gyengül (és nem tudom az új képernyővel mire számítsak); de miután keresgéltem, anyázgattam eleget kezdem úgy érezni, hogy nem fogok tudni akörül kielégítő kártyát venni, érdemesebb lenne gyűjtenem hozzá még 70 ezerig kb., de nem tudom, ezért is kérném tanácsotokat részben.
Mindenképp új kártyában gondolkodom, használtakkal bajlódtam már eleget.
Az Nvidia chipsetes kártyákhoz vonzódom, bár ez lehet csak egy berögzült hülyeség, de megbízhatóbbnak ismertem meg őket. Ami eddig kb lejött hogy a memória interface ami számít főleg; vrammal hajlamosak túlpakolni a videókártyákat, 2 Gb kb teljesen elég; a chipset amit a specekben írnak kb nem jelent semmit sem (mindegyik 810-1100 Mhz között mozog); az hogy pci 3.0-s, meg (G)ddr5-ös az alap. Ha hülyeséget írtam akkor légyszíves szóljatok, mindenféle tanácsot várok, de főleg - hogyan válasszam ki a megfelelőt - féléket kérnék, de ha valakinek a leírásom alapján eszébe jut a számomra tökéletes videokártya, annak is eszméletlenül örülnék.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat, ha valamit rosszul, vagy nem kielégítően írtam le akkor bocsi, és javítom, de már tényleg azt sem tudom lassan hogy hol áll a fejem annyira zavaros lett ez az egész videokártya - melyiket érdemes dolog.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.