Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-28 11:06:49

LOGOUT.hu

Arch Linux topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6619) Frawly válasza Shyciii (#6618) üzenetére


Frawly
veterán

Most én is ezzel küzdök, de Void alatt. Az GRUB-ot használ, és működik ugyan az UEFI boot, de csak akkor, ha F12-t nyomva a boot menüből kiválasztom a void_grub bejegyzést. Egyébként mindig az Arch akar indulni. Pedig az UEFI-ben be van állítva a bootsorrendnél, hogy a void_grub legyen az első.

Amit a entriesről írtam, azt visszavonom. Ez csak systemd-bootnál működik, ami közvetlen kernelt bootoltat initramfs-sel. Ha a Debian GRUB-os, akkor nem kellenek ezek a conf fájlok. Helyette Arch alatt efibootmgr-rel vedd fel a grubx64.efi-t indulásra. Még paraméterek sem kellenek neki, mert a GRUB ezt saját hatáskörben elintézi. A lényeg, hogy az UEFI BIOS találja meg a grubx64.efi fájlt:
sudo efibootmgr -c -L "Debian" -l '\EFI\Debian\grubx64.efi'

Vigyázat, az UEFI-nek visszafelé perjel kell, mint Windowsnál. Ugyanis egy DOS-ból származtatott implementáció! Nem a normál linuxos-unixos perjel kell neki. A harmadik kapcsoló az efibootmgr-nél egy kis L, nem nagy i, csak rosszul látszik a Prohardver által használt talpatlan betűtípussal. Arch alól csináld természetesen, ne Debian alól.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Arch Linux
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.