2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • R.I.P.

    Szoros szálak fűznek Győrhöz, hisz ott születtem. Valamint Győr sportéletéhez is közöm volt egy darabig. Emiatt, és az emberi dolgok miatt is mélyen megrendített a tragédia, ami a kosarasokkal történt.
    Persze minden ember halála tragédia, de ez egy ilyen közösségen belül különösen az.

    Őszinte Részvétem a hozzátartozóknak!

    Gyertyákat gyújtottak az áldozatok emlékére Győrben.

    :(((

    sziku69 11 éve 18

  • Benned van az X-Faktor? Ismét indul az X "őrület"!

    Ismét nekiindulunk az X Faktor címmel fémjelzett történetnek, ma este.

    Hát nem tudom. Tény hogy sok tehetséges magyar énekes van. Futószalagon jönnek a tehetségkutató műsorok. A "tehetségek" pedig jönnek rendületlenül. A nagy arcúak, akik talán valami csodára várva jelentkeznek, hátha valaki felfedezi őket.

    Az igazi tehetséget már az elején fel lehet fedezni. A többiek csak tölteléknek vannak ott. Legalábbis a véleményem ez.

    Persze az SMS-ek jönnek. Szavaznak. Igen, ebből él a műsor, meg persze a reklámokból, melyek árfolyamát a nézettség generálja. De így van ez rendjén, ebben a műfajban.

    A legelső sorozatot, még az újdonság hatására néztem, nagy lelkesedéssel. Mára ez kicsit alábbhagyott.
    Mindegy, azért este ott leszek a tv előtt. Kíváncsi leszek a sok "feltörő" kapahangú énekesre, Ja és az új mentorokra. " Csikidam" , és a többiek... Reméljük a legjobbakat!

    Pár érdekes dolog az x-faktor magyarországi történetéből.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 0

  • Végre megszűnik az M0 dugó mizéria.

    Szombaton átadták az M0 új szakaszát, amely kikerüli az M5 közbeeső részét. Szombat este volt szerencsénk kipróbálni. M1-től száguldottunk végig. Élmény volt! :)

    sziku69 11 éve 25

  • Virtuális sörözés Vakegérkével. 18+

    Történt pár hete, hogy említettem Vakegérke fórumtársamnak, hogy ha már annyit írogatunk itt, meg amúgy is, nem lakunk egymástól olyan nagyon messze, na meg, ha véletlenül, ne adj isten arra járnék éppen, mert a sors a X.kerületbe kormányozza tyúksz.ros életemet, nem e lehetne e, hogy esetleg véletlenül, csak úgy összefutnánk, a sors kiszámíthatatlan mivoltjából kifolyólag, és félénken ugyan, de megfelelő határozottsággal megkérdezném Vakegérkét, hogy inna e velem egy pohárka SÖRT !

    Vakegérke válasza: NEM. Mert tiltja a vallása, hogy a virtuális világon kívül bárkivel is találkozzon.

    Hát vakegérke, csak hogy tudd, NEM ÚSZOD MEG A SÖRÖZÉST!!! :D

    Ugyanis most meghívlak virtuális asztalomhoz, egy meglehetősen konzervatív sörözőbe, a "LOGOUT BETÉRŐ" nevű kocsmába. Kérlek foglalj helyet szerény asztalunknál. A pincér mindjárt hozza az első kört. :DDD

    - No, itt is a pia. Vakegérke iszunk az egészségedre, és megkésve ugyan, de Isten éltessen!! Igyunk a 62-re!

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 23

  • Közeli helyeken....

    Talán vannak itt olyanok, akik a címre ránézve, már elkezdik dúdolni a dallamot.
    Történt jó pár évvel ezelőtt, hogy egy hölgyeménnyel beszélgettem itt fönn a neten. Írogattunk, hogy ki mit szeret, kinek mi a hobbija. Ahogy ez lenni szokott. Persze szóba kerültek a nagy magyar együttesek is. Az Edda a legnagyobb kedvencem, bevallom, de rögtön utánuk következik a Bikini.
    Nagyon sokáig beszélgettünk, és azzal szórakoztunk. hogy a fenti két együttes dalszövegeit küldtük el egymásnak. Az egyikünk elkezdte a másikunk folytatta, míg a dal végére nem értünk. Jó szórakozás volt.

    Párommal, akivel egyébként a fent említett beszélgetést folytattuk, éppen a Maglódi Auchan-ban vásároltunk pár napja. Emlékszem a pecabotoknál jártunk éppen, amikor a sor végén egy ismerős férfi fordult be, egy kocsit tolva maga előtt. Kicsit megöregedett, de ez semmit sem jelent az Ő esetében.
    D. Nagy Lajos sétált a párjával felénk.
    Ahogy hallgattam a rádiót, még most 60 év felett is jár fellépni. Most ha jól hallottam éppen Kaposváron.

    Ahogy elhaladt mellettem, félhangosan ezt mondtam: "Közeli helyeken...." Felém fordult, és elmosolyodott. Majd biccentett a fejével.
    Egy röpke pillanat volt az egész. Nekem mégis sokat jelentett ez a köszönés. Hisz számomra Ő az egyik legnevesebb képviselője a magyar rockzenészeknek. Azért is becsülöm D. Nagy Lajost, mert meg tudott maradni szerénynek, és embernek, a hírnév ellenére.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 10

  • Lenne rá valamilyen mód?

    Lehet, hogy szokásomhoz híven ismét felületes vagyok, nem tudom.

    Az lenne a kérdésem, van e arra valamilyen lehetőség, hogy a fényképeknek több tárhely legyen?

    Az a helyzet, hogy nagyon fogy a tárhelyem, és még számtalan bejegyzést szeretnék írni. Szeretem, az írásokat fényképekkel "megspékelni". Lehet hogy ez hiba részemről?
    Viszont a képlinkelés nem az én világom. Az olyan lenne, mint egy film, kép nélkül.

    Szóval nem olvastam el az apró betűs részt. Ha van rá valamilyen mód, jó lenne az a bővített tárhely.

    Ha erre van valamilyen szabály, lehet azon esetleg változtatni?

    sziku69 11 éve 24

  • Csillagvizsgáló.

    Olvasgatva a bejegyzéseket, konkrétabban greenity, és Dany007 írását, eszembe jutott valami. Egyikük Szombathelyre megy, másikuk a csillagokkal kapcsolatban ír.
    Nos erről ugrott be, hogy az elmúlt évtizedben, nemcsak kovácsolással foglalkoztam, hanem egyéb dologgal is. Konkrétabban csillagvizsgáló készítéssel.

    Ez még akkor történt, amikor unokabátyámmal dolgoztam együtt.

    Hogy függ ez össze Szombathellyel? Van itt valaki, aki a Berzsenyi Dániel főiskolára járt? Ha igen, akkor az tudja, hogy a főiskola tetején van egy csillagvizsgáló.

    2004-ben került a helyére. Mi készítettük. Győrből szállították oda, útvonalengedéllyel, a méretei miatt, és egy hatalmas daru emelte a főiskola tetejére. A szombathelyi újság, cikket is írt róla anno.

    Ha valaki nem ismerné a szombathelyi helyszínt, annak van egy másik. Budapesten a Millenáris Parkban is van egy kis csillagvizsgáló, melyet szintén mi készítettünk. Ez 2005-ben került felállításra a park területén.

    Következzen néhány kép abból az időből amikor készítettük. Sajnálom, hogy nem készítettem a gyártási folyamatról több képet. Annak idején nem gondoltam, hogy valaha is publikálni fogom.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 9

  • Panasziroda. Nyitva 0 - 24 óráig

    Asszony megint megfog ölni, hogy itt ülök a gép előtt, de mentségemre szóljon, hogy épp a kajámat majszolom. Nem panaszkodni akarok, hanem éppen ellenkezőleg. Megpróbálok tanácsokat osztogatni, mindenféle kérdésre. Nem vagyok Parapszichológus, se egyéb tv-n keresztül gyógyító nagy szakállú félisten.

