Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) Plazmacucci válasza g4mer (#3000) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem kb 3 éve műtötték :DDD Nappal pöpec, nincs gond, csak hamar elfárad, ahogy már írtam. Szerintem ennek köze van a munkámhoz, elfogadom.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3002) g4mer válasza Plazmacucci (#3001) üzenetére


g4mer
senior tag

Te mennyi ideig csepegtetted a műkönnyet? Én már leszoktattam magam napi 1xi cseppentésre.

Sic Parvis Magna

(#3003) Plazmacucci válasza g4mer (#3002) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Fél évig biztos, talán tovább. Néha most is szoktam ha érzem, hogy szárad vagy ég.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3004) Serricon válasza Serricon (#2958) üzenetére


Serricon
senior tag

PRK 3 hónapos kontroll:
Mindkét szem tökéletes, lement a napi adag 3x Fluconra.

Utóbbiakra reagálva:
Sötétben is jól látok, műkönnyre nincs szükség, nem fárad.
Én csak biztatni tudok mindenkit, nekem -6-os volt a szemem..

(#3005) Dictator^


Dictator^
veterán

Igaz, hogy plusszos szemre nem műtenek?
Nemrég kaptam a visszajelzést, hogy összdioptriában a plusszos szemeket maximum 40-45 év körül műtik, addigra áll (vagy romlik be) a szem egy bizonyos szintig..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#3006) Jezébel


Jezébel
újonc

A Flucon cseppel kapcsolatban van egy kérdésem, ami a szem visszaromlását hivatott megakadályozni, és a femto műtét utáni első héten 5-ször, most a 2. héten napi 4-szer kell csöpögtetni, a 3. héten már csak 3-szor és utána abba lehet hagyni.
Nekem 10 napja volt a diamondfemto műtétem, akkor 2 db-ot írtak, és már a 2. üvegben is alig van, gondolom azért, mert, az elején eléggé pazaroltam, folyton mellément, meg volt, hogy 2 cseppet csepegtettem 1 helyett. A lényeg, h. most már lassan elfogy, de az egyhetes kontrollon a doktornő azt mondta, hogy többet nem ír, mert ez egy erős gyógyszer, ha elfogy, csak hagyjam abba és kész. Hát kösz. Szóval szerintetek, ha nem egészen 2 héttel a műtét után után elfogy és így abbahagyom, van okom aggódni, hogy elkezd majd "visszajavulni" a szemem?

[ Szerkesztve ]

(#3007) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Na mégegyszer :DD Diamondfemto (budai) vagy Visumax (margitsziget)??

Mi a lényegi különbség a 2 eljárás között? Azt tudom hogy alapvetően mind a 2 femto, ugyanúgy lebenyes és hogy ezek a sima femto-hoz képest kisebb energiával dolgoznak, talán gyorsabban is gyógyulnak kevesebb szövődménnyel és ezeket már talán annak is el lehet végezni akinek a sima (régebbi) femto-t nem.

Olvastam itt hogy a diamondfemto talán még alacsonyabb energiájú lézerrel dolgozik mint a visumax. A diamondfemto olcsóbb is. Jelenleg a diamond 500 ezer kuponnal (amúgy 600), a visumax jelenlegi kedvezménnyel 580 (első 1000 műtét 580, de a listaár 700).

A Budait bizalommal ajánljátok, akinek ott volt diamondfemto kezelése?

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3008) Jezébel válasza Ricco_hun (#3007) üzenetére


Jezébel
újonc

A visumax-szal elvileg tudják korrigálni a rejtett fénytörési hibákat is, ami tudtommal a diamondnál nincs meg, nekem szerintem a standard lencsecserélgetős módszerrel lőtték be a korrekció mértékét.

