Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-19 06:49:10

LOGOUT.hu

Parfüm topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11901) Mukucs válasza slick-adam (#11900) üzenetére


Mukucs
senior tag

Értem!

Fura, h semmi különlegeset nem érzel benne. Én egy nagyon kezdő parfümfüggő vagyok, a mintát 2-3 éve szagoltam kb, de azóta fel tudom idézni milyen az illata magamban. Szerintem nagyon különleges, finom illat.

(#11902) slick-adam válasza Mukucs (#11901) üzenetére


slick-adam
aktív tag

majd terjünk vissza erre 1-2 ev mulva :D

Dunhill Icon nyitánya (kesöbb masfele megy... de nem feltetlen rosszabb iranyba...) hasonlit a TdH-re, az mar bagoert megy, szaglaszd meg, ha tudod! 2 eve odavoltam erte, 2 üveggel is vettem (biztos ami biztos :D) belöle. egyiket mar eladtam, a masik meg mar hetek ota az eBay-en rohad... (külföldön vagyok, amugy vihetnetek olcson...).
jo illat, nincs vele baj. csak ahogy egyre többet szagol az ember, elkezd kikristalyosodni a sajat izlese és kevesbe toleralja az ilyen mass appealing cuccokat (még ha a TdH és Icon is jo, különlegesebbek, mint a designer-ek 90%-a). erre irtam, hogy majd tekints vissza kesöbb :) kezdöknek en azt javaslom, hogy ne ugorjanak ra az "elsö" tetszetös illatra. annyi van, mint a tenger. szaglaszni vilagba, mintakbol / decant-okbol elni, ... ez a helyes ut. es csak olyan full üveget venni, ami TENYLEG annyira bejön, hogy mar vele almodsz, reszednek erzed es 100% magabiztossag boost-ot ad.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11903) Mukucs válasza slick-adam (#11902) üzenetére


Mukucs
senior tag

Igen, a decantos dologra rájöttem, miután elba**tam egy rakás pénzt (tudom, relatív). :DDD

Egyszerűen annyi jó illat van, hogy fogalmam sincs ki milyen hosszú utat jár be, mire megtalálja a "szignatúra" illatát.

Mostanság olyan illatokat keresek, amit talán soha nem fogok érezni máson, amik nincsenek a környékemen lévő drogériákban.. :)

A tömjén ezzel a Loewe illattal nagyon megfogott, viszont ami megint baromira jó (szerintem), az a kumquat, amit a Moschino illatokban fedeztem fel.. nehéz dolgok ezek.. ;]

Ez a két összetevő (fragrantica alapján) csak egy parfümben van: Comme des garcons 2 man, nem tudom milyen lehet.

[ Szerkesztve ]

(#11904) slick-adam válasza Mukucs (#11903) üzenetére


slick-adam
aktív tag

akkor elarulom elöre:
NINCS olyan, hogy signature illat. pont, hogy az ut elejen gondolod, hogy megtalaltad, de ahogy telik az idö rajössz, hogy ilyesmi nem letezik. akik leszarjak a parfümöket es csak 1 jol "bevalt" illatot fujkalnak, vagy csak azt, amit karacsonyra kapnak, azoknak van signature illatuk. aki jobban benne van a temaban, hamar rajön, hogy ez totalisan irrealis. ruhat se csak 1 szettet hordasz. hideg van, telikabatot veszel fel. meleg van, akkor atletika trikot. szomi vagy, fako cuccokat öltesz magadra. heppi vagy, akkor elenk szineket. na ez igy van az illatoknal is.
"scent wardrobe"

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11905) Jhonny06 válasza slick-adam (#11904) üzenetére


Jhonny06
veterán

"ruhat se csak 1 szettet hordasz"

A signature scent nem arról szól, hogy csak azt az 1 illatot hordod, hanem hogy az a kedvenced, az passzol hozzád a legjobban. Attól még lehet signature illat és éppen nem hordod nyáron, mert a meleghez nem illik. Enyhén félreérted a dolgot.