    Aki le akarja ereszteni a nyomást a fejéből, elvesztett, elkallódott, gonosz módon elvételezett avatarokkal kapcsolatban, stb.

    Nyitott vagyok mindenre. Csak finoman, mert ha elveszik az avataromat, akkor én leszek az első "láthatatlan ember" itt a logouton :DDD

    sziku69 11 éve 42

  • Kekecke2005, és Sziku69 közös Macizása :-)

    Aki nem ismerné az előzményeket, annak most elmondom.
    Szeretek a gép előtt ülni. Ez van. Persze nem állandóan, mert ez nem lenne lehetséges. Úgy érzem, pont annyit ülök előtte, amennyi nagyon szükséges. Az utóbbi időben ez sűrűbben előfordult, mert.....
    De ez is lényegtelen, mert az én pici párom amúgy sem igazán kultiválja a dolgot. Bár ha jobban belegondolok, ez a kapcsolat nem is jöhetett volna létre, ha nincs a gép. Hisz itt ismerkedtünk össze. Volt annak idején, egy Lovebox nevű oldal, ahova mindketten regisztráltunk, és egy véletlen folytán egymásra akadtunk. Tehát mondhatjuk azt, hogy a "gép" hozott össze minket.
    Nos ezek után nem engedhettem, hogy épp a gép vessen véget a kapcsolatunknak. Különösen azért nem, mert van egy közös 5 éves kis porontyunk.
    Pedig már össze volt pakolva a holmim, és a műhely is költözésre várt. Másfél tonna cucc, meg két három bőröndnyi ruhaféle. Nem volt jó érzés, ezt elárulhatom. Egy befejezetlen munkám miatt halogattam a költözést. Közben megjelent a cikkem, melyet már nagyon vártam.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 13

  • Horgásztó. Ingyen horgászhely. Hol?

    Sziasztok!
    Pest megye keleti részén, vagy inkább úgy kérdezném, hogy Maglód környékén, ismertek valami jó horgászhelyet? Valami tó lenne jó leginkább, napijegyes.

    Még jobb lenne, ha olyan helyet találnánk, ahol nem kell fizetni. Kis halra, kárászra, stb pecáznánk.

    Van valami ötlet?

    sziku69 11 éve 3

  • Több mint vas...

    A vas, mint anyag, nem volt idegen. Nem ez volt az álmom. Mégis ebben találtam meg magam.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 146

  • Még 110 perc ! :-)

    Még 110 perc, és az remélhetőleg megjelenik az első cikkem délután 5 órakor.
    Már nagyon várom.
    Este pezsgőbontás lesz !!

    KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI SEGÍTETTE A MEGJELENÉST!!

    sziku69 11 éve 10

  • Jön a kívánságok éjszakája.

    Ha szerencsénk lesz ma éjjel, akkor talán kevés felhő lesz az égen. Ha így alakul, akkor megtelik az éjszaka kívánságokkal. Hiszen jönnek a Perseidák. Jönnek az égi vándorok csapatostul, hogy egy utolsót mérkőzzenek hosszú életük végállomásaként, a föld légkörével.

    A néphit szerint, aki hullócsillagot lát, és kíván valamit, az teljesülni fog.

    Tehát, éjszakára fel!!

    sziku69 11 éve 5

  • Help! Felfele nyíló teleszkópos ajtóhoz...