Én ennek ellenére azért választottam a diamondot, mert összességében a visumaxról sem olvastam jobb tapasztalatokat, sőt, a diamondról csak jókat olvasni, a visumaxról meg olt 1-2 kisebb panasz is, persze aztán a műtétem után jött ez:
[link]

Nekem még nincs 2 hete, hogy műtötték a szememet, teljesen elégedett vagyok, semmilyen panaszom nincs (kivéve az esti fényudvarokat, amik azért már lényegesen kisebbek, mint az elején), a látásom szemenként 120, 2 szemmel 150 százalék és még talán javulhat is, de azért még mindig piszkálja a csőrömet, hogy talán még ennél is láthatnék jobban, ha mégis a visumaxot választom. Talán meg nem, mert ugye sok függ az egyéni jellegzetességektől is.
Jó lenne, ha lenne valaki, aki 2 párhuzamos univerzumban mindkét módszerrel megcsináltatná a szemét és idejönne referálni :-)

(#3009) MMiklos86


MMiklos86
csendes tag

Jezébel: örülök, hogy belevágtál és hogy neked is ilyen jól sikerült. Nekem november 9-én volt a műtétem, a második naptól vezettem éjszaka is. Starburst pár nap után csökkent, de furcsa módon a jobb szememnél kisebb mértékben azóta is megmaradt, a bal szememnél eltűnt

A látásom még mindig tök jó. Ugyanakkor míg a jobb szemem tökéletes, a bal szemem mintha lassabban fókuszálna. Az egyhetes kontrollon azt mondták, hogy ez teljesen normális, mindig van egy domináns szem. Ha egyiket, vagy másikat letakarták, ugyanúgy 120, helyenként 150% volt meg, miután fókuszál a bal is ugyanolyan jó. Kicsit olyan, mintha a hardver meglenne, csak a szoftver lenne lassú.

A fenti két dolog miatt olyan érzésem van, mintha a bal szemem elkezdett volna visszagyógyulni, míg a jobb nem. "Elkezdett volna" írom, de hozzáteszem, hogy most a 21. napon vagyok és kb. az 5. óta ugyanilyen a helyzet. Lényeg, hogy ezek apróságok, az egész rohadtul megérte, még jobban látok most, mint anno szemüveggel.

Rocco_hun: tudom, hogy nem nagy segítség, de ez olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy kék vagy barna szemmel lehet jobban látni. Nincs olyan, aki mindkettőt próbálta, akit kétszer, két helyen műtöttek volna és így össze tudná hasonlítani. Olvasd el az egyik és a másik helyről szóló szubjektív beszámolókat és dönts. Én mindkettőről nagyon pozitívakat olvastam, majd szimpátia, elhelyezkedés és ár alapján döntöttem. Az alapárat pedig felejtsd el, a Budai Klinikán én meg se mutattam a kupont, az 500e Ft az igazi ár.

[ Szerkesztve ]

(#3010) TothBan


TothBan
csendes újonc

Sziasztok!

December 12-én lesz a No Touch PRK műtétem (korábban írtam, hogy a kicsi és mélyen ülő szemeim miatt nem vagyok alkalmas Femtora). A kérdésem az lenne, aki már átesett PRK műtéten, hogy a műtétet követő 7-10 nap pihenést hogyan kell értelmezni? Ágyban kell feküdni 10 napig vagy azért lehet járni-kelni az utcán? Én pl. a műtét utáni 4. napon vonattal jönnék haza egyedül Pestről Békés megyébe. Azt azért sejtem, hogy sportolni nem kellene, de mégis mit jelent a 7-10 nap pihenés?

A másik kérdésem: a szemcseppeket a 6 hónap során hogyan kell adagolni? Mennyit kell az első, második stb. hónapokban csepegtetni naponta? Magamnak is tudom csepegtetni? Mert azért elég körülményes valakit rávenni arra a munkahelyen, hogy fél évre előre van egy napi fix programja. :)

+1: Mennyibe kerül egy fiola szemcsepp és az mennyi ideig elég?

Köszönöm.

(#3011) Serricon válasza TothBan (#3010) üzenetére


Serricon
senior tag

Ha visszaolvasol, leírtam pontosan a műtét utáni pár napom, röviden 2-3 napig jól esik a sötét szoba, utána már én is dolgoztam, járkáltam mint azelőtt, monitortávhoz kellett több idő hogy beálljon.

A cseppet megmondják mennyit kell, nekem napi 5-ről indult, most 3. hónaptól már csak 3x kell, magadnak csepegtetsz, nem kell félni ha az elején félremegy és többször kell akkor is kitart.
A sima szemcsepp talán 2-3k, nekem csak az első hetekben volt rá szükségem, a Flucon amit felírnak kb 700huf, ahhoz minden kontrollnál kapsz majd receptet.