(#11906) Mukucs válasza slick-adam (#11904) üzenetére


Mukucs
senior tag

Szerintem ruhákban is van "szignatúra", ami az öltözködésben mutatkozik meg. Pl tornacipős-farmeres típus vagy vagy éppen szövetnadrágos-inges. Csak két példa volt, de mindkét irányzathoz más illat illik,
(aztán még hány irányzat van...) mindegyikhez legalább 100.. s ebből megtalálni a kedvencedet, ez lehet a "szignatúra illat".. ami bonyolítja a dolgokat, az a jellemed/korod/akármid, szerintem.

Valaminek kell lennie amiről az emberek emlékeznek Rád, életed végéig nem lehet decantokból illatozni.. ;]

Bár ki tudja.. nem értek én ehhez, fragranticán láttam olyan srácot, hogy legalább 300 parfümje volt, lövésem sincs mi alapján fúj magára valamit, mielőtt elindul dolgozni vagy bárhová.. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11907) slick-adam válasza Jhonny06 (#11905) üzenetére


slick-adam
aktív tag

szignó illat. arrol ismernek meg az emberek vakon is. mert valszeg... gyakran hordod. steve jobs signature szettje mi volt? tudjuk jol.
persze lehet 1-1 a hideg vagy meleg idöre, de mint irtam: parfümben kicsit is jartasak nem igy ketyegnek.
hogy mi a szemelyes kedvenc illat, az teljesen mas teszta. en a szemelyes kedvenc illatom pl nagyon ritkan hordom, nem is biztos, hogy passzol a megjelenesemhez....

szomszedban van 3-4 leanyzó / nö, akik parfümöt hordanak. MINDIG ugyanazt. evszaktol függetlenül. liftben tudom, hogy melyik volt bent elöttem. ha naponta valtogatnak, mint en, nehezebb dolgom lenne. hogy titkon melyik a kedvencük... sosetudodmeg... tehat: nekik van signature illatuk. talan 2-re mondanam, hogy passzol hozzajuk.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11908) slick-adam válasza Mukucs (#11906) üzenetére


slick-adam
aktív tag

közepiskolaban engem biztos, hogy ket illatrol ismertek: CK One & CK Be. ezeket kaptam. ezek voltak, ezeket fujtam mindig (kb evenkent valtva).

ma mar nem tudna senki, hogy hogyan büzlik Adam. csak annyit, hogy mindig büzlik valahogy.:)

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11909) mufi válasza Mukucs (#11901) üzenetére


mufi
senior tag

Red vetiver az egyik legjobb parfümje a montale háznak.
Hogy rákkeltő...az egész világ az! Szeretnék rákban meghalni a túlzásba vitt parfümözés miatt. Bullshit már ami itt megy tényleg.
Aki fosik a szintetikától hagyja el a fórumot és kész. A levegőtöl kezdve minden szennyezett...itt meg miről is beszélünk...
Red vetivert bátran vedd meg. Az egyik legjobb tavaszi illat.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11910) slick-adam válasza mufi (#11909) üzenetére


slick-adam
aktív tag

maradok, remelem nem gond...

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11911) Mukucs válasza mufi (#11909) üzenetére


Mukucs
senior tag

A grépfrút mennyire érezhető a leszáradásban?