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni. Felfele nyíló ajtóhoz kellene, ajtónkként egy darab nyitóteleszkóp. Az ajtó súlya nagyjából 20 kg. Az ajtó szélessége 140 cm. A teleszkópot a külső forgásponttól mérve 25 centiméterre lehetne elhelyezni, egy függőleges falon. A másik forgáspontot, szintet tetszőleges távolságra, de inkább az ajtó forgáspontjától minél távolabbra, kellene helyezni.
    Az optimális emelő-erejű teleszkóp kellene.

    Valami hasonló megoldás.

    Van erre valami képlet, mely alapján ki lehet számolni?

    Még nem tudom hol vennék teleszkópot, mert annyira friss ez a munka, de majd utána nézek.

    Köszi előre is a segítséget!

    sziku69 11 éve 7

  • Csak egy mondat kell !!! #.........# UPDATE!!

    UPDATE!!

    Kedves Fórumtársunk javaslatára, újratöltjük a történetet. Ami már szabadon választott. Nincs előzetes történet. Sem konkrét végkifejlet. A lényeg, hogy a "sötét"-ből indulva alakuljon ki valamiféle történet. Itt is csak "Egy mondat kell !!"
    Itt a hivatkozás.
    Innen indul az új "történet"
    Próbáljuk meg! :)

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    RÉGI SZABÁLYZAT!

    .......nem tudom mennyire kivitelezhető.
    Nem tudom, mi sül ki belőle. de hátha valami jó, és szórakoztató.
    Persze, ehhez kellene a közös segítség, mindenkitől, akinek kedve, illetve tehetsége van hozzá.

    A szabályokat sem egyedül hoznám meg, hanem kérnék hozzá javaslatot. Ha láttok benne fantáziát, segítsetek!!

    Túl akarok lépni a "Szólánc" nevű játékon. Ez is valami hasonló elven működne, de teljesen más szabályokkal.

    Hogy miről lenne szó?

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 2317

  • Ezt nem hagyhattam ki.

    Felül a Szépség, alul elbújva, a (barna) Szörnyeteg.. :DDD

    sziku69 11 éve 3

  • Szólánc.

    Tudom, hogy mindenki ismeri. Tudom, hogy már unjátok. Lehet hogy már a Logout-on többször lefutott.......

    ....de szerintem szórakoztató!

    Szabályokat szerintem mindenki ismeri. De azért ne az alábbi példával menjünk végig.

    láncfűrész
    fűrészlánc
    láncfűrész
    fűrészlánc
    :DDD

    Első szó, első hsz.

    Ha esetleg végképp elakadnánk, akkor az utolsó előtti szóhoz keressünk egy másik összetételt.

    sziku69 11 éve 78176

  • Elítélhető a tömeggyilkos? Ha...

    Tegyük fel, hogy a szerdai spanyol vonatbaleset mozdonyvezetője szándékosan vitte az embereket a halálba.
    Mondjuk egy hangfelvétel rá a bizonyíték.
    Viszont a balesetben olyan agysérüléseket szenved, hogy nem lesz beszámítható. Talán még a nevét sem tudja megmondani.
    Milyen ítéletet kap? Hiszen az elkövetés pillanatában, még beszámítható állapotban volt.

    Ilyenkor mi az eljárás?

    sziku69 11 éve 26

  • Azért ez nem semmi! :-((

    80 km/h megengedett sebesség helyett, 190 km/h-val száguldani, közel 250 emberrel, és több száz tonnával a hátad mögött.

    Eddig 78 halott.
    A két mozdonyvezető túlélte a balesetet, méghozzá sértetlenül. Kíváncsi leszek mit hoznak fel mentségükre.

    sziku69 11 éve 32

  • Hány óra van?

    Hány óra van? Tudja valaki? :F :DDD

    sziku69 11 éve 0

  • A filmvilág gyöngyszemei I. rész

    Gyermekkorom örökzöldjei.

    Bud Spencer, és Terence Hill, a két pofozógép.

    Bud Spencer
    1929 október 31.-én született Nápolyban. Eredeti neve: Carlo Pedersoli. Szülei jómódúak voltak, de a fémipari vállalkozásuk tönkrement, amikor a gyár előtti kikötőben álló hajó, egy baleset folytán felrobbant.
    A kis Carlo kimagaslóan jó tanuló volt. Öt évesen kezdte el az iskolát. 16 évesen már egyetemre járt. 8 éves korában tagja lett a helyi úszóklubnak. 20 évesen mellúszásban, majd egy évvel később 100 méteres gyorsúszásban is olasz bajnok lett. Ezután kezdődtek a vízilabdás évek, ahol komoly sporteredményeket értek el a válogatottal is. Visszavonulása előtti utolsó meccsét, a magyar vízilabda válogatott ellen játszotta Pesten, 1967-ben. Ekkor már a hollywoodi szerződés ott lapult a zsebében. Ebben az évben választott magának művésznevet. Bud, az egyik kedvenc sörmárkájának a neve, a Spencer pedig kedvenc színészére, Spencer Tracy-re utal. Ekkor ismeri meg Terence Hill-t.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 6

  • Közös háztartásban, egy halottal....

    Hat éven keresztül élt együtt egy teljes család, a halott férfival Kazincbarcikán.
    A férfi 38 évesen halt meg természetes halállal. A saját ágyában feküdt.
    Fésülték, "ápolták", krémekkel kenegették, és még ételt is szolgáltak fel neki. A rendőrségen eltűntként volt nyilvántartva.
    Hmmm... horrorfimekben is vannak hasonló "gyenge" utánzatok.
    Még lélekgyógyász is járt hozzá. Beszélgetni akart vele?

    Érdekes. Nem tudhatod, éppen ki jön veled szembe az utcán. Kedves, szimpatikus hölgy, akivel összenézel, és talán egymásra is mosolyogtok.
    Előtte 5 perccel, éppen a pár éve halott hozzátartozóját fésülgette, miközben megbeszélte vele, hogy kiszalad a közértbe vásárolni az ebédhez.
    Micsoda agyament dolog....., de ez a való világ.

    Azért érdemes lenne ezzel kapcsolatban is feltenni a kérdést: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Illetve a témához kapcsolva újra: Túl sok horrorfilmet nézhettek előtte a családtagok? Netán egy író, majd ebből merít történetet a következő könyvéhez? Az egyik következik a másikból? Vagy a másik az egyikből?

    Érdekes.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 18

  • Trollkodás, mint ellenszenves műfaj.

    Nem vagyok egy sértődékeny ember. Tudom, hogy ez ellen sokat nem tehetek.
    Az emberi cinizmus határtalan. Csak azért írogatnak bele valahova, hogy növeljék a "hozzászólásaik" számát?
    Nem.
    Az ellenreakcióra várnak. Én elég gusztustalannak tartom. Egy laza tökön rúgás talán segítene rajtuk? Nem tudom.

    Az első hozzászólást érdemes elolvasni!

    Nem éppen a témához kapcsolódik.

    sziku69 11 éve 24

  • Lezuhanó tehén ölte meg az alvó férfit!

    CARATINGA. Lezuhanó tehén csapott agyon egy alvó férfit a saját házában Brazília délkeleti részén.

    "A szokatlan baleset szerdán történt Caratinga városban. Egy helyi rendőr szerint a szerencsétlenül járt férfi és a balesetet túlélő felesége éppen aludt kis házában, amikor az azbeszttető beszakadt az egytonnás szarvasmarha alatt.

    A férj a belső sérülések okozta vérzésbe halt bele egy közeli kórházban.

    A rendőr szerint a tehén a lakóház fölé magasodó domboldalban legelt, amikor vélhetően megcsúszott és ráesett a házra, amelynek teteje beszakadt alatta."
    (forrás: MTI)

    Egy éve körülbelül, a saját kertjében gázoltak halálra egy idős nénit. A kocsi leszaladt az útról, és a ház előtti kerítést átszakítva kersztülrobogott a kiskerten. A szomszéd ház fala fogta meg. Hmmm, biztos nem ötvennel ment.

