Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#13172) Frozen válasza Madwe (#13171) üzenetére


Frozen
őstag

Ez nem adócsalás és trüközés... pusztán a tényeket írtam le ,de itt egy link és egy rövid leírás a németországban érvényben lévő adózásról. Szóval aki eddig mást mondott annak itt egy rövid tájékozodás.

[link]

Hast du die Bitcoins über ein Jahr lang selbst besessen, ist der Verkauf steuerfrei. Die Höhe des Gewinns spielt dabei keine Rolle und du musst ihn auch nicht in deiner Steuererklärung angeben.
Hast du die Bitcoins innerhalb von zwölf Monaten nach dem Kauf wieder verkauft, sind Gewinne bis zu einer Freigrenze von 600 Euro steuerfrei. Ab 600 Euro muss der Gewinn in voller Höhe versteuert werden. Ist dein Gewinn auch nur um 1 Euro höher, bist du zur Besteuerung des kompletten Gewinns verpflichtet.

Mikor adómentes a Bitcoin?
Az adózás szempontjából két érték fontos:
Az a bevétel vagy nyereség, amelyet a Bitcoinok és társai eladásával szerzett.A bitcoinok birtoklásának időtartama.
A következők érvényesek:
Ha több mint egy éve saját maga birtokolja a Bitcoinokat, az eladás adómentes. A nyereség mértéke nem számít, és nem kell feltüntetnie az adóbevallásában.
Ha a vásárlást követő tizenkét hónapon belül újra eladta a bitcoinokat, a nyereség 600 eurós mentességi határig adómentes. 600 eurótól a nyereséget teljes egészében adózni kell. Ha csak 1 euróval



Kriptovaluták tartási ideje: FIFO módszer
Ha gyakrabban vásárol bitcoinokat, majd újra eladja azokat, nehéz lehet meghatározni a bitcoin megadóztatásához szükséges pontos tartási időszakot. Hiszen szinte lehetetlen hozzárendelni a vételi vagy eladási dátumot a kriptovaluták minden egyes részéhez.
A Bitcoin megadóztatásának lehetővé tétele és az értékesítésből származó bevételek adóbevallásában való szerepeltetése érdekében használhatja a FIFO (First-in-First-out) módszert. Ez azt jelenti, hogy először eladja azokat a kriptovalutákat, amelyeket először vásárolt.

téma lezárva részemről ,meddő vita aki nincs tisztában a dolgokkal.

[ Szerkesztve ]

Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.