2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Teszt/WP8

    Gondolkodtam az utóbbi időkben, hogy mit is kéne írnom kifogyóban a kivesézendő funkciók. Gondoltam utána ok akkor jön a nagy teszt. És jött a Microsoft konferenciája, ami mindent megváltoztatott, amikor bejelentették, hogy a Lumia 800 új frissítést kap Windows Phone 7.8 névvel.
    Sok jelenlegi Wp 7 tulaj lehet felháborodott, hogy az én telefonom miért nem kapja meg a Windows Phone 8-at. De lássuk be majd 3 éves terméktámogatást kaptak ezek a telefonok. Kicsit öregecske ez de még mindig kiváló és egy átlag usernek tökéletes társa lehet a mindennapokban.
    Szerintem ezzel az WP8-al a Microsoft beköszönt már igazán az Androidnak és az iOS-nek. Azt vettem észre az előbbi kettőnél hogy már csak csinosítgatás megy a UI-on egy két hangzatos funkció beleépítés ami igazán nem is annyira eget rengető nagy újítás és ennyi van bennük. Szerintem ebben a Microsoft lépett nagyobbat előre bár még most jön majd az Android Jelly Bean amiről, keveset tudni, de ha ez komoly újításokkal kecsegtetne, akkor előbbi mondtatom, visszavonom. Nem részletezem a Microsoft új mobil operációs rendszerének újításait, ezt a Mobilarénán meg lehet tekinteni.
    [link]
    Visszatérve a teszthez. Ha lehetséges, és amíg nálam a telefon és megkapja a 7.8-at akkor arról írok legalább lesz egy kis aktualitás is a már fél éves telefonnak :D.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 1

  • WP7 és Android nem barátok egymással

    Elővettem Mini Prom hogy a teljesen lepucolt állapotot megszüntessem, hogy ne a Lumia visszaadása előtti utolsó napon kelljen letölteni minden progit meg beállítandót beállítani, ami nekem kell.
    Kellemetlen meglepetés fogadott. Szinkronizálnám le a kontaktokat de, csak a Facebookosokat rántja le. Mondom itt kaki, van a levesben, megnéztem a Lumián hogy mi a helyzet. Ugyebár össze vannak kapcsolva rajta a kontaktok Facebookkal meg miegymással ott látszódnia, kell a problémának. Látszódott is ugyanis amik eddig Google kontaktok voltak azok azóta Windows Live kontaktok. Na jött a pánik. Hosszas netes keresgélés után előjött a megoldás hogy Windows Live Maillel kinyerhetők a kontaktok és importálhatók a Google webes felületén keresztül a kapcsolatok közé. Szuper ez kell. Kétféle módon lehet vesszővel elválasztva vagy külön névjegyként egyesével lementve. Több, mint kétszáz kontaktnál utóbbi necces mehetett ömlesztve. Igen ám csak hogy a napom még szebb legyen találtam több száz üres kontaktot a telefonon, amiben ugyan minden adatom ott volt csak egyesével be kellett volna irkálnom a neveket és egyebeket. Szóval marad a kontaktok egyesével felmásolása a Google-be augusztusig, úgyis van időm addig még a Nokia, van nálam :D.
    Ha bárkinek ötlete van, hogy ez egyszerűbben, hogy valósulhatna meg kommentben jöhet a megoldás :D

    Qukac 12 éve 0

  • Alkalmazások WP7-en

    Majd két hete használom már a Lumiát elkezdtem alkalmazásokat letöltögetni, bár még mindig nincs meg minden, amit Androidon is használtam.
    Kezdem a Facebook appal ami, az Andoid egyik sarkalatos pontja ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után és még finoman és nyomdafestéket tűrően fogalmaztam. Belesimul a WP7 látványvilágába az app oldalra lapozással érhetők el az értesítések, fényképek, személyes adatok. Amit hiányoltam és nagyon megszoktam droidon az a frissítés a lista lefelé húzásával. Amúgy jól működik a dolog, bár lassabb vagy lekorlátozott adatforgalomnál necces a képernyő-lekapcsolás, mert azt vettem észre, hogy miután lekapcsolt a kijelző utána már nem tölti az oldalról a megfelelő infókat. Csúnya piros pont.
    Második app nálam, ha már elkezdtem ABC sorrendben haladni az a Foursquare. Erre is igaz, hogy tökéletesen WP7-es a dizájn. De szerintem ez most hátrány, legalábbis abban hogy elsőre nem tudtam rájönni, hogy csekkolok be. Oldalra lapozgatással jön elő a többi funkció szintén pl. a helyek, ismerősök éppen hol voltak stb..
    Ezután a Hálózatbeállítás jön. Ugye már írtam hogy volt egy kis netpara a beköltözésemnél a telefonba. Na ezt ez oldotta meg néhány bejegyzéssel lentebb el, lehet olvasni mihez is kellett, ezt még egyszer nem írom le.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 0

  • GPS teszt

    A Windows Phone 7 telefonok nagyon egyformák a Microsoft testre szabási megkötései miatt ezért minden gyártó egy-egy speciális más gyártó telefonjában nem megtalálható feature-el dobja fel a telefonjait.
    A Nokia esetében ez az ingyenes navigációs megoldások, amit már a symbianos korszakban megismerhettünk. Használtam én ezt egy Nokia C6-00-án és nagyon meg voltam vele elégedve, mert gyorsan talált jelet és kisebb hibáktól eltekintve nagyon pontosan navigált.
    A hétvégén kipróbáltam a Lumia 800-on hogy a korábban Vezess-nek majd egy frissítés után Nokia Autóval-nak hívott applikáció mit is tud.
    A program kinézete nagyon emlékeztet a Symbianos verzióra, persze néhol egy kicsit átszabták, hogy beleilleszkedjen a kinézete a WP7-be. Pofonegyszerű használni. Nagyon gyorsan talál jelet, amin nem lepődtem meg már a Symbianos verzió használata után, mert hát ez volt a Symbianos telefonoknak az egyetlen része, amit nem kritizáltam, mert működött tette a dolgát néha egy kis döccenéssel ugyan de lényegesen kevesebbel, mint maga a Symbian operációs rendszer.
    A képernyőn, ami fogad minket megjelenik a pozíciónk, valamint feltűntet adatokat a sebességünkről, és ha már el van indítva a navigáció, akkor a sebességadattal is szolgál. Bekapcsolható az is hogy figyelmeztessen a sebességkorlátozó táblákra, és ha netán véletlenül átléptük volna a megengedett sebességet, szól nekünk.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 0

  • Netpara

    Na majdnem szívrohamot kaptam ma. Utazok reggel a buszon és akkor neteznék a Lumia 800-al. Erre látom, hogy az Internet Explorerben az a csík, ami az oldal betöltődöttségét jelzi, végigmegy és kiírja, hogy nem megjeleníthető az oldal. Na gondoltam akkor itt ittam meg a levét a dolgoknak. Tudni kell, hogy a kiadott tesztkészülékek ügyfelek által visszavitt dolgokból kerülnek ki. Na egyből azt hittem, hogy nem találták meg a kollégák mi a hiba én, pedig belefutottam nem megy a mobilnet a telefonon. Volt egy kis dolgom épp egy szervízpontban (Xperia Mini Prom szorult szervízelésre, mert nem hallott engem senki hívás közben) és a szervizes kollégával próbáltuk működésre bírni a netet kevés sikerrel. De miért is jó Mobiltudósnak lenni? Van egy Facebook csoportunk, ahol megosztjuk egymással a dolgainkat ott elpanaszoltam, hogy mi van és 2! azaz kettő perc múlva az egyik WP7 guru kolléga már adta is a megoldást. Megosztom itt is a dolgot, mert bevált működik a mobilnetem :D .