(#3012) andrisss8


andrisss8
csendes tag

Sziasztok, új vagyok, de érdekel a szemműtét, mert nem tudom megszokni a szemüvegem. Igyekszem alaposan utánajárni a dolgoknak, hogy ne érzelmi alapon döntsek. Mit javasolnátok? -3,5 és -3-s szemű rövidlátó vagyok. A netről már tájékozódtam, meg olvastam egy két fórumhozzászólást. Tudok az ingyenes vizsgálatokról, meg nagyjából az árakról. Légyszi ne reklámszövegekkel bombázzatok, arra ott vannak a cégek.

(#3013) Plazmacucci válasza andrisss8 (#3012) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Vágj bele ami a pénztárcán kifér.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3014) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

A személyes alkalmassági vizsgálat után kinek mennyi idő múlva volt a műtétje?

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3015) g4mer válasza Ricco_hun (#3014) üzenetére


g4mer
senior tag

Nekem 1 hónapra rá, igaz személyesen kértem úgy, de elvileg 2 héten belül mehettem volna.

Sic Parvis Magna

(#3016) Jezébel


Jezébel
újonc

Sziasztok! 18 napja műtöttek diamondFemtoval, és néhány napja vettem észre, hogy a jobb szemem érezhetően rosszabb, mint a bal (nem vagyok benne biztos, hogy hirtelen leromlott, vagy csak most tűnt fel, és gyanítom, hogy cilinder van/lett rajta, mert a fehér hátteret szürkébbnek látom vele, mint a ballal, ami egyébként mindig is a rosszabb szemem volt, erre tessék). Egyébként csak akkor feltűnő, ha letakarom a másik szemem, és főleg beltérben, két szemmel még mindig tök jól látok, de ez azért frusztál. Valaki tapasztalt hasonlót? Van esély rá, hogy visszajavuljon?
Ezen az online látásteszten szoktam magam tesztelni [link], és a 100%-os sort is kicsit elmosódottan látom vele, bár azért még kivehető, a 120%-sal már nagyon küzdeni kell, h. 1-2 betűt eltaláljak, igaz 2 szemmel a 140 %-es sort is elég tisztán látom, a 160-as ha nehezebben is,de megy, de én hülye folyton a szememet takargatom és azért úgy na..

[ Szerkesztve ]

(#3017) zsebo1


zsebo1
újonc

Sziasztok! Visumax eljárással műtöttek októberben és a jövőhéten megyek a 2. havi kontrollomra. Egy olyan kérdésem lenne,hogy bármi féle lehetőség létezik ilyenkor még a javításra? Sajnos úgy érzem,hogy nem elég éles a látásom...sok esteben zavaró is a dolog. Nem érem el azt a szinetet amit korábban szemüveg és klencse nyújtott és hát elég kellemetlen ez sok esetben. Tény, hogy magas dioptriáról indultam és elég lassan is gyógyult a szemem mert extra módon kiszáradt a műtét után. De most már lassan 2 hónap eltelt és kezd nyugtalanítani a dolog :(

(#3018) Plazmacucci válasza zsebo1 (#3017) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nekem kellett vagy három hónap mire beállít, de természetesen van hogy nem sikerül. Szerintem van újra műtési garancia, el kell olvasni a papírokat. Az orvos majd le akar beszélni róla, ne hagyd magad. Ki kell várni garancia végét, talán fél év, nem tudom. Nézd át a papírokat és eltökélten menj majd oda.
Ja és az sem kizért, hogy pl csak prk műtéttel tudnak korrigálni. Készülj :)

[ Szerkesztve ]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3019) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Sziasztok!

Kis elmélkedés: Van egy ismerősünk, aki már 60+X éves és szürkehályogot kell neki levenni a szeméről.
Szemész megnézte a szemét és azt mondta, hogy olyan, mint a "kráter" a felszíne. Az elmondása szerint még inas korába hegesztés és vagy salakolás közben pattant a szemébe valami forró salakanyag amitől pár napra be is volt kötve a szeme a gyógyulásig. És, hogy már megérte ezt a kort nem volt baja vele csak most a kor miatt a szürkehályog kezelés kell majd neki.
Na ebből azt akarnám kihozni, hogy talán nem is olyan vészes az a PRK vagy Femto hosszú távra nézve.
Lényegében 40 évre visszanézve ő is kapott akaratlanul egy PRK kezelésnél nagyobb sebet és nem "volt" negatív kihatása ezidő alatt.

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ilyen szürkehályog műtétet hol csinálnak vagy hova lenne érdemes menni vele ahol korrekten ellássák?

