2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Csak egy mondat kell !!! #.........# UPDATE!!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

UPDATE!!

Kedves Fórumtársunk javaslatára, újratöltjük a történetet. Ami már szabadon választott. Nincs előzetes történet. Sem konkrét végkifejlet. A lényeg, hogy a "sötét"-ből indulva alakuljon ki valamiféle történet. Itt is csak "Egy mondat kell !!"
Itt a hivatkozás.
Innen indul az új "történet"
Próbáljuk meg! :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RÉGI SZABÁLYZAT!

.......nem tudom mennyire kivitelezhető.
Nem tudom, mi sül ki belőle. de hátha valami jó, és szórakoztató.
Persze, ehhez kellene a közös segítség, mindenkitől, akinek kedve, illetve tehetsége van hozzá.

A szabályokat sem egyedül hoznám meg, hanem kérnék hozzá javaslatot. Ha láttok benne fantáziát, segítsetek!!

Túl akarok lépni a "Szólánc" nevű játékon. Ez is valami hasonló elven működne, de teljesen más szabályokkal.

Hogy miről lenne szó?

Elkezdenék/nénk egy történetet írni. Az induló részt megírnám. Egy, vagy több főszereplővel. A történet első cselekményvonalához megírnám az alapokat. Ezután a történetet közösen folytatnánk. Megfelelő "komolysággal" persze.
Mindenki írhat közben javaslatokat. De ami a legfontosabb.

MINDENKI CSAK EGY MONDATOT TENNE HOZZÁ A TÖRTÉNETHEZ, HOZZÁSZÓLÁSONKÉNT!!

Tehát, tehetnél javaslatot a cselekmény folytatására, de az általad, a szövegbe illeszthető rész, az csak egy mondat legyen!!

Ezt az egy mondatot meg kell jelölni valahogy. Mondjuk két # jel közé tenni.

Pl:
# Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember.#

Szóval, az lenne a kérdésem az első körben, hogy láttok-e ebben fantáziát?

Ha nem, akkor inkább el sem kezdem.

Főszereplő: Ferenc, 28 éves, agilis, a nőkkel nincs szerencséje. Ahol lakik, most nincs munkalehetőség. Szakácsnak tanult, de inkább valami mással foglalkozna. Iskola után több helyen is dolgozott már szakácsként. Van hozzá tehetsége. Egy ismerősével írtak egy önéletrajzot, amiben több valótlan dolgot is hozzátesznek, a siker érdekében. Pl német nyelvvizsga, társalgási szinten.Több helyre is elküldi az önéletrajzot, mígnem egy Budapesti céghez kell utaznia, állásinterjúra. Szerencséjére lakik Budapesten egy távoli rokon, Karcsi bácsi, akinél egy pár napot eltölthet majd. Sajnos az illető, kissé megbízhatatlan, mert alkoholista.Karcsi bácsinak van egy 20 éves nevelt lánya, Kati. 90-60-90, nagy barna mandula szemekkel.
Ferenc édesapja meghalt autóbalesetben. Édesanyja neveli, na meg meg az utca. Édesanyja próbálja belenevelni a saját erkölcsös életfelfogását. Ferencnek van egy két évvel fiatalabb lánytestvére, Éva.
Rajong a bátyjáért.. A szegedi tudományegyetemre járt. Most végzett sikeresen. Munkája ebből még nem lett. Egyenlőre a helyi élelmiszerboltban sikerült munkát találnia. De legalább van munkahelye.

Lakhely: Egy alföldi falucska. Ferenc innen fog indulni a nagyvárosba, állásinterjúra.

Az állásinterjú helye, egy fővárosi szálloda étterme, ahova tehetséges munkatársakat keresnek, középvezetői munkakörbe. Jó fizetés, és a karrier lehetősége várja ha sikerül.

Ferencnek van barátnője, de most nagyon hanyagolja az utazás miatt. Vita, és veszekedés van emiatt köztük. Ferenc hitegeti a lányt, ha sikerül a munkát megszerezni, akkor utazzon utána. De lelki szemei előtt már a nagyváros fényei lebegnek. Minden más elhalványul mellette. Mennyi kaland vár majd rá...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehát ilyen alapokról indulna a történet..
Ha gondoljátok, ezen is lehet változtatni. De akkor ötleteket várnék Tőletek. Most éppen ez jutott eszembe.
Ha megvan a történet kezdetének az alapja, erre épülhetne rá a sztori eleje.
Azt nem tudom, hogy a sztori vezetéséhez, hozzászólásonként egy mondat elég lesz e, de azt remélem, hogy igen.
Javaslatot kérnék arra, hogy a történet végkifejlete meg legyen határozva, vagy sem. Vagyis írunk, addíg amíg meg nem unjuk, vagy meghatározzuk inkább azt, hogy a főszereplőnek meddig kell eljutni a történetben.

Láttok benne realitást?

SZTORNÓ A FENTIEKRE

Szóval, Vakegérkével megbeszéltük a dolgokat. Végül úgy döntöttünk, hogy nem lesz bonyolítás. Elindul egy történet, vagy valami, az első mondat után. Hogy mi fog kisűlni belőle, azt nem tudom, de azt remélem, hogy valami jó.

Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy mindenki csak egy mondatot írjon be ha lehet. És ha lehet ne fűzzön hozzá külön kommentet.

A történet teljesen kötetlen lefolyású, és végkimenetelű. A lényeg az, és ez a legfontosabb, hogy a hozzászólásokban leírt mondatok összefüggésben legyenek egymással tartalmilag. Mintha egy fogalmazást írnánk, illetve történetet, kinek hogy tetszik :) Csak egy mondat legyen, ne több!!! Írhattok párbeszédet is bele. De ez szerintem úgyis ki fog alakulni.

Az általatok beírt mondatokat, időközönként visszamásolom a bejegyzésembe, és itt egyben el lehet olvasni. Remélem szórakoztató lesz, és ráéreztek majd az ízére!!!! :DDD

A történetnek, csak a legelejét írom le.Csak a mihez tartás/nemtartás végett ! :)

A TÖRTÉNET FERIRŐL

Feri állásinterjúra akar menni Pestre. Holnap indulna. Már össze van készítve a holmija az utazáshoz. Egy kis faluban lakik az alföldön. Délután 5 óra van. Már nagyon várja az utazást! Felhők gyülekeznek az égen. Hatalmas vihar készülődik. Elkezd szakadni az eső. Villámlással, és tojásnyi jegekkel jön az égi áldás.
Sajnos Feriéknél a tető néhány helyen beszakadt! Mi lesz holnap? Elutazik így vajon?

Itt olvasható Picike8 összefoglalója a törénetről. Köszönet Neki!!

,

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Szerintem ez így komplikált. Van ugye egy alaptörténet, amelyet ismerni muszáj. Muszáj ismerni a hozzászólásokban megjelent mondatokat is, mert csak így folytatható a történet. Jónak jó a játék, de nem hiszem, hogy bárki is átrágja magát a sok hozzászóláson.

Csinálj inkább "buta" játékot. Annyi a lényeg, hogy minden mondat kapcsolódjon az előzőhöz. Firnyákos történet kerekedik, hiszen nincs kötöttség, és a végtelenségig folytatódhat.
Mondjuk naponta beemelnéd az új mondatokat az írásodba, hadd legyen "egészben" olvasható az agymenés.

No persze ez a Te játékod, tiéd a döntés joga. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) sziku69 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


sziku69
senior tag

Valszeg igazad lesz. Várok még pár javaslatot. Azt már észrevettem, hogy itt sokan vannak olyanok, akik végig sem olvassák a blogot, csak beirkálnak. A "Szólánc"-nál is többször előfordult. Pedig aztán ott nincsenek eget rengetően bonyolult szabályok.

Az általad említett játéknál tényleg az lenne a jó, hogy senki nem tudja mi lesz a vége, és hogyan folytatódik.

Szerintem azonban, azon kívül, hogy az egymást követő mondatok kapcsolódnak egymáshoz, ezeket jelezni kellene, az írásban írt példával. Ennyi talán elvárható.

# Talán ez nem bonyolult senkinek! #

Vagy félkövér betűkkel írni azt az egy mondatot!

Magam is úgy gondolnám, hogy bizonyos időközönként kimásolnám a mondatokat, és a blogba visszailleszteném. Illetve onnan egyben, az utolsó hozzászólásba bemásolnám.

Most szülinapi bulira készülök, és valszeg csak este tudok ezzel foglalkozni.

(#3) Vakegérke válasza sziku69 (#2) üzenetére


Vakegérke
veterán

Megint csak bonyolítasz. :)
Szerintem semmi extra komment nem lesz a blogban, így a kettőskeresztes, félkövér kiemelést sem tartom szükségesnek. Egyébként is látható lesz, hogy kinek a mondatára reagált a hozzászóló.

Vigyázz, még a végén elcsórom az ötleted... :D

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) greenity


greenity
aktív tag

Nekem tetszik az ötlet :)
Igaz szerintem is nagy lesz a kavarc, de lássunk neki és majd kiderül :)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#5) Gergosz2


Gergosz2
veterán

sok lesz már a játék ! :U

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

(#6) Vakegérke válasza Gergosz2 (#5) üzenetére


Vakegérke
veterán

Egész életemet végigjátszottam, és bizony úgy vélem, játékból sosem elég. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) greenity válasza Gergosz2 (#5) üzenetére


greenity
aktív tag

játszani jó, játszani kell :)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#8) Vakegérke válasza greenity (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Csak csöndben mondom, van egy jó kis topic, amelyben játszunk, csak játszunk saját örömünkre. Szívesen, örömmel látnánk. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) greenity válasza Vakegérke (#8) üzenetére


greenity
aktív tag

csak nem az :L topikra tetszel gondolni?

"Egy mosolynál jobb a több"

(#10) Vakegérke válasza greenity (#9) üzenetére


Vakegérke
veterán

De bizony, arra tetszettem gondolni. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.