2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csak a jóra emlékezzünk :-)

    Pozitív életvitel.
    Nem nagyon foglalkoztam még átfogóan ezzel a témával, de arról már többször is hallottam, hogy a pozitív, optimista gondolkodásmód jó hatással van az egészségünkre is. Azért az "is", mert a közvetlen környezetünkre is jó hatással van.

    Alapvetően az a fajta vagyok, aki kerüli a konfliktushelyzeteket. Sajnos ez nem mindig sikerül, mert sokszor akaratunktól függetlenül belesodródunk ilyen helyzetbe.

    Csendes, illetve viszonylag csendes faluban éltem, és nőttem fel. Szüleim sokat dolgoztak, ezért ritkán volt idejük rám. Szabadabb életem volt, mint az osztálytársaim többségének, mert szinte azt csináltam amit akartam. Szerencsére ennek ellenére nem kallódtam el.

    Felnőtté válásom során aztán ennek a szabadságnak néhány élettől kapott "pofon" volt az ára. Bele kellett rázódni a kötöttebb életvitelbe. Megtapasztaltam tehát ezt is azt is. Természetesen az előző jobban tetszett.

    Ezt csak azért írtam le, mert talán ezektől a dolgoktól kialakulhatott bennem egyfajta egyensúly. Nem tudom.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 10

  • Logopédust keresek!

    Sziasztok!

    Van egy olyan problémám, hogy az öt éves fiam logopédiai segítségre szorul. A "SZ" hangot, a "R" hangot. valamint a "zs" hangot nem tudja kimondani.

    A nyelvecskéje, mint nemrég kiderült kissé le volt tapadva, ezt felcsípték neki. Tehát ez a probléma megoldódott. De ettől még a hangokhoz való viszonya megmaradt. Persze, gondolom ez pár hét alatt nem oldódik meg.

    Az óvodában van logopédus, aki már foglalkozik vele. Bár rossz gyakorló füzetet vetetett velünk, és ki kell majd cseréltetni, de nem is ez a nagyobb probléma.

    Most azt gyakoroljuk otthon, hogy meghallja a különbséget a különböző hangok között. Például S-SZ, és Z-ZS.


    Természetesen a kép csak illusztráció :D

    Nem tudom, hogy ezekre a gyakorlásokra hány fajta megoldás, illetve módszer van. Lehetséges több fajta is?

    Egyáltalán azt sem tudom, hogy a fiamnál ez a dolog fenn áll-e. Vagyis inkább úgy fogalmazok, lehet hogy nem ez a dolog problémájának gyökere. Bár ezt kérdezhetném is, mivel nem tudom, hogy a pöszeségnek milyen háttere van. Egészségügyi, pl nyelvletapadás, vagy pedig valamilyen mentális dolog.

    Folytatás...

    sziku69 10 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.