[ Szerkesztve ]

Live poor, die ritch.

(#3020) forumoss7 válasza Ricco_hun (#3007) üzenetére


forumoss7
újonc

Lehet, hogy már késő, írnom, mert döntöttél, de a két eljárás összevetése nekem kb. olyan, mintha egy mostani új mercédeszt (visumax) hasonlítanál össze egy 10 éves leharcolt bmw-vel (diamondfemto). Van egy 10-15 éves lézer, ami kisebb energiával megy, meg van egy új, ami többel. Ami miatt prémiumnak hiszed, az kb. a nevében levő "diamond" szó. Ha utánanézel, akkor láthatod, hogy a gyártó azóta már a negyedik generációs lézereit forgalmazza és azok is mind nagyobb energiával működnek, mint amivel a régi diamond femto-s lézer. Lehetetlennek tartom, hogy maga a Ziemer ne gyártson jobb és jobb lézereket! Vajon miért nagyobb energiájuak az újabb generációs lézerei? :) Ettől persze még választhatod a budai klinikát, csak sztem nem jó az összehasonlítási alapod. És valószínűleg azért olcsó, mert már régi és behozta az árát, nem tudom. Anno rendesen utájártam a lézereknek ezért vagyok ilyen határozott :)

(#3021) Ricco_hun válasza forumoss7 (#3020) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Köszi! Igen már döntöttem és a focus medical-hoz jelentkeztem alkalmasságira. :)

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#3022) Moleman válasza gyáliSanyi (#3019) üzenetére


Moleman
addikt

Nagymamámnak a MÁV kórházban csinálták mindkét szemén a szürkehályogot, 1-2 nap alatt tökéletesre gyógyult mindkettő.

(#3023) anagymihaly válasza forumoss7 (#3020) üzenetére


anagymihaly
újonc

Dr. Nagymihály Attila vagyok a Buda Szemészeti Központ orvosigazgatója. Kedves forumoss7 név nélkül, de valoszinuleg a Fucus/Optikmed/Sasszem (ezek egy cég) bértollnokaként írta amit írt. Csak a pontosítás kedvéért válaszolnák a megjegyzéseire. 1. a Visumax femtolézert 2007-ben engedélyezte az FDA ("mostani új"), tehát a technikája már legalább 10 éves, bár lehet hogy ezt a készüléket újonnan vették (és a Focusban használt Mel80-as excimer lézer is már 2006-os technika, akkor kapott FDA engedélyt) 2. az hogy egy lézer nagyobb energiával megy, az ebben az esetben negatív jelző, a kisebb energia-nagyobb frekvencia jelenti a Ziemer lézer előnyét. 3. azért olcsóbb a Budai Szemészeti Központ, mert ez az egyetlen klinika Budapesten, ahol az orvosok a tulajdonosok is, és nem egy külső befektető számára kell termelni a pémzt.

(#3024) forumoss7 válasza anagymihaly (#3023) üzenetére


forumoss7
újonc

Jól esik, hogy maga a klinika reagált az aggályaimra:). Sajnos azonban csalódást kell okoznom, nem vagyok bértollnok (bár most, hogy megnyílt a lehetőség, meg lehet keresni ajánlatokkal:-)) ), viszont jó alaposan utánajárok a dolgoknak, főleg ha a szemem világa a tét. Emellett van az rossz tulajdonságom is, hogy alapból nem hiszem el, amit a klinikák honlapján olvasok, hanem próbálok 2-3 forrásból tájékozódni, érveket ütköztetni, sorry ha valakit ezzel megbántottam. Ha már itt tartunk, akkor érdeklődnék a diamont femto FDA engedélye iránt is, hogy azt hogy lehet fellelni (már ha van ilyen), valamint érdekelne, hogy mitől nontouch a diamondfemto kezelés és miért a legjobb az országban, mert hát ezekkel a tényleg jól hangzó ígéretekkel bombázzák a szemüvegeseket. Akkor a Ziemer lézerük tényleg egy 10-15 éves gép? Nem tartja még elavultnak? Még egy kérdés, amit csak a józan paraszti ész diktál: ha ez az alacsony energia előny, akkor a Ziemer, miért nem használja ki ezt az előnyt a következő 3 generációnál? Ezt tényleg nehezen tudom megérteni, olyan, mintha kivennék a légzsákot az újabb kocsikból, nem? Előre is köszönöm a válaszait Doktor Úr!

