Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65607) kbalage2 válasza sb (#65595) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Így van, a szett kifutása után 2 évig kell még biztosítani az appot hozzá, utána meg jönnek ezek a semmire se jó megoldások mint amit a Droid Commanderhez kaptunk. Az 51515 Mindstorms szetthez is már ketyeg az óra, 2025 januárig kellene valami kultúrmegoldással előrukkolni. Gyanítom hogy a Spike Prime app veszi át a szerepet hiszen a Spike firmware már most is felmegy a hubra, viszont volt egy rakat funkció és építmény a Mindstorms appban ami nem elérhető a másik környezetben. Roppant érdekes lesz figyelni majd hogy mennyit visznek át belőle (gondolom semennyit).

Ami a jelenleg futó szoftvert illeti, marad a Powered Up és a nagy ígéretek. Én kb arra számítok hogy talán idén év végéig kapunk valami nagyon alap dokumentációt az appba, 1-2 új gyári kontrollert amivel egy fokkal kulturálisabban lehet Technic járgányokat vezérelni, meg talán a frissített design-t. Bár ez utóbbit inkább max jövőre... Ezzel a kamu szoftvertámogatással még elkocog az egész Powered Up architektúra pár évig, és nagyon remélem hogy a ráérő Mindstorms fejlesztők valami okosabbat hegesztenek a háttérben.

A meglévő hardver támogatásának jövője egyébként teljesen a Pybricks fejlesztők kezében van szerintem. Aki tud programozni annak egyértelműen egy jobb/hatékonyabb környezet sokkal szélesebb körű támogatással mint amilyen a LEGO-nak valaha is lesz a saját rendszerükön. Ha ők előrukkolnának valami GUI-val is amin keresztül a programozásra kevéssé fogékonyak is tudnák kezelni a rendszert, akkor pedig el lehetne felejteni bármilyen gyári szoftver megoldást.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.