2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Normális?

    Sok emberben felmerül olykor-olykor hogy vajon teljesen épelméjű e. Hogy az általa tapasztalt anomáliák melyek a fejében zajlanak vajon normálisnak, pillanatnyi kilengésnek tekinthetőek vagy pedig valami komolyabb bajnak a jelei. Én is ezen emberek közé tartozom.

    Eleve a határ meglehetősen vékony a normális és a nem normális között. Elég nagy véleménykülönbségek vannak hogy egy-egy dolog melyik kategóriába sorolandó. Elmondható hogy az a normális viselkedés ami a népesség döntő többségét jellemzi. Ami ettől eltér az már deviánsnak tekinthető. Vagy mégsem? Biztos hogy meg kell bélyegezni egy-egy embert csak azért mert másképp gondolkodik? Nem lehet hogy ez a másképp gondolkodó az aki valójában normális és a többség az amely elveszett valahol az útvesztőben?

    Nos. Mostanában ilyesmik járnak a fejemben.

    Huma 11 éve 10

  • Könyvecske

    - A nevem Cwyd. S neked és a hölgynek mi a neve?
    - Én Aillas vagyok, ő pedig Tatzel.
    - Nagyon mogorvának és rosszkedvűnek tűnik. Gyakran megvered?
    - Bevallom, nem.
    - Tehát ez a baj! Alaposan verd meg; verd meg gyakran! Meglátod, kipirul tőle az arca! Nincs jobb módja vidámságra deríteni az asszonyt egy kiadós verésnél, mivel két verés között nagyon jó a kedvük, hogy elodázzák a következő adagot!
    Egy asszony csatlakozott hozzájuk.
    - Cwyd igazat beszél! Amikor kezet emel rám, nevetek és mosolygok a világ összes jókedvével, mert a fejem tele vidám gondolatokkal. Cwyd verése eléri a célját! Mindazonáltal Cwyd idővel rosszkedvű lesz. Hogyan került csótány a pudingjába? Hogyan költözött bele a moly az alsóneműjébe? Néha, amikor Cwyd a napon szundikál, az egyik birka odatéved hozzá, és belevizel az arcába. Még olyan is előfordult, hogy a sötétben szellemek lopóztak a háta mögé, s alaposan elnáspángolták botokkal és bunkókkal.
    Cwyd bólintott.
    - Valóban. Amikor Threlka kikap a hibáiért, utána mindig különös dolgok történnek velem. Mindenesetre az alapfelfogás jó. A hölgy, úgy tűnik, dugulásos erőtlenségben szenved, mintha arzénmérgezése lenne.
    - Nem hiszem, hogy erről lenne szó - mondta Aillas.

    Folytatás...

    Huma 11 éve 4

  • Önértékelés

    Magamba mélyedtem és hosszasan gondolkodtam, elemeztem önmagamat.
    Megvizsgáltam a hozzáállásomat másokhoz, a világhoz és az európai erkölcshöz. Kiértékeltem magam mind fizikai mind mentális téren és arra a következtetésre jutottam, hogy magasan az átlag felett állok minden tekintetben. Rengeteg erényem van, jellemhibám viszont egy sem.
    Úgy vélem mindenkinek a javára válna ha néha magába nézne egy kicsit és ha hibát vél felfedezni önmagában akkor megpróbálna jobb emberré válni.
    Én megtettem és jó érzés volt eljutni a végkövetkeztetéshez. :)

    Tudom kissé beképzeltnek tűnik eme bejegyzésem, de csak a tényeket írtam le kendőzetlenül. Az lenne a "bűn" ha szerénykednék csak azért, hogy ne tűnjek beképzeltnek.

    Huma 11 éve 40

  • Léhűtők

    Nagyon érdekes megfigyelést tettem miközben dolgoztam (valódi munkát végeztem). Azt vettem észre, hogy kb 20 percenként járkálnak a közterületesek, olykor rendőri kísérettel.
    Vajon mi szükség van ennyi léhűtőre akinek nincs semmi más dolguk csak hogy sétálgassanak és a dolgozó embereket zaklassák?

    De ez csak a jéghegy csúcsa. Miért van szükség vagy nyolc tintanyaló hivatalnokra ahhoz hogy én meghúzzak egy csavart? A valódi munkát én végzem, ők csak feleslegesen fontoskodnak ott és olyan dolgokba szólnak bele amiről fogalmuk sincs. Csak engem tartanak fel a hülyeségeikkel. Igazándiból semmi szükség rájuk, csak túlbonyolított, bürokratikus okokból vannak ott.

    Az egyik önkormányzati mittomén kicsoda is kész röhej. A fickó fején látszik, hogy kissé degenerált. Ezt a viselkedése csak tovább erősíti. Vajon miért van vezető beosztásban egy hozzá hasonló ember? Persze mivel nem versenyszférában dolgozik ezért egyértelmű a protekció.

    Kissé kiakasztó, hogy a kormány ezekre az emberekre pazarolja a pénzt. El kéne küldeni őket valami sóbányába hogy hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

    Huma 11 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.