(#11912) slick-adam válasza mufi (#11909) üzenetére


slick-adam
aktív tag

Montale-nal nem is a chemical bomb dolog a legnagyobb gond (azt lehet szabalyozni... leirtam mar ezerszer es tudom... termeszetesen en vagyok itt az idiota... aiight).
hanem, hogy van 1-2 különleges illatuk.
a többi pedig vagy klón vagy félrészegen összehajitott illatok, amik azzal hivjak fel magukra a figyelmet, hogy joooooo "hangosak". mint amikor bemegy a paraszt az aruhazba tv-t venni es összevizeli magat a gyönyörtöl, amikor meglatja a termeszetellenesen tulszaturalt, szolarium erössegü fenyerövel üzemelö ("cigó-settings") televiziot. aztan megveszi a csodat... mehh.
ugyanez Montale: szintetik úúúúd, rose dioxid, citrus, ... bomba. megszagolod és "váó, jezus az égben, ez aztan potens cucc, fantasztikus, kell!". pedig egy nagy sorjás moslek. parfümeria alja kb.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11913) Jhonny06 válasza slick-adam (#11907) üzenetére


Jhonny06
veterán

Na akkor újra: attól még, hogy van signature illatot, nem kell állandóan azt hordanod, nem ez a definíciója. De ha nekem nem hiszel, kérdezd meg parfümös körökben.

(#11914) slick-adam válasza Jhonny06 (#11913) üzenetére


slick-adam
aktív tag

na akkor ujra: ha nem hordod a "signature" illatod gyakran, akkor nem is az. te csak siman a kedvenc illatrol beszelsz. az nem signature.
mi akkor a definicio?
gugli elsö talalat elsö par kommentje között meg is talalod (es igy gondolom en is, komolyan azt mondod nezzek körbe parfümös körökben? most latsz itt elöször...?):

"As I understand it, a signature scent would be the fragrance that OTHERS associate with you. They smell the fragrance (perhaps even on someone else) and immediately think of you.

Of course, hopefully a signature is one that you love above all others and gets you compliments as well. Seems to be a lot to ask for."

hogyan asszocialnanak rad az emberek egy ritkan szagolt "titkos" kedvenc illatbol? uristen...

signature... alairas... tudod, alairsz egy dokumentumot és "jepp! ö az!". nem a kedvenc rajzfilm figuradat karcolod a papir aljara

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11915) Jhonny06 válasza slick-adam (#11914) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem mondtam, hogy nem hordod gyakran, de nem kell állandóan azt hordanod. Azaz ha épp nem tudod hordani a melegben, attól az még signature. És attól még, hogy nem hordod azt minden nap, attól még az lehet rád jellemző illat.

"komolyan azt mondod nezzek körbe parfümös körökben? most latsz itt elöször...?"

Amiket sokszor összehordasz itt, néha úgy tűnik, igen. :) De mondom, nem kell hinni nekem, írd be a kérdést egy FB-os csoportba pl. vagy Fragranticán és majd másold be a válaszokat. :)

[ Szerkesztve ]

(#11916) Mukucs


Mukucs
senior tag

Bocs, hogy felkavartam az "állóvizet", szerintem felesleges a vita. :B

Inkább meséljetek a CDG2 Man.-ról, ha ismeritek! :)

Vagy erről a Ferráriról.

Ti is szeretitek a tömjént?

(#11917) slick-adam válasza Jhonny06 (#11915) üzenetére


slick-adam
aktív tag

en meg nem mondtam, hogy CSAK azt hordod. de gyakran igen. tehat ugyanarrol beszelünk, tiszta sor.

igen, ha elolvastad volna a hsz-t, ott van benne egy idezet. de basenotes-rol, bocs...

összehordok... mit jelent az, hogy összehordok? soha nem allitok valotlant. max nem foglalkoztok az adott temaval (kemikaliak ugye...) vagy mas a velemyem valamiröl. ilyen esetekben egyböl invalid a mondandom?
ettöl azert többre tartottam a topikot.
legalabb en beszelek parfümökröl, ha ramjön a hangulat.
de ugy latom itt az a lenyeg, hogy ki legyen "targyalva", hogy mit ajanl epp a dzseremi vagy hogy milyen split-ben legyünk benne. szomoru :(

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11918) Jhonny06 válasza Mukucs (#11916) üzenetére


Jhonny06
veterán

A CDG2 Man remek illat, "shaved pencil". Hasonló a Gucci Pour Homme I-hez, ami már discontinued és horror áron adják egyes helyeken. Ez egy jó alternatíva: [link] (Most akciós, ha érdekel valakit felezés, írjon.)

