2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Laptop javítás help!

    Adott egy Fujitsu Siemens Lifebook C1110D laptop. Minden szép és jó volt vele, míg elő nem jött egy kiba, ami egyre sűrűsödött, aztán állandósult. Konkrétan, hogy a bekapcsoló gomb megnyomásakor a CPU venti egy pillanatra felpörög, a led egy pillanatra felvillan aztán kikapcsol.

    Keresgéltem a hibát az alaplapon, de szemre semmit nem találtam. aztán rájöttem, hogy ha a képen megjelölt alkatrészt nyomom lefelé, akkor elindul, megy szépen. amíg nyomom, mert elengedés után merevre fagy a rendszer. (Az alkatrészen a sérülést én okoztam a próbák során, eredetileg semmi sem látszott rajta)

    Nos ezen alkatrészt kellene cserélni, de nekem sem cserealkatrészem, sem felszerelésem.

    Ha esetleg egy ügyeskezű budapesti emberke, aki vállalkozna a javításra, olvassa ezen bejegyzésemet, kérem keressen meg.

    Temészetesen nem ingyen kérek segítséget.

    Mr X 12 éve 13

  • Szokjunk le!

    No, eldöntöttem, leszokom a dohányzásról.

    Durva menet lesz, 15 éve cigizek, napi 1-1,5 dobozt az erősebbikből, de kezd néha kevés lenni a levegő. :) Szóval az elhatározás megvan, egyelőre. Mindig azt mondtam, hogy én le tudom tenni, ha akarom. Hát most meglátjuk. Igazából a pszichikai függőségtől tartok igazán. Merthogy szeretek dohányozni.

    Úgy döntöttem, blogot fogok vezetni a folyamatról, becsülettel beleírva a kudarcokat és megingásokat is, ha lesznek.

    Ezen bejegyzés közzétételével egy időben rágyújtok az utolsó szál cigimre, aztán jöhet a szenvedés.

    Mr X 12 éve 80

  • "Szemét Facebook!"

    Divat lett szidni a közösségi oldalakat, köztük a Facebook-ot.

    -Rohadt Facebook, elkorcsosítja a szociális kapcsolatokat!
    -Csak szar van rajta, semmi értelmes!
    -stb

    Van egy rossz hírem. Már csak ott kommunikálnak az emberek? Nem a FB hibája, hanem azoké a dilettánsoké, akik reggeltől estig ott lógnak. Csak hülyeséget látsz a falon? Újabb rossz hír, ilyen gyökerek az ismerőseid. Ismét csak nem a FB hibája.

    Nem vagyok FB függő, párszor felnézek, elbeszélgetek pár csoportban, de ennyi. Viszont nevetségesnek tartom, amikor az emberek önmaguk helyett egy ilyen közösségi oldalt okolnak a saját hülyeségük miatt. A regisztráció nem kötelesség, csak lehetőség. Senki nem szorít pisztolyt a fejedhez, hogy fenn lógj reggeltől estig. Azért sem kapott még senki két maflást, mert pötyögés helyett élőszóban próbált beszélgetni valakivel.

    Szóval, mielőtt legközelebb leírod a véleményed a közösségi oldalak káros hatásairól, gondolkodj el rajta, hogy valójában mi az okozó.

    Mr X 12 éve 24

  • Arab autóbaleset, avagy ezért ne idétlenkedj autóban (18+)

    Figyelem, csak erős idegzetűeknek!

    [link]

    Mr X 12 éve 65

  • HTC Desire akkumulátor-kalibrálás

    A megoldás, hogy HTC telefonunk akkumulátorát valóban bekalibrálhassuk.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 73

  • Windows Phone 7 első blikkre

    A tegnapi napon áttértem Androidról a WP7 táborba, egy HTC Mozart személyében. Korrekt kis készülék, tetszik a formája, az OS gyors, de találtam pár "hibát", furcsaságot:

    -Az android miatt szinte mindenre Google szolgáltatást használtam, de WP7 miatt regisztrálnom kellett egy Live ID-t. Nem örülök neki, hogy szét kell darabolnom a megszokott dolgaimat. Még a messenger accom is a gmail címemmel megy.

    -Hiába állítom be a gmail naptár szinkronizációt, a névnapokat és ünnepnapokat nem jeleníti meg a Calendar app

    -a böngészőből (IE) nem lehet kilépni, nyomogatni kell a vissza gombot, mint a veszett fene, míg visszalapozza az összes oldalt

    -a böngészőben nem lehet átállítani a kezdőoldalt, és gyorsindítót (a'la Opera Mini) sem lehet kezdőnek beállítani

    -ha már itt tartunk, nincs hivatalos Opera Mini WP7-re?!!! :W

    -ebben sincs opció erősödő csengésre. Nem tudom, mi bajuk vele az okostelefon-gyártóknak, de én hiányolom minden OS-ből.

    -Ha a PC-s Zune-ban telepítek egy appot, hiába van összekötve a telefon a géppel, az esetek nagy részében nem telepíti

    -a Box, Dropbox és FB kliensek rettenetesen vackok. Azt hiszem tényleg át kell térnem SkyDrive-ra.

    Folytatás...

    Mr X 12 éve 15

  • Előléptettek

    A jól végzett munka gyümölcse.

    Amikor a jelenlegi munkahelyemhez kerültem, sürgősen kellett állás. Így, mivel csak operátorokat kerestek, elvállaltam. Az előző helyemen csoportvezető voltam, így ez visszalépés volt, de pénzből élek én is. Egy évet adtam magamnak, hogy ebből a pozícióból valamerre mozduljak. Úgy gondoltam, ha ennyi idő alatt nem tudok annyit letenni az asztalra, hogy feljebb jussak, akkor nem is fogok.

    Nos, pontosan egy év kellett a lehetőséghez. Folyamatosan hajtottam, fejlődtem, elvégeztem a feladatkörömön kívül eső munkákat is, hogy lássák, megy nekem több is. De ennyi ideig tartott, mire lett egy üres hely.

    Most gépbeállító lettem. A feladatom az lesz, hogy biztosítsam, hogy a termelő gépek működjenek. Technikai beállítottságú emberként ez a munka nekem sokkal jobban fekszik, kreatív, gondolkodást igényel.

    Meglátjuk, ebben a munkakörben is elég jó leszek-e.

    Mr X 12 éve 44

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.