(#3025) Koltai Zsolt válasza gas015 (#2951) üzenetére


Koltai Zsolt
újonc

Szia! Nekem volt szemműtétem és lehet kontaktlencsét viselni utána, de szükségtelen, mert a legjobb klinikák garanciát adnak. Szóval ha most a műtét után nem tökéletes a látásod, mondd el és újra fogják operálni!

(#3026) #41635072 válasza Koltai Zsolt (#3025) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez nem igaz. Fél-háromnegyed vagy akár egy dioptriával nem fognak újraműteni, mert egyrészt kockázat, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz.

(#3027) Mira78 válasza anagymihaly (#3023) üzenetére


Mira78
újonc

Tisztelt Doktor úr!

A Budai Szemészetre terveztem menni,de most kicsit megijesztett. A lézerük korának vitájához nem tudok hozzászólni, de az amit írt, az gond. Tényleg a tulajdonosok dolgoznak maguknál ? Az, aki megitéli az alkalmasságomat, az egy tulajdonos ? Tehát minden orvos konkrétan részesedik minden műtét hasznából ? Így hogy számíthatok objektív véleményre Önöktől ? Nekem biztonságosabbnak tűnne ha orvosok fizetésért dolgoznak és nem részesülnek a belőlem származó haszonból.

[ Szerkesztve ]

(#3028) albiosz


albiosz
őstag

látom megindult a friss reges adok-kapok. :)

(#3029) Hozzászóló válasza albiosz (#3028) üzenetére


Hozzászóló
újonc

nem hiába az üzlet az üzlet, még ha magánegészségügy is :)

(#3030) MMiklos86


MMiklos86
csendes tag

Nem értek a műszaki részletekhez és nem vagyok bértollnok sem. Ugyanakkor hozzászólnék az itt elhangzottakhoz. Bő egy hónapja műtöttek a Budai Klinikán.

- Engem nem zavarna, ha 10-15 éves géppel műtenének. Ez azt jelentené számomra, hogy a technika kipróbált és már hosszú távú vizsgálati eredmények is rendelkezésre állnak. Jobban látok most, mint korábban szemüveg nélkül és gyakorlatilag már a műtét másnapján dolgozni tudtam volna. Kell ennél több?

- A klinikán senki sem motivált a műtét irányába, objektíven leírták az eljárást, rám hagyva a döntést. Van olyan ismerősöm, akit eltanácsoltak a műtéttől. Engem nem befolyásolna a döntésben, hogy az orvosok tulajdonosok-e vagy sem. Sőt, inkább fizetem ugyanazt a pénzt egészségügyi szakembereknek, mint pénzügyi befektetőknek. Arról nem is beszélve, hogy így az orvos sokkal inkább érdekelt a kezelés szakmai színvonalában és az intézmény jó hírnevében.

(#3031) Jannn válasza MMiklos86 (#3030) üzenetére


Jannn
senior tag

Én is veled értek egyet, nekem tavasszal műtötték a Budai Szemészeten és azóta is tökéletes, olyannyira, hogy még a mai napig elcsodalkozom h hogyan lehet ennyire jó a szem, hogy ennyire élesen látok.
Szerintem nem érdemes belemenni a doktor úrnak a felesleges vitákba a netes önképző mindentudó okoskodókkal, a tények nálam (és 3 másik kollagamnal akik szintén ott műtették meg) magukért beszélnek...

(#3032) gprspeter


gprspeter
senior tag

Valaki csináltatta már meg a szemét itt?
http://www.oftum.hu/
Állítólag a Visumax Relex Smile 3Deljárásuk most a legkiválóbb.

(#3033) forumoss7 válasza MMiklos86 (#3030) üzenetére


forumoss7
újonc

Nincsen azzal semmi baj, ha az ember elégedett a saját döntésével, szépen is néznénk ki, ha állandóan felül kellene bírálni a múltbéli döntéseinket.
Ez állandó disszonanciához vezetne.
Ezért is terjedt el annyira a kognitív disszonancia, mely értelmében mindannyian igyeszkünk az életünk eseményei, döntései köré összhangot teremteni.
Így van ez rendjén, de ha belegondolsz, ha véletlenül nem sikerült volna a műtét ilyen jól és utána tudod meg, hogy egy viszonylag régi, - a technológiai fejlődés korában, - akár elavultnak is mondható lézerrel kezeltek, akkor lehet, hogy éppen az ellenkezőjét írnád annak, amit most írsz:
"Engem nem zavarna, ha 10-15 éves géppel műtenének. Ez azt jelentené számomra, hogy a technika kipróbált és már hosszú távú vizsgálati eredmények is rendelkezésre állnak."