(#11919) slick-adam válasza Mukucs (#11916) üzenetére


slick-adam
aktív tag

mindjart jön a panasz figyeld meg, hogy mekkora vita zajlik eppen. haha. nincs amugy, reszemröl legalabbis. (en elegge mashogy vitatkozok igazabol...)

CdG2Man az klasszikus. CdG-t en alapbol imadom. ez a brand a "szandekosan szintetikus" illatok mestere. 2Man is az, de baromi jo. hideg tömjen, szerecsendio, vetiver, ... hmmm.

no de kerdes, hogy szagoltal-e mar igazan hardcore tömjenes illatot. mert a Loewe biztos, hogy nem az. a CdG2Man pedig igen.

en imadom a tömjent, kedvenc parfümöm is tömjen heavy: L'Artisan Timbuktu

egyeb hardcore tömjenes illatok:

- CdG Avignon (!!!A!!! tömjen parfüm). illetve a többi az Incense kollekciobol (masik kedvencem a Zagorsk)
- Annick Goutal Encens Flamboyant
- Serge Lutens Serge Noire
- sok Amouage (Epic Man, Interlude Man, Honour Man
- ...

szerk.: ja es a CdG BLACK (nem a Black Play!). na ettöl seggre ülnel. SZUROK, tömjen, édesgyöker, bors, ... olyan, mint amit a nev sugall :)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11920) Mukucs válasza slick-adam (#11919) üzenetére


Mukucs
senior tag

Ahha. Megnézem őket! :) thx srácok!

Loewe illatról egy vélemény.:

"Karakumsivatagnak köszönhetően kaptam egy mintát, korábban nem is hallottam róla. Ezúton is köszönöm a meglepetést. :) Nagyon különleges, és számomra a tömjén teszi azzá. Először rendkívül friss, harsogó, üdítő, és egyébként erősen tisztítószerre emlékeztető illattal nyit, a szokatlan citrusok és fűszerek elegye egyszerűen szuper és ütős, majd később tiszta, nemes tömjén jelenik meg a bőrömön. Mintából nyilván más, mint fújva, de elképesztően tetszik, nagyon szép tömjén van benne, nem a füst, hanem maga a meggyújtatlan gyanta. Ilyen lehetne a Zirh Ikon leszáradása is, ha nem tűnne el az emberről idő előtt. Ez sem tűnik túl erősnek, de lehet, hogy bővebben adagolva az lenne. Ilyen csodás tömjénélmény mi más lehetne, mint max pont!"

Szerintem valami lehet bent azért! :)

Tömjénillatot keresek ezerrel, aztán lehet nem is azt érzem, nem is az tetszik ennyire!? Na ne! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11921) slick-adam válasza Mukucs (#11920) üzenetére


slick-adam
aktív tag

nyilvan, de - leiras alapjan - ez friss cuccnak tünik. mint irja az idezet is, ez valszeg nem az igazi füstös tömjen illat. biztos jo, felirom a noteszkembe, hatha belefutok valahol megszagolni.
de a CdG2Man az igazi avantgard illat. nem futsz bele minden sarkon (drogeriaban).

szaglasra fel! (megiscsak Neroli & Madison-ban kell erdeklödnöd :) illetve a Zadig-ot ne felejtsd el! elegge niche-re hajazo designer)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11922) Mukucs válasza slick-adam (#11921) üzenetére


Mukucs
senior tag

Igen, a tömjén mellett ott van a keserűnarancs és a yuzu. Fanyarkás/friss illat!

Zadig, CDG2 nem túl tömény nappali viseletre?

