Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    Úgy nézem, hogy a 8600K-tól ~5GHz-et, a közel azonos árú 1700X-től pedig ~4GHz-et lehet remélni (de előbbit ehhez már skalpolni kell, míg némi szerencsével, vízzel, és feszültséggel talán utóbbiból is ki lehet erőltetni további 1-200 MHz-et). Az Intel nyilvánvalóan legalább 25%-al gyorsabb 1-6 szálon (de programoptimalizálástól függően ez még számottevően tovább nőhet), míg a másik oldalon 33%-al több a fizikai mag (ami elvben saccra behozza az órajel és IPC lemaradást, valamint ha jól eleresztjük a RAM órajelet, talán a Fabric sem kap büntit), és minden mag kap egy virtuális szálat is, amivel együtt már szinte biztos, hogy "nyer" a Ryzen (akkor is ha "Intelre van optimalizálva" a program), feltéve persze, hogy képes 8-tól is több szálat használni az ember, de persze tudjuk, hogy sokszor már 8 is túl sok (van ami konkrétan keményen 1 szálas, vagy épp csak szagolgatja a 2-3 feletti szálakat, szóval a 16-tól nagyon nagyon messze lehetünk....). És ezt még tovább lehet árnyalni azzal, hogy valószínűleg a "sima" 1700 olcsóbban hozhatja ugyan azt, mint az X-es, vagy esetleg el lehet vadulni és 8700K-t nézegetni sokkal drágábban.
    Érv lehet még, hogy az Intel-nél nem kell félni a RAM bővítéstől (ahogy nézem a Ryzen mellé praktikusan nem lehet 16Gb-tól többet tenni, ha szeretnénk a Fabric miatt maximalizálni az órajelet --- ez ma elég, de pár év múlva talán kellemetlen lehet, hogy vagy sok, vagy gyors...).

    Ki melyiket választaná, ha ezek érdeklik...?
    - 1080p120Hz Vsync (nem G-/FreeSync) játékhoz ne limitáljon ~120fps-ig
    - általános laza használat közbeni "reakciókészség" (weblapok betöltése, stb)
    - platform-bővíthetőség (monoblock-ot szeretnék az alaplap+CPU hűtéshez)
    - időnként masszív 1 szálas nyers erő (ritkán "munka" jellegű dolgok)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés