Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5125) GD


GD
őstag

üdv!

olvastam már pár fórumot meg doksit és csak tapogatózom még most is, szóval ha valaki ért hozzá akkor igazolja vissza a megérzéseket

téma a LIRC

vettem egy usb HID-nek látszó infrát, a dmesgben szépen működik is
ubuntu-n wammu-val a telefonomat már piszkáltam vele, dolgozik szépen

ha jól értem a leírásokat az általános használathoz, egy lirc conf kell amiben a távirányító spéci confja van (amit vagy megtalálok a neten vagy nem?)
továbbá van egy user profilú conf ami magát a gnome-ot kezelheti illetve alkalmazásokat indíthatok, aztán pedig az alkalmazásban is lehet egy lirc conf ami neki mondja meg milyen gombra mit csináljon

ez így kb jó eddig?

(#5126) dabadab válasza GD (#5125) üzenetére


dabadab
titán

Amid van, az valoszinuleg IRDA cucc, ami nem kompatibilis a taviranyitok infrajaval (errol eleg sokat irni a LIRC homepage-en).

A netes konfigok meg csak egyszerusitik a dolgokat, mivel a LIRC maga is meg tudja tanulni a kodokat (ig keszulnek azok a konfigok is, amiket le lehet tolteni).

DRM is theft

(#5127) GD válasza dabadab (#5126) üzenetére


GD
őstag

ööö tehát akkor teendő, javaslat?

(#5128) dabadab válasza GD (#5127) üzenetére


dabadab
titán

Eloszor is be kell szerezni egy megfelelo infravevot. A LIRC oldalan van kapcsrajz egy sorosporti darabra, amit magad is osszerakhatsz, de pl a tavir.hu-rol meg is rendelheted (az enyem is onnan volt). Ha ragaszkodsz az USB-hez, az problemasabb, olyanbol nem lattam meg LIRC-kompatibilist sehol (bar letezik).

Ha ezmegvan, akkor utana mar csak konfiguralni kell :)

DRM is theft

(#5129) GD válasza dabadab (#5128) üzenetére


GD
őstag

azért igyekeztem távoltartani magam a soros témától mert egyre kevesebb alaplapra teszik rá.. notebookról meg ne is beszéljünk.. de ha csak így tudok elérhető megoldáshoz jutni akkor kompromisszumot kötök

tudnál pontos linket küldeni milyen vevőd van? és utána elvileg bármilyen típusú távirányítót tudok használni? esetleg később supportolni tudsz engem amíg beindul a dolog? :B

(#5130) dabadab válasza GD (#5129) üzenetére


dabadab
titán

A nagyszeru LIRC vevo kell neked. Ez minden taviranyitot tud venni, a telepitese se bonyolult. Ha meg megis elakadnal, akkor meg kerdezz nyugodtan.

DRM is theft

(#5131) GD válasza dabadab (#5130) üzenetére


GD
őstag

köszi, megrendelem és szólok ha kész a hardware környezet

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.