(#11923) slick-adam válasza Mukucs (#11922) üzenetére


slick-adam
aktív tag

Zadig-ot nem teszteltem sokaig, de nem tömeny (ha jol emlekszek).
CdG2Man-em volt, az szerintem egesz evben jo valasztas. nyaron hüt a hideg tömjen benne, telen meg a füszerek balanszolnak valamennyire. talan nagyon elegans alkalomra nem jo csak.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11924) slick-adam válasza Mukucs (#11922) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ha nem ismered, a PARFUMO oldalt is ajanlom az alap Fragrantica melle. adott parfüm oldalan a Diagram-ra kattintva latod, hogy hogyan velekedik a többseg az illatrol. lentebb meg erösegg, sillage, ...
igaz a 2Man eseten kevesebben szavaztak nyarra, de nem szentiras ez.:)

ja es ezen az oldalon ismerkedj a SOUK menüponttal is. ott adhatsz/vehetsz hasznalt/uj parfümöket, decantokat is. német (az a legtöbb) eladokkal nyugodtan felveheted a kapcsolatot (föleg, ha nem ket napja vannak az oldalon... profilban latod ugyis), sose volt meg negativ tapasztalatom velük. meg a kicsit dragabb Magyarorszagra postazassal is rohadt jo deal-eket lehet talalni.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11925) Mukucs válasza slick-adam (#11924) üzenetére


Mukucs
senior tag

Ismerem!

Azért kérdeztem, hogy mennyire hordható nappal, mert kb egyenlő arányban áll a szavazat azzal, hogy éjjeli illatra számíthatok.. :DDD

(#11926) kk831228 válasza slick-adam (#11907) üzenetére


kk831228
addikt

Sajnos ezzel egyetértek... :R :O Mostanában a signature illat 1-2 napig tart, utána keresem a következő újabbat/jobbat... :((( Soha nincs vége... :B

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#11927) mufi válasza slick-adam (#11910) üzenetére


mufi
senior tag

Nyilván nem gond, sőtt! Csak szerintem túlliheged a dolgot...érted...parfüm fórumban...nem hiszem, hogy van olyan cég amely nem használ mű cuccot. Sose fogják beismerni.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11928) slick-adam válasza mufi (#11927) üzenetére


slick-adam
aktív tag

tudod jol, hogy ha total vallalhatatlannak tartanam a dolgot, akkor nem lennek itt.
en csak azt mondtam lentebb, hogy ha ket szar közül kell valasztani, merlegeljen az ember, hogy nem-e jobb a kicsit kevesbe szart valasztani :) klónokat szivböl gyülölöm. vannak az orcatlan mocsok klonok (mint a DUA... igen, tudom, ne öljetek meg, ez az en velemenyem) meg vannak a valamivel elegansabbak, mint pl a Montale klonjai, pl. a Full Incense, ami nem egeszen 1:1 Avignon. vagy az Aoud Leather-ben is van kis csavar, nem egy sima Tuscan Leather masolat. Red Vetyver nem tudom mennyire van közel a TdH-hez. lehet jobb is akar. de az biztos, hogy a legtöbb parfum ház mar teljesen eliminalta a DEP-et, ami tenyleg nagyon veszelyes cucc. na a Montale nem (99%-ig biztos). az (meg meg ki tudja mik, de ez a leghiresebb) lassitja a molekulak "bomlasat", azert olyan tartosak a Montale cuccok (DUA is ilyesmivel tuningol). meg a többnyire nem titkos összetevöket SE irjak fel a dobira. shady mutterfikkerz.

