2023. január 26., csütörtök

Gyorskeresés

A filmekről tömören

Írta: | Kulcsszavak: film . filmek . kritika . vélemény . mozi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon miért van annyi igénytelen tucatfilm. Vagy a történet, vagy a megvalósítás (pl, CGI) nem üti meg a mércét.

A megvalósítást még vissza lehet vezetni a spórolásra. Nincs pénzük robbantgatni és egész városrészeket lefoglalni. Ezt még el lehet nézni egy filmnek.
Na de ki az aki pl a forgatókönyvön spórol? Rengeteg olyan filmet látok amelyben ott van/volt a lehetőség, hogy jó legyen, de aztán elszúrták . Pl:

-Bizonyos, oda nem illő dolgok erőltetése. Pl szerelmi szál egy olyan filmbe ahová nem illik, de meg kell fűzni a női közönséget illetve a férfiak számára is villantaniuk kell egy bombázót.

-Logikátlan, átgondolatlan események. Rengetegszer fordul elő hogy egy egyébként jó filmet tönkrevágnak azzal, hogy olyan alapvető logikai bakikat ejtenek benne amit még egy 15 éves tini is rögtön képes kiszúrni.
Valahogy nem értem ezt az egészet. Ha pl sci-firől van szó akkor konzultáljanak pár szakemberrel akik kigyomlálják belőle a hülyeséget. De akármilyen forgatókönyvről is van szó, érdemes lenne átolvastatni legalább 3 intelligensebb emberrel is, akik könnyedén kiszúrják az alapvető hibákat.

-Klisék. Tudom, hogy nehéz újat kitalálni, de azért próbálkozni még lehet. Elég ritka az a film ami még akkor is jó ha egy klisétenger. Nem túl kellemes mikor már az első negyed óra után tudod, hogy mi lesz a film vége.

-Alapból ócska filmek. Nem tudom hogy ki ad ki több millió dollárt egy olyan filmre amiről rögtön látszik hogy bukta lesz belőle.

-Vígjátékok. Ezt külön kiemelem mert a mostanában készült vígjátékok katasztrofálisak. Alig találni egy-két jót. A Bosszúállókon többet nevettem mint az összes mostanában látott vígjátékon.
Pedig a Bosszúállók nem is kifejezetten vígjáték, csak van benne humor. Amit a mai vígjátékokról nem lehet elmondani.

Persze mondhatjuk azt, hogy erre van igény. De szerintem ez nem igaz. Az emberek szeretik a jó filmeket. Elég csak megnézni az IMDb-s értékeléseket.
De akkor miért? Talán a költségek miatt? Ez sem lehet valós ok. Hisz egy vígjátékot, drámát vagy egy könnyedebb akciófilmet nem túl drága leforgatni.

Vajon mi lehet az ok?
-Szándékosan csinálnak rossz filmeket mert… mert miért is? Hogy süllyesszék a színvonalat?
-Rengeteg az unintelligens, tehetségtelen emberek aránya a rendezők és a forgatókönyvírók között.
-Vagy?

Ti hogyan vélekedtek a témáról?

Hozzászólások

(#1) Huma


Huma
addikt

Nyílj meg!

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#2) Dany007


Dany007
veterán

Hát ez nem tartott sokáig! :DD

(#3) EczkE


EczkE
addikt

Itt vagy még?

Asszem mindenféleképpen!

(#4) Bluerainbow


Bluerainbow
Közösségépítő

Egy dolog biztos...régen rengeteg filmet néztem (néztünk) kiirtuk dvd-re stb. Akkor azt mondtuk , nem nézünk tv-t mert gyenge minőségü műsort szolgáltat. Aztán már nem irtuk ki a filmeket csak hdd-n tartottuk. Ma már hdd-n se tartjuk , sőt már szinte csak régi filmeket nézünk , mára már a filmekről (az újakról) is ugyanaz a véleményünk , mint anno a tv-ről volt.

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#5) Huma válasza EczkE (#3) üzenetére


Huma
addikt

Csak nem hitted, hogy ilyen könnyen megszabadultok tőlem? Majd akkor nem postolok ide többet ha elütött a villamos. ;]

(#2) Dany007:
Amúgy te közel jártál a távozásos topic céljához. Nem azért írtam mert besértődtem és el akartam menni.

