Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51701) d4d válasza hemaka (#51700) üzenetére


d4d
tag

Nálam sose volt gond, pedig nem kevés gyeon van itthon, a most futó legújabb széria előttről. Utóbbiakkal még nincs tapasztalatom, az eco washoz külön palackot használok.
Egyébként, ha az ahifitől vetted érdemes panaszkodni, ha mást nem, párezer ftos kedvezményt ki lehet velük alkudni, amit egy következő rendelésnél levonnak. Többször volt reklamációm ennél kisebb dolog miatt is, mindig felajánlottak valamit.
Nekem a Koch Chemi gyári flakonja vált be, de kicsit olcsóbban a ValetPro se rossz, már ha az ahifi kínálatát nézzük. De a Koch Chemie masszívabb felépítésű.

Időközben megjött a válasz az ahifitől, jól sejtettem. A gyártó kérésére cserélték le a képeket, de kb mindenből még a "régit" küldik. Azt írták lehet akár másfél hónap is mire kifut a mostani készlet és kapnak új szállítmányt, remélhetőleg már az új csomagolással, új formulákkal.

Annak aki nem akar várni, alternatív forrásként a belgákat tudom javasolni. Már 50 eur felett sincs postaköltség, ha dpd-s csomagpontra kéred. Már van raktáron a legújabb cuccokból, még ha nem is a teljes választék. Iron, Iron Wheel, TAR (4 literesek is), Trim Cleaner (korábbi Vinyl Cleanert váltja), Echo Wash, bőr tisztító stb

A fenti kefés kollégának egy összehasonlítós kép, hogy mi mekkora, hátha segít. A vikan keféket én is jó szívvel ajánlom, made in Denmark, ezeket nem két hónapra veszed, ha vigyázol rájuk évekig kiszolgálnak. De a gumi oldalfalához egy kicsit lightosak. Balról a második, a Detail Factory kifejezetten erre a célra tervezett keféje. Ennél nagyon el van találva a szálak erőssége, plusz a szálak hossza is változó, brutál ergonomikus, kényelmes gumírozott teljes egészében. Sajnos nem hogy itthon, de euban se sok helyen lehet kapni. Van egy XL-es verziója is ami ideálisabb teherautó, pick up stb kerekeihez.
Gondolkodtam az amerikai rendelésen de az amúgy sem olcsoló cuccokra rájönne még 50-60 dollárnyi szállítási költség (igaz 2 nap alatt itt lenne express), plusz vám, áfa. Egyedül nagyon meredek belevágni. Pedig nagyon vinném az új "ectoplasm" színű cuccaikat. Szinte esélytelen hogy ezekből bármi eljusson az euba sajnos.



elemlampa.blog.hu

(#51702) AIex válasza chopin42 (#51693) üzenetére


AIex
tag

Olcsó bogároldónak, próbáld ki a Mannol Universal cleanert,

Kauffer hivatkozott rá bogároldó ként, amikor ismerkedtem az autómosással, akkor vettem először, mostmár tudom, hogy egyébként a termék egy APC,

Az akkori autó mindig garázsban állt, szóval az UV-nak nem volt sok esélye, hogy a bogarakat "ráégesse", de amit egy 150 Baros multis magasnyomású mosó nem hozott le, azt ezzel befújtam, állt 5-10 percet, és a mosó után lehozta a 95%-át, a maradék 5%-ot pedig a mosó szivacs egy törléssel,

Miután elolvastam a termék cimkéjét, láttam, hogy egyébként béltéri műanyagokra is használható, használtam párnázott műszerfalon is, azt sem marta, vagy fakitotta meg,

Kefével szépen habzik, eltudom képzelni, hogy falcokhoz is jó szolgálatot tud tenni,

Azóta leginkább lakásban használom, főként szintetikus anyagok tisztitására, mivel jó tisztitóerővel bir, de nincs kellemetlen szaga, kezet sem bántja,

Ne érts félre, nem egy szuper szer, és a nagy nevekkel nem veszi fel a versenyt, de ha az ember egy gazdaságos terméket keres, amivel egy alapvetően karbantartott autót tud szinten tartani, ott szerintem lehet létjogosultsága.