egy idöre tenyleg felreteszem a kemikalia dolgot, mert mar engem is idegesit, hogy tul sokat agyalok rajta. lenyeg, hogy en azt hangoztatom, hogy esznel kell lenni. sose irtam parfüm topikban, hogy "le a parfümökkel".:) legtöbb illat ugyanolyan jol (söt!!!) teljesit szöveten is, erdemes kiserletezni, s nem feleslegesen börre fujni.
a "mindenhol rakkeltö szarok vannak ugyis, ugyhogy szarni bele, jöhet meg egy dozis nyugodtan" logika szerintem hibas. minden összeadodik. a parfüm rizikot okosan meg lehet felezni. no. drops da mic :)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11929) mufi válasza slick-adam (#11928) üzenetére


mufi
senior tag

Amúgy az Avignon illaton nagyon agyalok csak sehol nem lehet venni normális áron...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11930) Jhonny06 válasza mufi (#11929) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én innen vettem, ennyit bőven megér: [link]

(#11931) slick-adam válasza mufi (#11929) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ezeket az exkluzivabb CdG-ket sajnos nem lehet olcsobban. eleg jol szabalyozza az arakat CdG, meg ha fel is tünnek Notino-n, vagy alap 80 euroert vagy dragabban mennek.
ALzD-tol lehet vagy innen (itt szoktak lenni akciok, sztem lesz nekik hamarosan ujra raktaron)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11932) mufi válasza Jhonny06 (#11930) üzenetére


mufi
senior tag

Mikor vettél belőle? Van belőle elfekvőben 10 ml?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11933) slick-adam


slick-adam
aktív tag

na az van, hogy annyit beszeltem rola, hogy helyi drogeriaban ujra megszaglasztam a This Is Him!-et, es most ott tartok, hogy megint felkerült a kivansaglistamra. föleg, mert ugy tünik durvat zuhant az ára. helyi üzletben meg eredeti ca. 70-80 euro / 100ml aron megy, de pl a !!!!Douglas!!!! online felületen postaval 41 euro... :Y annyit hülyenek is. konkretan picivel olcsobb, mint Notino-n.

kicsit gyengusz illat, de nagyon müködik ez a kellemes ...
- szantalfa
- vanilia (gyenged, nem emelyitö)
- citrus (picike csak)
- bors
- tömjén (ebböl en sokat erzek)
... kombo.

siman lehetne egy entry level niche illat.

ja es megszagoltam Sisley Eau de Campagne-t is (azert mentem). nyitany nagyon durva kesernyes gyom / kert illat, ez a resze nem tetszik. aztan megnyugszik, picit edesebb lesz, na ez mar nagyon najszos, friss. de online is eleg draga (60-70 euro). 40 körül ezert is adnek :(

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11934) mufi válasza slick-adam (#11933) üzenetére


mufi
senior tag

Mihez hasonlítható?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11935) slick-adam válasza mufi (#11934) üzenetére


slick-adam
aktív tag

nehez leirni. vegülis a Gypsy Water-hez hasonlitanam, hasonloan gyenged es sok hasonlo illatjegy van bennük. a szantalfa+vanilia alap hasonlo bennük, citrus is figyel, csak a TiH!-ben az "erös" (kinek hogy...) tömjen ül felül es összessegeben nem olyan edes. komolyabb sztem.

nemtom ez igy mennyit segit, vegülis elterö illatok, de lehetnenek rokonok, na :)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11936) mufi válasza slick-adam (#11935) üzenetére


mufi
senior tag

Ha van benne hasonlóság akkor lehet bejön és lehet érdekelne is minta belőle.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11937) lapoe válasza Jhonny06 (#11918) üzenetére


lapoe
csendes tag

..tulajdonképpen felakadt tőle a szemem.. iszonyatosan tetszik..olyan hangulat van benne amit összehasonlítás képpen tényleg csak a CDG 2 közelít, de szerintem még sötétebb, mélyebb illat annál.. az utóbbi hónapok legjobb vására volt részemről, még ha nem is a következő évszakban fogom hordani és akár utána is csak ritkán..

(#11938) #72797440


#72797440
törölt tag

Megjött a Timbuktu is meg a minták. Háát... Adok neki időt, de szerintem tovább passzolom. Lehet, hogy még az influenza miatt de én nem érzek különbséget a 2012 és a 2017 Dior között.