    [link]

    Qukac 12 éve 0

  • Beköltöztem a Lumiába

    Végre le lett cserélve sim kártyám micro simre így már semmi nem állíthatott, meg abban hogy teljesjogúan beleköltözzek a telefonba. Ami kicsit gáz is legalábbis még nem, most hanem ez abban a pillanatban amint vissza kell adnom majd a telefont augusztus elején akkor lesz gáz, mert iszonyatosan jól érzem magam vele.
    Jó kézbe venni a unibody polikarbonát házzal ellátott telefont.A kijelző egy TFT panel után maga a megváltás hiába Pentile mátrixos Amoledről beszélünk. A WP7 pedig egy olyan oprendszer ami nagyon alul van értékelve a piac által. Gyors, kíváló egységes a dizájn az egész telefonban meg az appokban is.
    Még ebben nem teljesen találtam meg mindazt, amit androidon de már lent van egy facebook kliens és egy accuweather meg két játék.
    És a játékoknál néztem nagyot, ugyanis gyerekkorom egyik kedvenc játéka a Jazz Jackrabit elérhető a Marketplace-ről ingyenesen és nagyon jó hangulatban lehet rajta egy unalmas buszocskázást végigjátszani.
    Amit, a legtöbbet használtam eddig az a multimédiafogyasztás volt azon belül is a zenehallgatás. Fura volt először a lejátszó ugyanis a tekerésnél a lenti sávban próbáltam szöszmötölni valamit ahol jelzi hol tart éppen a zeneszám. Csak hát itt nem teker de a továbbléptetés hosszas lenyomva tartásával máris abszolválhatjuk ezt az alapfunkciót.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 0

  • Kezemben a Lumia

    Eljött a nagy nap tegnap átvehettem a Lumia 800-at. Mint már megírtam ez az első felsőbb kategóriás telefon, ami vendégeskedik nálam és egyszerűen megdöbbentem. Az anyaghasználat első osztályú. Eddig erre nem akartam annyit adni, mert gondoltam hiába műanyag, ha jól végzi a dolgát. Na ez ebben a pillanatban változott meg nálam. Olyan jó tapintása van a telefonnak, hogy öröm kézbe venni. A ClearBack Amoled kijelzőnek nagyon szép a képe.
    Jelenleg még nincs benne a saját sim kártyám (de ha minden jól megy holnaptól, már azzal használhatom) de már leszinkronizáltam a telefont a Facebookkal Windows Live-al meg a Google-el. És itt lesz nálam a WP7 első nagy hibája (bár lehet, ezt meg lehet oldani csak még én nem értek ennyire hozzá).
    A kontaktok szűrése. Androidon is szinkronizáltam Facebookkal és megjelentek olyan kontaktok is akiknek nincs telefon szám a nevük mellett csak e-mail és nem annyira fontosak a számomra a napi kapcsolattartásban. Ott elintéztem egy egyszerű szűrő opcióval ezt, és lám csak a telefonszámmal rendelkező kontaktok maradtak meg. Ezt megpróbáltam itt is de jelenleg a telefonkönyvem egy ömlesztett akármicsoda. Erre még megoldást akarok találni, mert sajnos igencsak szúrja a szemem.
    Ettől a kis bakitól eltekintve nálam nagyon jó benyomást tett a WP7.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 0

  • Valami mindig közbe tud jönni

    Hát szomorú hírt kaptam ma. Előző bejegyzésemben beszámoltam arról hogy ha minden jól megy ma egy Lumia 800 érkezik hozzám. Sajnos nem ment minden jól és feltehetőleg egy hét csúszás áll fenn.

    Update: Na öröm az ürömben hogy kedden lesz egy kis megbeszélés a Mobiltudós élményeinkel kapcsolatban és ott átvehetem a telefont.Legalább nem egy teljes hetet kell várnom.

    Qukac 12 éve 0

  • WP7 Time! - avagy tesztelésre kapok egy Lumia 800-at!

    Hát ez a nap is eljött a Telekom közölte, azt hogy a Mobiltudós program keretein belül ki mit tesztel majd.
    Amint a cím is mutatja hozzám egy Lumia 800 jön vendégségbe, aminek nagyon örülök mivel tartósan még egy wp7-es telefont sem használtam még soha. Persze olvasgattam róla a MA-n meg a Nokia is tartott nekünk egy kis előadást a telefonokról meg a T-pontos munka során is nyomkodgattam a kiállított darabot de hát az nem ugyanaz mintha a mindennapokban használnám.
    Előzetes várakozásaim igen magasak mivel mindenhonnan azt hallom róla, hogy nagyon smooth a rendszer. Hardveresen nagyon nem lesz másabb, mint a jelenlegi telefonom (SE Xperia Mini Pro) mivel a Lumia 800 is egy második generációs Snapdragon pontosabban egy Qualcomm MSM8255T duruzsol benne egy Adreno205-ös GPU-val. Kíváncsi vagyok, mit tud, a felturbózott SoC mert az alappal én nagyon meg vagyok elégedve. Fura lesz még, hogy a jelenlegi Androidos applikációim milyen formában találom meg a Marketplace-en mert előzetes tudásom szerint nagyon sok a fizetős app.
    Remélem a Zune-al való szinkronizálás nem lesz egy rémálom, mert nem szoktam, meg azt hogy a telefon szinkronizációs szoftverével másolgassam a fájlokat, hanem maradok a jó öreg Total Commanderen belüli drag and drop módszernél :D.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 1