(#51703) chopin42 válasza d4d (#51701) üzenetére


chopin42
őstag

Köszönöm a tippeket!
+#51702 AIex
+#51696 Safranek
Nektek is!
A Detail factoris az ez?
Bogároldás: a green star elvileg erre (is) jó, majd ha végre nem lesz fos idő, szórófejes flakonokkal leugrok, és finoman beáztatom, majd alaposan hígított green starral lefújom, puha ecset, öblítés és finom letörlés a terv. Remélem beválik. :R

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#51704) d4d válasza chopin42 (#51703) üzenetére


d4d
tag

Igen ez az. Én még Belgiumból rendeltem tavaly nyár végén, meg van egy francia forrás is, de egyiknél sincs raktáron elég régóta, de amúgy a postaköltség mindkét helyen viszonylag magas kb 20 eur.
Amerikai rendelésnél az a baj hogy sokat kéne költeni, hogy "megérje". Persze úgy is fájdalmas, a szállítás és az áfa rohadt sokat vinne el. Sőt ha igaz az áfát a teljes költségre számolják, tehát a postaköltséget is beleveszik..

Hol vannak a régi szép idők amikor valahonnan Texasból rendeltem 3v os elemeket, jóval olcsóbban, mintha bementem volna ide a 15km-re lévő media marktba..

[ Szerkesztve ]

elemlampa.blog.hu

(#51705) stuka20


stuka20
aktív tag

Győrben tud valaki ajánlani kézi autómosót vagy valakit, aki ezt megcsinálja?
Egyik helyen nyeli a pénzt, másik helyen nem működik a program. Mikor érdemes leadni valahol, ahol megcsinálják helyettem?

Nem vagyok lusta, elviszem én kézi mosóba is (direkt emiatt szeretnék is egy törölközőt venni), csak érdeklődök, hogy (mikor) van e értelme neki.

[ Szerkesztve ]

(#51706) WiZARD válasza stuka20 (#51705) üzenetére


WiZARD
addikt

Én hozzá vittem az autókat, amíg nem tudtam itthon. Szépen dolgozik.

Érintésmentes, bedobós mosásra a Bakonyi úton az Orange, vagy a Pápai úton a Pecaplaza-nál lévő ami jó szokott lenni.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#51707) Corsa02 válasza WiZARD (#51706) üzenetére


Corsa02
őstag

+1 a Bakonyi Orange-ra.

The Truth Is Out There --->

(#51708) stuka20 válasza WiZARD (#51706) üzenetére


stuka20
aktív tag

Köszönöm szépen!

(#51709) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Ez milyen ajánlatnak számít?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#51710) szabzoltan1 válasza HUTCHDB (#51709) üzenetére


szabzoltan1
csendes tag

Hol láttad ezt a reklámot?

(#51711) hemaka válasza szabzoltan1 (#51710) üzenetére


hemaka
nagyúr

Lidl ujsagban van, 05.06-tol. [link]

(#51712) szabzoltan1 válasza hemaka (#51711) üzenetére


szabzoltan1
csendes tag

Köszi.
Az új ujságban kerestem és abban nincs. 🤪

(#51713) Gaborkik válasza HUTCHDB (#51709) üzenetére


Gaborkik
csendes tag

OCDaddy csinált róla teszt videót. Neki vegyesek a tapasztalatai, persze profi gépei is vannak. Nekem nem tetszik a videó alapján, hogy zabálja az akkukat rendesen.

https://www.youtube.com/watch?v=egDVdiw8g_A

(#51714) szabzoltan1


szabzoltan1
csendes tag

Az auto műanyag elemeinek a szinét mivel lehetne vissza adni? Pl a hátsó ablaktörlő kar fekete szine már nagyon ki van fakulva.
A válaszokat előre is köszönöm.

(#51715) Petyyyyy válasza szabzoltan1 (#51714) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Nem vagyok a téma szakértője, de én pl gumiápolóval mentem neki. Legelső alkalommal előfordulhat hogy az első réteg után egy fél órával kéri a második réteget is, majd hagyni kell éjjelre.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#51716) AIex válasza szabzoltan1 (#51714) üzenetére


AIex
tag

Legtöbb (fekete) műanyag szinét hőlégfúvóval lehet visszahozni,

@HUTCHDB
Egynek biztos elmegy, amire készülni kell, biztosan több akksi kell majd hozzá, ezen felül normális polirszivacsok + paszta,

Ha van legalább 2db, de inkább 3-4db 4Ah vagy annál nagyobb akksid, akkor jó vétel lehet, de emiatt a gép miatt, én nem vennék akku(ka)t és töltőt.

