Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46461) rígel


rígel
őstag

Sziasztok!

Tegnap vettünk ey barátommal 2 db Samsung le40b650-et. t2w-rendeltünk, azzal a kitétellel, hogyha nem sqxx panel van benne nem biztos hogy kell.
Nos ehhez képest mindkettőnké t2p (made in slovakia; januári gyártásúak), és az egyikben AUO(AA) panel van, a másikban CMO (CN). Elhoztuk, de azzal, hogy ha nem vagyunk elégedettek visszavisszük.
A garival nincs probléma, beregisztráltam a samsung..hu-n gyáriszám alapján simán elfogadta, és megkaptam a + 2 hónap garit.
Viszont 45 foknál nagyobb szögből eléggé elkezd kékülni a fekete, függőleges kitérésnél még hamarabb. Szemből tökéletes.(CN)
Az AA panelesnek (bár lehet hogy csak bebeszélem) szemből nem olyan mély a feketéje, de mintha kevésbé kékülne nagyobb szögből.
SQ panelest sajnos csak a MM-ban láttam, és akármilyen szögből nézve fekete volt a fekete. Viszont a fényviszonyok miatt nem vagyok biztos a dologban, nagyon erős megvilágításban volt szemből, lehet hogy ez viccelt meg. Ezt erősíti az is, hogy volt egy 32"-os AA paneles tv is, ott is koromfekete volt a fekete.
Azokat a b650 tulajokat kérdezném, akiknek SQ paneles a tv-jük, hogy mi a tapasztalatuk otthoni körülmények (normál megvilágítás, ill. teljes sötét) esetén.
Ha valóban van különbség, akkor visszaviszem a TV-t, de ha az SQ is kékül, akkor nincs értelme.
Köszönöm a segítő válaszaitokat,

üdv
rígel

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.