  • Mobiltudós program a Telekomtól!

    Gondolom a cím hallatán, sokan néznek hogy ez mi is, mert ilyenről még nem hallottak. Mivel nem vagyunk reklámozva ezért érthető is a dolog. Tagja vagyok ennek a kezdeményezésnek, ami a Telekom felé egy hatalmas piros pont, mert nagyon jó célt szolgál nemcsak az ügyfeleknek, hanem nekünk diákoknak is, akik ebben részt veszünk.
    Ez a program arról szól, hogy igyekszünk közelebb vinni az okostelefonok és tabletek világát azokhoz, akik nincsenek ebben otthon annyira. Ha bejön egy ügyfél a T-pontba hogy például szeretne vásárolni egy okostelefont de, nem tudja mi a különbség egyes operációs rendszerek között, mi ott vagyunk és segítünk (előre jelzem, nem rá kell beszélnünk a vásárlásra az embert ebből semmilyen kvótát nem kapunk, csupán elmondjuk egy adott telefonról vagy op.rendszerről a véleményünk,tapasztalatunk).
    Nem csak vásárláskor de már meglévő okostelefon esetén is segítünk azok megfelelő beállításainak megtalálásában és abban hogy olyan applikációk kerüljenek a telefonra ami megkönnyíti a user életét.
    Nem vagyunk állandóan a T-pontokban. Kijelölt időszakokban dolgozunk de, akkor igyekszünk az ország legnagyobb T-pontjait lefedni. Jelenleg ez a "szolgáltatás" Budapesten, Pécsen, Szegeden és Miskolcon volt elérhető. Ez annak is betudható, hogy mi egyetemisták vagyunk és nem csak ez a munka, van nekünk, hanem ott a tanulás is.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 1

  • WTCC - Miért nyal vissza mindig a fagyi...?

    Szeretem a túraautó vb-t. Iszonyatosan jó autósport, mert test-test elleni küzdelem van. Csak hát nem az olyan meccseket amilyen a mai első futam volt...
    Michelisz pole pozíció. Azért ezt még egy nappal a remek időmérő után is fura leírni, mert kicsit megborzongok tőle annyira jó érzés, ezt mondani. Nem rajtolt tökéleteset de az első kanyarban tanári módon helyezkedett. Gyors volt jól ment végre jó volt az autó és aztán....
    Tarquini. Egy világbajnok a sportág nagy öregje és ilyen ******** szemét módon kilöki Norbit. Elnézést, hahó egy világbajnokról beszélünk. Ha nem tudja megelőzni, akkor kilöki? Eddig Monteiro volt nálam ilyen szinten, hogy inkább Norbitól messze legyen mert ütötte el dobogótól de most Tarquini van ugyanilyen helyzetben. Remélem a Hungaroringre szerez valami páncélkocsit és egy zsoldossereget, ami megvédi, mert pofátlan egy dög és a magyaroknak valahogy már nem annyira szimpatikus. Megnyeri a versenyt, és szemrebbenés nélkül mondja, hogy hát csak nem tudott befékezni bla bla bla.... És a másik dolog a versenybíróság. Tuti le vannak fizetve vagy valahogy félnek megbüntetni Tarquinit. Mert ugyanis hiába láthatóan tisztán ütötte ki Norbit még egy ejnye-bejnye sem járt neki. Bezzeg ha Norbi fékez egyet a poros íven és por kerül a chevyk vagy Tarquini elé már büntetik.(tudom hülye példa de érezteti a különbséget hogy nem úgy kezeli a versenybíróság a gyári és privát versenyzőket).

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.