Ettől függetlenül azért felhúzhatja az ember a szemöldökét arra a reklámszövegre, mely szerint ez a koros gép így van titulálva: A lézerkezelés űrtechnológiája, a legjobb lézerkezelés az országban. :)

(#3034) forumoss7


forumoss7
újonc

Itt az alábbiakban elhangzott pár kérdés Nagymihály doktor úrhoz. Lehet tudni, hogy fog-e válaszolni rájuk, vagy nem kíván ilyen-olyan kérdésekkel foglalkozni...

(#3035) Dora87 válasza gprspeter (#3032) üzenetére


Dora87
újonc

Szia!

Ha jól látom ők Kassán és Prágában vannak, a saját szlovák nyelvű honlapjuk elég profinak tűnik.

A magyar oldalon nem tetszik, hogy nincs fenn, hogy pontosan hol a klinika, vagy mennyit kell ott lenni, hány napot, hány kontroll kell.

Sokan utaznak Budapestre szerintem pl. fogászatra, mert megéri még utazással együtt is költségben és szuperek itt a fogászok. De minek mennél el Szlovákiába szemműtétre, amikor kb ugyanannyiba kerül, és többször oda kell menni.

Nem látom, hogy lenne partner klinákájuk itthon, ahova lehetne kontrollra menni. Szóval szerintem nem éri meg nagyon, mert legalább 3 szor oda vissza repülni.

De ha beszélsz velük akkor leírod a véleményedet? Mert a kezelés jónak tűnik és kíváncsi vagyok, hogy például jól beszélnek magyarul vagy angolul kell beszélni velük?

(#3036) zsolt8484 válasza andrisss8 (#3012) üzenetére


zsolt8484
újonc

Szia Andriss!

Én is sokat olvasgattam műtétem előtt, de engem egy barátom rábeszélt, hogy ne orvoskodjak a netről hanem menjek a legnagyobb klinikák közül 2-3 hoz és csináljam végig az egyébként ingyenes vizsgálatot, kérdezzem ki az orvosokat és értelmes kérdésekre értelmes válaszokat fognak adni. Ez alapján biztosan megfelelő emberrel nem pedig álrovosoktól, okoskodóktól és mindenttudóktól (akik egyéként akár jót is akarnak de nem felétlen sikerül :D ) fogsz információt gyűjteni.
Persze ez munkás és rá kell szánni 2 vagy 3 napot de ennyit megér a szemünk, főleg ha ingyen van és csak az "idejünkbe" kerül.

Ahol nem kapsz értelems választ oda nem szabad menni!
Ennyire egyszerű a dolog, csak a munkát kell beletenni, mint minden másra amiben sikeres döntést szeretnél hozni.

Üdv,

(#3037) MMiklos86 válasza forumoss7 (#3033) üzenetére


MMiklos86
csendes tag

Valóban, kiben-kiben más asszociációkat kelt az "űrtechnológia" kifejezés. Az átlag fogyasztó a fogyasztói elektronikai cikkekből, pl. mobiltelefonokból indul ki, ahol a három éve újdonságnak számító technológia általában elavultnak számít. Én a gyógyszeriparban dolgozom, és azt tapasztalom, hogy első engedélyezés után 10 vagy több évvel sem feltétlenül meghaladott egy-egy technológia. Egyszerűen más a jellemző átfutási idő az elterjedés korlátjai (pl. különböző engedélyezési eljárások, anyagi ráfordítás, váltással szembeni ellenérzés, stb.) miatt. Hasonló lehet a helyzet a műtétekhez használt orvostechnológiai eszközökkel, gépekkel. Ez nem feltétlenül hátrány, mert mindenki számára előnyösebb, ha fokozatosan, lassan elterjedve minél szűkebb körben jelentkeznek a vizsgálat/engedélyezés során észre nem vett gyermekbetegségek.

(#3038) TothBan


TothBan
csendes újonc

Sziasztok!