(#51717) szabzoltan1 válasza AIex (#51716) üzenetére


szabzoltan1
csendes tag

És attól n3m fog elvetemedni a műanyag?

(#51718) AIex válasza szabzoltan1 (#51717) üzenetére


AIex
tag

Nem szokott, inkább a fényezésre kell figyelni, azt szokták maszkolni, de ha tudod / teheted, akkor szereld le a problémás elemeket,

YT-n rengeteg videó van, how to restore plastic with heatgun szövegre rákeresve,

Szokták gázlámpával is, de azt nem javaslom, azzal sokkal egyszerűbb kárt okozni

(#51719) Benir8 válasza szabzoltan1 (#51714) üzenetére


Benir8
senior tag

Dinitrol 8020 fekete műanyag festék spray.
Időtálló, sokkal tovább tart, nem kell kenegetni, nálam ez vált be.

(#51720) TheMartin03


TheMartin03
tag

Sziasztok!

Szeretnénk kicsit lepucolni az alvázat így a nyári időszak előtt, és "tél" után.
Sok eszközünk nincs, egy rámpa, és egy Parkside magasnyomású mosó lesz a segítségünkre habosító nélkül.

Mit ajánlanátok, milyen vegyszerrel/előmosóval/aktívhabbal/felnitisztítóval érdemes nekiesni az alvás mosásnak?

Találomra válasszak egyet a fenti 4 kategáriából a márkák közül, vagy ti mivel állnátok neki?

Jó lenne, ha elég erős lenne önmagában, és nem kéne átsuvickolni a komplett alvázat, de egy melegvízes mosásnál egy picit többet szeretnénk, hátha meghálálják az autók.

A tippeket megköszönöm! :R

(#51721) Viktor8.


Viktor8.
tag

Sziasztok! Az éjszaka folyamán valami összemászkálta az autó tetejét. Talán nyest vagy macska. Szerintetek ezt még eltünteti a polírozás? A körmöm nem akad el benne. [kép] [kép] Köszi!

"Amerre járok lebegnek kavicsok, kövek, sziklák, nyílnak virágok és visszafelé folyik a víz."

(#51722) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Sziasztok. Bevásároltam cuccokkal az itteni leírás, összefoglaló, táblázat alapján. Makita HW101 magasnyomásúm van. Kérdésem az, hogy snow foam-hoz ilyen pisztoly kellene hozzá?

(#51723) weres78


weres78
senior tag

Sziasztok!

Kamionokat kellene "felhúzni" egy találkozó idejéig. Polír, stb megvan, de szeretnék tenni rájuk valamilyen nagyon könnyen applikálható, látványos bevonatot.
A vontatók nagy része az erdőt járja, tehát a tartósság nem elsődleges... :)
Viszont jó lenne ha lenne "feltöltő" képessége (ezért kérdezem, mert ilyet nem ismerek), illetve legyen tényleg látványos pár hétig, hónapig.
Ára nem számít...
Köszönöm szépen az esetleges tippeket. :R

(#51724) attka


attka
aktív tag

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni, hogy pontosan melyik adapterrel kellene megrendelnem aliról egy bear force snow foam-ot. Egyszerűen elveszek a rengetegben. Egy Ferrex 2400 max 170 bar géphez szeretném csatlakoztatni. Van esetleg valaki aki tud konkrét típust linkelni hozzá?

Előre is köszönöm.
Üdv.

(#51725) ginola válasza attka (#51724) üzenetére


ginola
addikt

Lavor csatlakozó. De, ha küldesz képet csatlakozórol sokkal egyszerűbb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#51726) attka válasza ginola (#51725) üzenetére


attka
aktív tag

Szia,

Köszi a gyors választ.
Ez a konkrét típus: FERREX Q1W-SP01-2400

(#51727) AIex válasza attka (#51724) üzenetére


AIex
tag

Szia !

