Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:16:35

LOGOUT.hu

AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32359) Timer válasza Aljasvip (#32340) üzenetére


Timer
veterán

Talán abból a becsípődésből, hogy ugyanezen a lapon tapasztaltam nagyon hasonló anomáliákat? Nem csak ASUS specifikus megállapítás, hogy ha valami olyan szinten instabil egy rendszerben, mint jelen esetben, akkor a szükséges minimum szoftver környezetre KELL törekedni. Leszedheti persze a képmetszőt is a rendszerből, de nem valószínű, hogy az okoz idle alatti fagyást. Ellenben az AI Suite nevű szemétdombbal, ami nálam is bizonyított már. Éppen a fan beállítások miatt raktam fel, aztán sikerült rövid pályafutása alatt is olyan dolgokkal szórakoztatnia, mint hogy egyik percről a másikra 150 fokot mutatott a processzorra, majd - 90-et... Mindezt úgy, hogy csak egy silent ventilátor profilt próbáltam állítani, semmi komolyabb dologhoz nem nyúltam. Ráadásul, emlékeim szerint pont van benne valami olyan feature is, ami a fogyasztás és teljesítmény optimalizálásáért, LLC állításért felel, ez simán okozhat gondot a kérdező esetében. Lehet, hogy csak rányomott valami auto tuningra, és már elfelejtette, és ha jól rémlik, talán ilyen is van benne. Bármi is az eredeti probléma, ha leszedi és megoldódik, akkor nyert. Majd ha úgy is elhasal a gép, akkor érdemes mással foglalkozni.

De örülök, hogy neked nem volt gondod az ASUS szoftverrrl (bár nem ezen a lapon használtad), és rögtön mindenki másnak megelőlegezel egy user errort, ha esetleg mégis a szoftver száműzésétől oldódik majd meg a probléma. Pont ezzel a lappal volt nálam, hogy egy AIDA verzió is okozott AIO leállást, pedig abban állítani sem lehet semmit... Az is user error volt?

Az allcore OC meg nem tudom, hogy miként jött ide, offsetet ajánlottam neki, HA a tiszta szoftver környezet nem oldja meg a problémáját.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.