2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bömbi-blog, második rész

    Ezen bejegyzés pár módosításról fog szólni.

    Először is, mint az első bejegyzésben írtam, az autó alatt állítható futómű van. Nos, én nem szeretem, ha ültetve van az autóm, részben a budapesti utak miatt, részben pedig a környékünkön található töméntelen mennyiségű fekvőrendőr miatt. Így a kocsi megvételének másnapján első dolgom volt ezzel kezdeni valamit.

    Már a felemelés sem volt egyszerű, egyik krokodil sem fért alá. A megoldás az lett, hogy egy trapézemelővel megemeltem annyira, hogy a kroki beférjen, aztán a többit az intézte. A magasságállító nagyjából félállásban volt, így gondoltam, feltekerem, amennyire lehet. Elöl nem volt ezzel gond, hátul viszont nem fértek oda az állításhoz használt karok, így le kellett kötnöm a lengéscsillapítót, rugó ki, aztán már ment, mint a karikacsapás. Most kicsit magasabban áll a kocsi, de még mindig sportosan feszes a rugózás.

    A gyári bézs belső nagyon jól néz ki, de rohadt kényes, főleg a bézs szőnyegek. Ezért rendeltem bele egy szett fekete plüss szőnyegszettet.

    Folytatás...

    Mr X 4 éve 24

  • Bömbi-blog, első rész

    Szeretem az erős autókat.Néhány kisebb motoros benzines után pár éve vettem egy 2.4 JTD 156-os Alfát, 175 lóerővel. A mennyország volt. Egy pillanatnyi kattanás miatt lecseréltem egy 2.0 turbós benzines Volvo S60-ra. 5 hónapig bírtam, hiányzott a turbódízel hátbavágása.

    Mindig tetszettek az E46-osok, de sosem mertem belevágni, mert "csak lelakottak vannak", "drága a fenntartásuk", "köcsögbmw-s leszek". De most gondoltam, egyszer élünk. Kell nekem egy E46, lehetőleg nagy köbcentis dízel és főleg automata. Nyerő kombó.

    Gyorsan meg is lett a kiszemelt, 2001-es 330D automata touring. Klíma, automata fényszóró, esőszenzor, multikormány, xenon. Gyárilag 184 LE, de egy szolid chip feltolta 220-ra.

    Nem a legszebb példány esztétikailag, de műszakilag rendben levőnek tűnt. És számomra ez fontosabb, mint a külcsíny. Állítható futómű van alatta, de kaptam hozzá egy fix ültető szettet és a gyári rugókat és lengéscsillapítókat is. Koszos kívül-belül, de rozsda csak egy helyen van, a hátsó sárvédőnél, kezelhető mértékű. Picit alkudtam és el is hoztam.

    Folytatás...

    Mr X 4 éve 57

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.