Vedd le a pisztolyról a lándzsát, és a lándzsa csatlakozóját hasonlitsd össze a képeken szereplőkkel, illetve mérd le, az alapján betudod azonositani,

Itt elég sokféle csatlakozó van,

Lavor-ra, vagy Bosch-ra tippelnék

(#51728) attka válasza AIex (#51727) üzenetére


attka
aktív tag

Sziasztok,
Köszönöm szépen, sajnos csak a hétvégén tudom megcsinálni, azt hittem a pontos típus alapján ki tudom majd választani.

(#51729) nebulo5 válasza weres78 (#51723) üzenetére


nebulo5
senior tag

Feltehetően van ettől a [terméktől] akár jobb is. De ezt már évek óta használjuk néhány haver kocsiján, illetve már furgonon is lett alkalmazva! Igaz, 4 - 5 hónaptól tovább nem nyújt védelmet, inkább 4 havonta érdemes újra felvinni a felületre. Ami kiemelkedően jó: akár több rétegben is felvihető a mélyebb karcok elfedésének érdekében.

Üdv: nebulo

(#51730) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok!

Belefutottam egy bogárrajba, és háromszoros lándzsázás, kefélés és MOL-os bogároldózás után sem jött le mind a szélvédőről és a fényezésről. A másik autós topikban felmerült, hogy megmarta a fényezést, de ugyanolyan ragasztószerű izéket látok a szélvédőn, mint a kasztnin, és a szélvédőről ugyanúgy nem tudom leszedni.

Létezik valami varázsszer, ami a fényezést nem bántja, de lehozza ezeket az izéket?

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#51731) Corsa02 válasza Brandynew (#51730) üzenetére


Corsa02
őstag

Szia!
Velem is többször előfordult már ez, főleg az új autó szép fényezésén bosszantó. Nekem úgy jött le minden, hogy egy mikroszálast jól benedvesítettem, majd 15 percre rajta hagytam, majd bogároldó és vizesen finoman megdörzsöl, majd megint 15 perc "áztatás" és utána már mind lejött.

Az tényleg egy jó tipp egyébként, hogy sajnos menni kell az út után szinte rögtön egy mosásra....

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There --->

(#51732) -secret- válasza Brandynew (#51730) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Sampon + forróvíz + mosókesztyű.

Nekem ez volt nem piskóta. Szerelőnél teleszarták a méhék aztán rásütötte a nap. Az egész kocsi így nézett ki. 6x mostam át mire lejött karcok nélkül...

[ Szerkesztve ]

(#51733) eastsider


eastsider
nagyúr

Sziasztok!
szerintetek ez érhet valamit? [link] vagy inkább vegyek pár mosókesztyűt? (lándzsásban mosok)

más: nekem a KC bogároldó vált be pályázás után, (fehér autókon)

[ Szerkesztve ]

(#51734) Brandynew válasza -secret- (#51732) üzenetére


Brandynew
őstag

Köszi mindkettőtöknek. Sampont, mosókesztyűt, bogároldót tudsz ajánlani valami jót, vagy mindegy?

[ Szerkesztve ]

(#51735) gigaherz


gigaherz
tag

Beszereztem egy Lidlis akksis polírozót (Parkside ppma 20-li c3). 150-es tárcsával adták, de szeretnék hozzá egy kisebb, 80mm körülit. M8-as menetes sajnos, és nem találok sehol sem kisebb, tépőzáras, M8-as menetes tárcsát, csak aliexpressen. Van esetleg itthon valahol ilyen? :))