(#4) Bluerainbow:
Ne is mondd a DVD-ket. Otthon porosodik vagy 500db. Azért sok jó film van még most is. Minden évben jön valami jó. Csak sokan nem látják őket mert nem vetítik a mozikban és nem is tudnak a létezésükről.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#6) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Ezért nézek öt éve szinte csak animét (nem meséket meg animaxot), sokkal jobbak mint a mai filmek.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#7) Dany007


Dany007
veterán

Na jó, hát ami a filmeket illeti én speciel már évek óta le***rom miről szól vagy miképp van eljátszva 1-1 karakter. Újat egyik se tud mutatni.
Ezért engem manapság már csak a látvány érdekel. Legyen látványos, legyen ütős. Ennyi. A többit le***rom mert nem tudok tenni ellene. A művészfilmeket nem szeretem.

Vígjátékot pedig évek óta nem láttam igazán jót. Ami rohadt sokat tudok röhögni az a TBBT. De az meg ugye sorozat. Filmekből is van 1-2 nézhető vígjáték, de egy vígjátékon azt várnám, hogy szarrá röhögöm magam végig, nem pedig csak 1-2 jelenet erejéig.

Ott van pl a sokak által istenített Másnaposok. Jó, okés, jó volt. Röhögtem is rajta legalább 3-4x... Na de a másik ~ 1-1,5 órában mi lesz? Úgy érzem mintha kinőttem volna már a hétköznapi poénokból. Vagy befásultam nem tudom. De az n+1. megbotlós lehányós poénon én már nem tudok röhögni. Ennél már "kicsit" több kell.

Aztán ott van még ez a Paul c. vígjáték. Ami, mint film egész jó, egészen bejön. De igazából egyetlen egy rész volt, amin röhögtem. Amikor Paul elmagyarázza annak a két fajankónak, hogy mért szondázná ő meg a seggüket? Mit gondolnak fingot gyűjtenek az idegenek? stb...
Na ezen a részen tudtam röhögni egyedül. De az tényleg jó volt ahogy előadták.

Meg van még pár vígjáték amit láttam, hát mindegyik olyan, hogy jó-jó de aztán ennyi.
Régen gyerekként a Csupasz Pisztoly sorozatokon meg a Haláli fegyveren is szakadtam a röhögéstől, szinte az elejétől a végéig. Na jó, de már felnőttem. Azok a poénok már nem nevettetnek meg. Ennél már jóval több kell. De egyszerűen nincs olyan vígjáték, amin képes lennék végig röhögni. De már az is nagy dolog ha egy vagy két jeleneten úgy igazán nevetnék.

(#8) Lenry


Lenry
nagyúr

a szar filmek tipikus példája szerintem a Transformers 3. tele volt látványos, de értelmetlen jelenetekkel és olyan logikai bakikkal, amik egyszerű a saját univerzumában is hiteltelenné tették a filmet... a film végén szívesen visszakértem volna azt azt ezrest, ami került a jegy.

vígjátékok: az utóbbi idő legjobb vígjátéksorozata nálam a House volt.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) Crystalheart válasza Dluinet (#6) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Jaja, animében van még jó ötlet - igaz, ott meg az fps-sel spórolás megy, nem egy Szilaj az animáció, bár a legtöbb helyen ez nem zavar.

Huma: Jó forgatókönyvet írni nem egyszerű. Olvasd el Syd Fieldtől A forgatókönyv c. könyvet, vagy olvass bele az elejébe, és szépen leírja, mennyi használhatatlan anyagot nyújtanak be a stúdiókhoz annak ellenére, hogy egész Hollywood forgatókönyvet akar írni, a pincértől az ügyvéden át a benzinkutasig.

És akkor Hollywood még egy mesterműhely a magyar filmgyártáshoz képest. :D

(#10) Dany007 válasza Lenry (#8) üzenetére


Dany007
veterán

Egyetértek. A Transf. 3 nálam is az a kategória volt, ami hiába látványos mégis szar. Nem hagyott bennem nyomot.
Én legszívesebben azt az időt kérném vissza amennyit a gépem a letöltésével töltött meg mi a megnézéssel. :U

A House alatt a Dr. House-t érted? Mert akkor még nem láttad a The Big Bang Theory-t. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.