    Szóval, hülye egy dolgok ezek. Nem kell hogy ejtőernyős, vagy kaszkadőr legyél.

    Azért vigyázzatok magatokra!! :)

    sziku69 11 éve 8

  • Mihez kezdenél áram nélkül?

    Mostanság nagy divatja van a különféle világvége elméleteknek. Az egyik kereskedelmi adón éppen fut egy sorozat, Revolution címmel.

    Véleményem szerint egyébként, a film alapjául szolgáló történethez képest, ami elég átütő erejű, a cselekmények levezetése eléggé gyengécskére sikerült. A párbeszédek tartalmának szintje alig üti meg a brazil szappanoperákét.
    Szerk: Ez a 7-8. részre igaz leginkább. A 9-10.rész már egész jóra sikerült.

    Ebben a sorozatban, az alaptörténet az, hogy az emberiségtől elveszik az egyik legnagyobb találmányt, az elektromosságot. A földön káosz uralkodik. Folyik a harc a hatalomért, a kialakult helyzetben. Csak néhány ember ismeri a megoldáshoz vezető utat.....bla-bla-bla.

    A szokásos történet tehát....
    De mi lenne akkor, ha ez az esemény mégis valósággá válna??

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 650

  • Bosszantó dolog!!

    Elkezdtem írni egy témával kapcsolatban, ide. Már vagy egy órája csináltam. Nem nagyon érzékeltem az idő múlását. Amikor végeztem, le akartam okézni, a bejelentkező oldalam jött elő, ahova az email cím és a jelszó kell. Mivel üresek voltak a rublikák, és lusta voltam kitölteni, gondoltam visszalépek az előző oldalra, ahova előzőleg leírtam azt az 50-60 sort. Not Found fogadott :((( Azt hittem magamhoz nyúlok mérgemben.

    Nincs rá lehetőség, hogy ez a logout úgy működjön, mint mondjuk a gmail? Ott percenként, vagy sűrűbben magától elmenti a szöveget, és bármi van, a piszkozatból elő lehet varázsolni?

    sziku69 11 éve 24

  • Katona évek. Az első eltáv volt az utolsó...

    ...igen, azt beszélik hogy volt ilyen is. Volt aki egyenesen a háborúba ment. Volt akit csak megérintett a háború szele. Volt aki sosem jött vissza, és volt akit ünnepeltek, miután hazatért. Sokan sokféleképpen értelmezik életük ezen időszakát. Vonultak 3 évre, aztán kettőre. Nekem a másfél évet "sorsolták ki". Két kedves gyerekkori barátomnak már csak 1-1 év jutott ki, a honvédség vendégszeretetéből.

    Hogy kellett-e ez nekünk? Nincs rá egyértelmű válasz.Hiszen mindenki másképp élte át. Voltak szerencsések, a véletlen folytán és jó helyre kerültek. Voltak akik a "sorsoláson" rossz napot fogtak ki, és mondjuk az őrszázad jutott nekik. Na és voltak az un "hátszelesek". Természetesen ezek a besorolások laktanyánként változóak lehettek, de alapjaiban szerintem mindenhol egyforma volt. Így én ezért soroltam az őrszázadot a "szívós" kategóriába. Rögtön hozzáteszem, hogy ebből a századból dobiztak a legtöbben :) . ( ha valaki nem tudná, a "dobizás" azt jelentette, hogy illegálisan lépted át a laktanya határát ) Na de nem véletlenül. Az egyik ok az volt, hogy innen engedték haza őket legritkábban. A másik ok pedig az, hogy ők voltak az őrök :D

    De nem akarok a téma ezen részébe annyira belemerülni. Ennek a dolognak is megvolt a maga szépsége. Ezt mindenki tudja, aki átélte.

    Folytatás...

    sziku69 11 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.