(#11939) mufi válasza #72797440 (#11938) üzenetére


mufi
senior tag

Igen a Timbuktu az sajna ilyen. Idő kell neki aztán vagy vagy. De ettől függetlenül, mesteri illat.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11940) Jhonny06 válasza mufi (#11932) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ja én Jaisalmer-t vettem (ugyanannyiba kerül a széria összes tagja), Avignon-t nem vennék. Jó illat, mint koncepció, de borderline hordhatatlan. Még anno vettem egy 10ml-es decantot, ezzel el vagyok, de ezt is csak otthon fújom magamra néha.

(#11941) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Nyárra van valami beast ami jó lehet és Müllerbe vagy douglasba van? Nézelődök fragranticán de ami nekem tetszik az mind inkább télinek írják. Ezek a citromos, víz jegyes cuccok annyira nem gyere be. Esetleg armani code profumo nyáron is megállná a helyét? Mikor teszteltem ment egy kicsi a kabátomra is és 2 hét után is érzem.

[ Szerkesztve ]

(#11942) mufi válasza Jhonny06 (#11940) üzenetére


mufi
senior tag

Hol vetted? Mert kipróbálnám az összeset.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11943) Jhonny06 válasza mufi (#11942) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Jaisalmer-t onnan, amit linkeltem, az Avignon-t még ezer éve valami split-ben.

[ Szerkesztve ]

(#11944) Mukucs válasza Fr0z3n (#11941) üzenetére


Mukucs
senior tag

(#11945) slick-adam válasza Fr0z3n (#11941) üzenetére


slick-adam
aktív tag

szerintem aki nem egy tipikus aquatic és citrussal televagott nyari illatot akar, annak erdemes megszaglasznia a ....

dobperges!

...

Calvin Klein CK2-t!

szintetikus az illata, mint a szar, de ez is adja a varazsat, mintha egy CdG illat lenne. szerintem nagyon meglepö es bator huzas CK-töl, hogy kihoztak egy ilyet. föleg CK One utodjakent...
"nedves kavics a tüzö napon" illat.
NAGYON megosztó. de probat meger, mert különleges, az tuti. es olcso.

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#11946) Fr0z3n válasza slick-adam (#11945) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Ezt már szimatoltam mikor bejött de nem emlékszem. Felirtam, hátha. A szintetikussal nincs bajom, a nautica is bejön.

(#11947) mufi


mufi
senior tag

Pejj de be van mindenki punnyadva. Megnéztem a tavaszi parfümajánlókat, érdekes, az aqua di gio mindenhol ott van. Mi meg itt kínlódunk, hogy junikok legyünk :U

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#11948) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Bájos, ahogy az olyan marketingesek által kitalált kifejezéseken polemizáltok mint a signature scent és társai :) miközben nagy tömegben eladott illatokról beszélünk :))
A szomszéd mancit azért kötöm egy adott illathoz, mert nagy dudái vannak vele találkozom azt az illatot viselők közül leggyakrabban és összhangban van vele, ugyanakkor ha a munkahelyen felbukkanna ezzel az illatal és mégjobb mellekkel rendelkező kolléganő manci menne a levesbe. Szvsz nem emberhez kötünk illatot, inkább illathoz embert (ha és amennyiben) illetve adott esetben személyhez emlékeket aminek egy része lehet illat is.

Lehet, hogy most kiábrándító lesz amit írok, de számomra az illat ugyanolyan "kiegészítő" mint egy óra, cipő, vagy zakó ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Persze lelkesedem is érte, de simán megesik, hogy sok még a testápoló illata is így a parfüm kimarad :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11949) Mercutio_ válasza mufi (#11947) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mi mind egyéniségek vagyunk :K :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#11950) slick-adam válasza mufi (#11947) üzenetére


slick-adam
aktív tag

tehat szarni bele es vegyünk AkvaDiDzsiót? :D

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.