Gránit bank ajánlókód: URWPK

(#51736) RWD


RWD
tag

Sziasztok!
Elkezdtem próbálgatni a frissen kézhez kapott polírgépet, életem első lámpapolírja van terítéken. Abszolút gány egyelőre az eredmény, kérdés hogy hol rontottam el, mivel tudnék javítani rajta? Elmondom mit csináltam eddig:
0. Maszkolás, hagyjuk is hogy sikerült. Vízhatlan maszkoló kell.
1. Vizes tisztítás, ablakmosós tisztítás, szárazra törlés.
2. Vizes csiszolás. Balos lámpán 400-600-800-1500-2000 léptékben, kézzel. Sajnos csak egy irányban (hosszanti), keresztirány kimaradt, ez szerintem hiba lehet.
3. Vizes csiszolás. Jobbos lámpán 600-800-1500-2000-2500 léptékekben, kézzel. Szintén sajnos csak hosszanti irányban.
3. Pucolás, szárazra törlés.
4. Kevés (1 pötty, majd 3-4 pötty/ lámpa) pasztával, 3-as fokozaton, gép súlyával dolgozva polír, lámpánként kb 2-3 percig.
5. Eredmény több mint véleményes, ronda, tejes, fakó, a vászonnal húzott mikrokarcok hosszanti irányban látszódnak, hologramosnak is tűnik belevilágítva. Vetítési képbe bele se gondolok, remélem tudok korrigálni. A felülete aránylag sima, kézzel nem érezni "rákorrodált" polikarbonátot. A sárgaság eltűnt persze. A géppel nem igen időztem el egy-egy ponton, haladtam folyamatosan centiről centire.
Használt anyagok:
- Csiszolóvásznak (400 és 600 nem vízhatlan volt, sima obis, ezt benéztem, a többi ok)
- Egylépcsős paszta "Swag One Step Közepes Polírozó Paszta 250ml"
- 75mm polírpadok, balos lámpán= 1x alkalommal "CarZone Thermo OneStep Egylépcsős 75mm Polírozópad Csomag ", illetve 1x alkalommal "Honey Combination Green DA Medium Közepes Pad 75/90mm "
- 75mm polírpad, jobbos lámpán= 2x alkalommal "Honey Combination Green DA Medium Közepes Pad 75/90mm "
- Polírgép "EVOXA HDP10 MKII Excentrikus Mini Polírozógép (DA) 850W"
Ötleteim, észrevételeim:
- Gyanítom hogy nem lesz idevaló a paszta, nézegettem vannak kétlépcsős paszták, lehet azt kéne megpróbálnom (?)
- Még inkább gyanítom, hogy a polírkorong túl puha erre a célra, máskülönben a karcok kijöttek volna. Vagy?
- Ahogy láttátok próbáltam variálni a padokat, de sokkal beljebb nem jutottam.
-A gép szerintem rohadt hangos, azt hittem ezek halkabbak. :)

Természetesen elvihettem volna szakihoz, de szeretnék belejönni. Nyilván én vagyok a fő "hiba" egyelőre, nem az anyagok, de simán el tudom képzelni hogy nagyon nem mindegy mivel dolgozok a lámpán. Az a baj, ahány forrás annyi infó (külföldi fórumokat is nézegettem, természetesen.)
Köszi előre is, ha van tippetek! Persze a legvégén kap majd egy csinos UV védő fóliát.

Balos alakulása:

Jobbos alakulása:


Front telibe:


Közeli részletek, a legvégén, talán látszanak a karcok és a fakóság:

Köszönöm!
"Crazing" jelenség is megvan, de nyilván azzal nem tudok mit kezdeni. Fotókon ez nem látszik.

(#51737) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Gyeon Can Coat EVO Q2-vel van valakinek tapasztalata? Ez ugyanaz lenne, mint a sima "Can Coat Evo"? Utóbbiról elég sok pozitív véleményt olvastam többek között itt is.

(#51738) -secret- válasza BigBlackDog (#51737) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Kemény wax nem játszik?

Nekem nagyon fáj a fogam most egy Fusso-ra. Sonax gyorsam van még, addig nem veszek.

[ Szerkesztve ]

(#51739) BigBlackDog válasza -secret- (#51738) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Fussot próbáltam, még a legelső szériából. Tartósságra nem volt rossz, de a felvitel és hologram mentesre való visszatörlés sötét fényezésen külön kihívás volt. Pár évig edzettem vele, de olyan szintre fejlődtem, hogy már nincs szükség további gyakorlatra. ;] Azóta állítólag sokat fejlődött, de valami könnyebben felvihető bevonatot keresnék. Collinite waxokon gondolkoztam még, de sok helyen olvasom, hogy a modern kerámiák felvitel és tartósság szempontjából is jobbak.

