2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alsóház - Celeronok és Kabini

Kis méretű, alacsony fogyasztású lapot kerestem új projektekhez. Az alsó házból próbáltam válogatni: J1900, A4-5000, 1037U.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

Régebbi játékokkal teszteltem a lapok tudását. Megpróbáltam egyre jobban terhelő programokat összeválogatni. Az első négynél szerepel az X2 is, így össze lehet vetni az akkori IGP-vel a mai belépő szintet.

Serious Sam First Encounter-ben a 1037U végzett az élen, aminek jól jött a két memóriamodullal nyert plusz sávszélesség. A J1900 a második és minimálisan lemaradva az A4 a harmadik. Az Athlon II csúnyán lemaradt, amit innentől már nem fogok megemlíteni. Mind a három új lap élvezhető sebességgel futtatta a játékot.

Counter Strike-ban hasonló az eredmény, csak a második és a harmadik cserélt helyet. Kimagaslóan első a 1037U. Második stabil, de 10% alatti előnnyel az A4. Még a J1900 is 60 fölötti min fps-t tudott, szóval simán játszható marad a játék még akkor is, ha emeljük a felbontást. A DC itt is láthatóan jót tett a Celeronoknak.

A Far Cry első része az első megterhelő játék. Retro játékpartin, pl. Fülén, biztos, hogy előbb, vagy utóbb előkerül. Alacsonyabb felbontásban kültéren levett felbontással mind a három lap elfogadhatóan futtatta, elég tudásuk van, hogy a tesztben használt minimális részletességről közepes-magas beállításokra váltsunk, vagy a felbontást feltoljuk. Ismét a 1037U lett a leggyorsabb, kb. 20%-al hagyja le az A4-et, ami 5-10 százalékkal (átlag és minimum) gyorsabb, mint a J1900.

A Doom3-at alacsony felbontáson mertem csak futtatni. A 1037U kivételével ez teljesen jogos is, a többieknél többször is laggolt a rendszer. Ezt nem az IGP, hanem a CPU számlájára írtam, mert a program csak egy magot tud kihasználni. Ettől függetlenül a sorrend a régi. Az Ivy Celeron az első, A4 a második, J1900 a harmadik. Ez igaz az átlagra és a minimumra is. Az IGP teljesítményére inkább az átlag a jellemző, míg a minimumok a CPU lassúság miatt vannak. Ezért van például az A4-nek jó átlaga és alacsony minimuma.

Call of Duty 4-gyel is megpróbálkoztam. 1366x768-as felbontás mellett sem voltak képesek elfogadható fps-t kitolni magukból a lapok. Itt végre az IGP-nek hála az élre állhatott az A4. Lehet, hogy teljes lebutítás mellett már nem szaggatott volna folyamatosan, de inkább nem próbálkoztam, multiban tuti nem lenne elég.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • ThinkCentre A61e

    Mire alkalmas egy kis méretű, alacsony fogyasztású, hét éves brand, asztali gép? Mit tehetünk, ha lassú?

  • A Core i3 ereje a játékokban

    Mennyit ér single player játékokban egy kétmagos Intel CPU Hyper-Threadinggel megtámogatva?

  • Játék PC-n, olcsóbban - IGP-vel

    A belépő kategóriás játékos VGA-k után van még egy lépés árban lefelé - az IGP-k. Lássuk, mire képesek!

  • AMD A6-5400K

    A legkisebb Black Edition tesztje: válaszok a tuning, a teljesítmény, valamint a fogyasztás kérdéseire.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.