SOS. Volt olyan akinek. PRK esetén a kontaktlencse leszedése után kezdett szúrni a szeme? A jobb szemem nem szúr és tisztán látok elég jól, a bal szemem halálosan szúr és homályos eléggé. Ez normális? Vagy volt ilyen valakinek? Mit tegyek? Már hazajöttem vidékre, és reggel a klinikán még nem fájt. Köszönöm.

(#3039) TothBan


TothBan
csendes újonc

Örülnék ha valaki írna pár biztató szót, mert az 5. napon vagyok, a bal szemem iszonyúan könnyezik, szúr, alig tudom nyitva tartani, ha sikerül, akkor rosszabbul látok vele, mint a műtét előtt, pedig -4,5 volt. Így nem lehet élni, megőrülök.

(#3040) g4mer válasza TothBan (#3039) üzenetére


g4mer
senior tag

5 napja volt műtéted. PRK-nál fél évig gyógyul a szem.

Nekem femto-nál volt ilyen, hogy hol jól láttam, hol homályosan a jobb szememmel, pedig ott "egyből jól látsz".

PRK-s ismerőseim mind ilyen 1 hét pokolról számoltak be, szóval ne aggódj.

Sic Parvis Magna

(#3041) CyberPunk666 válasza TothBan (#3039) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Nem tudod felhívni őket?

(#3042) TothBan válasza g4mer (#3040) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Ekkora különbség lehet két szem között? A jobb szememmel szinte tökéletesen látok. A ballal meg szinte semmit, mintha -9-es szeme lenne.

(#3043) TothBan válasza CyberPunk666 (#3041) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Felhívtam őket délelőtt, azt mondták, hogy valószínűleg valami hámsérülés lehet. Kenjem Corneregéllel, az segíti a hámosodást. Vagy menjek vissza holnap, ami alapból nem könnyű, mert Békés megyében lakok.

(#3044) TothBan


TothBan
csendes újonc

Majd leírom a sztorimat, a műtét napján 5 órát töltöttem az Optik-Med klinikán, a lézertechnikus vagy mi, még a németeket is felhívta, hogy hogyan kell programozni a gépet, mert mélyen ülnek a szemeim. Nem valami biztató.

(#3045) Serricon válasza g4mer (#3040) üzenetére


Serricon
senior tag

Ez az 1 hét pokol szöveg elég félrevezető.. mindenhol ezt olvastam mégis belevágtam, és semmi fájdalom nem volt.

Van olyan ismerősőm aki régebben csinálta a PRK-t, pár napja beszéltünk és el se akarta hinni milyen simán ment minden.. változnak az idők.

Ha a kollégának fájdalmai vannak, az szerintem nem természetes.

(#3046) Plazmacucci válasza TothBan (#3044) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Vagy is mi a diagnózis?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3047) TothBan válasza Serricon (#3045) üzenetére


TothBan
csendes újonc

A fájdalom is nagy teher, de jobban aggaszt az, hogy a jobb szememmel majdnem élesen látok, a ballal viszont iszonyú homályosan. Ez az amelyik fáj. Ilyenről tudtok?

(#3048) Plazmacucci válasza TothBan (#3047) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem rémlik, hogy olvastam volna hasonlót. Na de mit mondtak 5 óra vizsgálódás után? Azt nem árulod el?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3049) TothBan válasza Plazmacucci (#3048) üzenetére


TothBan
csendes újonc

Az volt a gond, hogy a bal szememhez nem fértek hozzá. Ezért cseppentettek bele. Emiatt két órát kellett várni, hogy elmúljon a hatása, csak utána tudtam olvasni a táblát. A bal szememhez mellesleg így sem fértek hozzá, hogy a csepegtetés után kitágították. Oké, mondták, hogy mehet a műtét, mert ugyanazt az értéket produkáltam, mint az alkalmasságin.
Mondták, az nem olyan nagy baj, hogy a bal szememről nincs meg az az egy érték, csak nehezebb lesz beállítani a gépet. Na arra is vártam egy órát.

(#3050) TothBan válasza TothBan (#3049) üzenetére


TothBan
csendes újonc

A kontaktlencse leszedéséig különösebb gondom nem volt. Se fájdalom, se olyan nagy homály. De ahogy leszedték, pár órára rá jött a pokol. Fájdalom és homály a bal oldalon. A jobb oldalon továbbra sincs fájdalom és szinte homály sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.