(#51740) hemaka válasza BigBlackDog (#51739) üzenetére


hemaka
nagyúr

Legrosszabb remalmomban se tobbet fusso. Gyeon wet coat minden mosasnal, de max kethetente, patika cucc.

(#51741) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Nincs itt olyan forumtars, aki egy kis bemutatót tudna tartani polírozásból
Budapesten? Természetesen oda megyek, ahova mondja az illető.
Aki ebben profi, 5-10 percet kérnék az idejéből.
:R

Sajnos nekem nem jön össze ez a dolog…. biztosan valamit rosszul csinálok. :(

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#51742) nebulo5 válasza RWD (#51736) üzenetére


nebulo5
senior tag

A képek alapján valszeg még sosem volt polírozva a lámpád, azaz gyári lakkréteg volt rajta. Az elképzelés a fokozatokkal nem volt rossz, de a 800-as és 1000-es papírhoz nem kellett volna használnod vizet. Szárazon jól látszott volna a lakkréteg "lekopása" a felületről. (mint amikor az öreg vasakon elkezd lekopni a lakk réteg) Mikor az ezressel már már szinte folt nélküli a felület, ekkor érdemes az 1500 - 1600 smirglivel a karcos felület simítását elkezdeni. Még mindig nem szükséges vizet használni. Mikor már egy árnyalatúan tejfehér a felület, a 2000-es smirglivel már vizesen lehet a felületet polírozni. A víz hatására láthatóvá válik a felület egyenetlensége, azaz a durvább smirgli okozta mélyebb barázdák jól láthatóvá válnak, így tudod hol kell még a 2000-el políroznod. Majd a 2500-assal (vizesen) tovább tudod polírozni és egyre szebb - tejfehérebb és karcmentes felületet kell kiképezned. Mikor ezzel elkészültél, jöhet a polír pasztás korong. A polírpaszta akár picit nyersebb (durvább ) is lehet az első lépésben. Ekkor már elkezd egyre átlátszóbbá válni a búra. Ilyenkor válnak láthatóvá azok a foltok, ahol kevésbé alaposan csiszoltad meg a korábbi 2000 - 2500 -as smirglivel. Akár vissza is válthatsz egy egy folt lejavításához a vizes 2500-ra, vagy a durvább polír pasztával tovább kell azokat polírozni. Vigyáznod kell, mert a polír pasztát is ráégetheted ha nyomod neki)
Majd valamilyen finom polírral és a szivacs korong helyett báránybőr (suba) koronggal adod neki a végső finom fényezést. Sokáig tart leírni, de a gyakorlatban egyszerű. És a vizes smirglik előtti lakk leszedést nem javallott géppel csinálni, mert sokat is képes lekapni a hajlatokból-peremekből, főleg hogy még nincs benne gyakorlatod.
Ez az én tapasztalatom, a gyakorlás útján kialakult menete a lámpa polírnak. Bizonyára, lesz még mástól is ajánlat a munkamenetre. A 3. - 4. pár lámpánál már mosolyogva fogsz visszagondolni az első párra.
PS: az Árpád úti felüljárónál (víztoronytól 200 - 300 méterre van egy festék üzlet, ahol M3 polír pasztát dekára is vásárolhatsz! Van 2 - 3 fajta szemcsesűrűségű! Lámpáid jelenlegi állapotának javításához már csak kitartó polírozás hiányzik, amit a közepes durva M3-mal kezdenék és finisnek a legfinomabb majd csodát művelhet vele.

Üdv: nebulo

(#51743) RWD válasza nebulo5 (#51742) üzenetére


RWD
tag

Szia!
Nagyon köszi a részletes választ. Következő párnál már igyekszem megfogadni a tanácsokat. :)
Akkor ha jól értem, a mostani állapotot egy két lépcsős polírral helyre lehet hozni. Gépet milyen fokozaton érdemes járatni?
Én ezeket a pasztákat és korongokat néztem a "javításhoz". Zöld pöttyel jelöltem amit első körben gondoltam, a pirosak kérdésesek (A H9.02 a HLP1 helyett lenne, de lehet tökre nem is alternatívái egymásnak, nem tudom. Illetve kérdés hogy ha marad a HLP1+HLP2 vonal, arra menjen-e egy M3.02 finish? Láttam hogy sokan gyapjú koronggal nyomják, érdemes lehet beszerezni a heavy cut szivacspad helyett?) :

