2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 2.1 topik összefoglaló

    2.1 rendszerek – aggya a méjjet™ vagy sem?

    Gyakori tévhit, hogy ezek szettek jobb mélyre képesek. Az olcsó rendszerek (~100k alatt) kizárólag a hatásvadászatra építenek, aminek a minőséghez távolról sincs semmi köze.

    Ezért röviden, a 2.1-es rendszert kétféle felhasználónak merjük csak ajánlani:

    1. Aki szereti a dübögő, döngő, öblös basszust, és egyáltalán nem fontos számára a hangminőség. Neki a legolcsóbb 2.1-es szettek is tökéletesen meg fognak felelni.

    2. Aki már tapasztaltabb, és arra szeretné használni a mélyládát, amire ténylegesen való. Ez természetesen nem olcsó, s különös körültekintést igényel akusztikai szempontból.

    Hosszabban itt olvashatsz erről: Mélyládás rendszerek – aggya a méjjet™ vagy sem?

    5.1 rendszerek – térhangzás olcsón?

    A minőségnek ára van, a manapság kapható rengetegféle olcsó (~100k alatti) sokcsatornás rendszerek apró kis hangszórói sajnos képtelenek értelmes térleképezésre, mivel pontosan ugyanazokból a sebekből véreznek, mint a 2.1-ek. Ugyan 5 különböző irányból jön a hang, de ettől még nem lesz térhangzás, a térnek nem csak 5 iránya, hanem ezek közötti tere, mélysége, pontossága is létezik. Aki nem hiszi, annak azt ajánljuk, hogy látogassa a házimozi topikot.

    Folytatás...

    lezso6 3 éve

  • Mélyládás rendszerek – aggya a méjjet™ vagy sem?


    Genius SW-G2.1 1250 – Nem minden arany ami fénylik

    A relatíve olcsó (< 100k) 2.1-es és 5.1-es rendszerek sajnos rengeteg sebből véreznek, itt fény derül arra, hogy miért nem érdemes ezeket választani. Sajnos nagyon sokan ezeket a hangfalakat részesítik előnyben, mivel szeretik a hatásvadász basszust, ennek pedig annyi köze van a minőséghez, mint a hintőporos triple penetration pornónak a gyermeknemzéshez.

    Mire nem való a mélyláda?

    A mélyláda feladata az lenne, hogy transzparensen kiterjessze a basszustartomány legalját, azaz a szubfrekvenciákat (< 80 Hz) legalább 30-35 Hz környékére, de inkább még lejjebb. Azonban az olcsó rendszerek úgynevezett mélyládái nem ezt csinálják. Szinte sosem mennek mélyebbre a hasonló árú 2.0-s társaikhoz képest, ehelyett figyelemfelkeltő módon orbitális mennyiségű basszussal örvendeztetik meg a felhasználót. De ez is az esetek elnyomó többségében a 100-150 Hz-es frekvenciatartomány környékén szokott lenni, tehát még csak nem is szubfrekvenciákat hallunk.

    Minőség helyett mennyiség

    Folytatás...

    lezso6 3 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.