Vennék kimért 3M-et, csak az a baj hogy vidéken lakom :). Vannak errefele festékboltok, de gyanítom necces a kínálatuk. Illetve természetesen semmilyen márkafétisem nincs, lévén most kezdek próbálkozni az egésszel. Illetve még valami, a lámpa már biztosan volt egyszer polírozva (vagy legalábbis valamivel mindenképp hozzányúltak), mert pár évvel ezelőtt szépen felpucolt lámpákkal adta vissza az egyik ismerős.

Köszönöm!


szerk.: Igazából a mostani egylépcsős koronggal és pasztával is lehetne rajta javítani? Vagy azzal veszett fejsze nyele?

[ Szerkesztve ]

(#51744) szabi325 válasza RWD (#51743) üzenetére


szabi325
tag

Ha itt csak a bal oldali lámpát nézed akkor azt az itt leírtakkal értem el. Szerintem a listádból az a speckó headlight polish pénzkidobás (helyette inkább vegyél kerámiát amit a végén felteszel), a heavy cut szivacsot én jobbnak tartom a gyapjúnál és ahifi-vel hasonlítsd össze az árakat a csomagodra amit összeraksz mert nekem néha ott sokkal olcsóbban jön ki :)

[ Szerkesztve ]

(#51745) stuka20


stuka20
aktív tag

Szélvédőt mélytisztítani lehet nedvesen? (Pl. Abdl glass polish-al, csak mert legutóbb egy kínszenvedés volt a visszatörlés/ eltávolítása)
Illetve milyen ápolót ajánlotok a fusso f7 helyett fehér színre?

[ Szerkesztve ]

(#51746) RWD válasza szabi325 (#51744) üzenetére


RWD
tag

Rendben, köszi a tippeket! :)

(#51747) stuka20 válasza stuka20 (#51745) üzenetére


stuka20
aktív tag

#51128 JENKINS1
Ezt el is felejtettem, így tárgytalan a 2. kérdésem.

(#51748) stuka20


stuka20
aktív tag

Az autós törölközőhöz azt írja, hogy első hazsnálat előtt mossuk ki. Érdemes a többi mikroszálas kendőt is kimosni használat előtt?

(#51749) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Az autóm belterében fekete a kárpit, amin meglátszik a legkisebb kosz is. Sajna az ajtón is bőven látszik a taperolás nyoma, amit a család néha kajás, koszos kézzel követ el. Ezért valamilyen gőzös megoldáson agyalok.

Venni szeretnék valani kárpittisztításra alkalmas eszközt, ami esetleg lakásban is jól jöhet.
Az első a hatékony tisztítás, minden más másodlagos. Ha drága, akkor annak megfelelően legyen hasznos is (nagyon jó tisztítás, hosszú élettartam, stb.)

Előny, de nem feltétel, hogy ne kelljen neki 230V, mert sosem tudok a lakás körül perkolni. Ha csak halózati gőztisztítók a jók, akkor megoldom ismerősnél, de haszontalan eszközzel nem kísérleteznék.

Előre is köszi a tippeket! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#51750) BigBlackDog válasza Bici (#51749) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Kárpit esetén szerintem a legfontosabb, hogy a feloldott koszt el is tudd távolítani. Én emiatt csak kárpittisztító gépben gondolkoznék. Próbáltam már kézzel, különböző szerekkel kiszedni foltokat fekete szövetülésből, de kétesélyes volt a dolog;
- Ha nem volt mélyen benne és a szövet is erősen műszálas, durvább jellegű volt, akkor akár sima áttörléssel is eltűnt nyomtalanul
- Viszont mélyebb, beleszívódott szennyeződés esetén csak a folt lett nagyobb, de nem tűnt el. Ilyenkor kárpittisztító kellett, azzal nagyon hatékonyan el lehetett ezeket a foltokat is tüntetni.

Én Kärcher SE 6.100 gépet használtam már több alkalommal is, amivel teljesen meg voltam elégedve.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.