2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Irány Zombieland 18!

    Annyi minden látnivaló van még!

    Undead (2003)

    Trashmovie alert! Azt hiszem ezt érdemes az elején leszögezni, így más szemmel nézi az ember a filmet. Így már lehet nevetni azon, ha 20-25 golyót kilőnek egy revolverből újratöltés nélkül, vagy ha egy lepkefingnyi ütéstől repülnek az emberek. De hát mit várhat az ember egy olyan borító után, amin egy 3 sörétest összeerősített ember van.

    Ha csipog egy karóra, legokosabb lelőni 9x, ugye :D. Triple headshot. Epic Fisherman. És még egy csomó olyasmi, amit azt hitted láttál már zombis filmben, de még nem!
    Ausztrál filmről van szó, ott is játszódik a történet, a világ vége plusz ezer kilométerre innen, olyan szintű kisstílű vidéki közösségben, hogy az szinte értékelhetetlen.

    Folytatás...

    Blindmouse 13 éve 0

  • Irány Zombieland 17.

    Na, lássuk mire képesek a Holliwood-on kívüli filmstúdiók.

    La Horde (2009)
    A film francia, és mint a francia filmek kicsit más, mint a többi. Ez jelenthet jót, mint a Taxi 1, de jelenthet rosszat, mint a Taxi 3. Mivel ilyen nyelvet nem beszélek, ezért szinkronnal vágtam bele a dolgoknak, lehet rosszul tettem. A párbeszédek eléggé bugyuták lettek erre egyik példa:
    - Kinyírunk mindenkit. (ebben meg is állapodnak)
    - Nem vér ontani jöttünk.

    Az első 25 perc úgy indul, mint egy kevésbé jól sikerült venezuelai szappanopera, igazából át is lehet tekerni, nem veszít sokat az ember, talán a későbbi „karakterek személyiségfejlődése” kevésbé lesz érthető. Mert azt sokat pakoltak bele, talán feleslegesen is. Amikor látjuk, hogy valaki végre felül tud kerekedni saját magán, a következő percben meg megzabálják, akkor kicsit becsapva érezzük magunkat. Érdekes, hogy nagyon vegyes a stáblista, eléggé felejthető alakok vannak, de ott van a papi is, aki eszelős viselkedésével igazán a szívünkbe lopja magát, vagy a… de nem spoilerezek inkább. Nagyon jók a közelharcjelenetek, kicsit irreálisak, de nem olyan szinten, mint Chackie Chan filmjei.

    Folytatás...

    Blindmouse 13 éve 1

  • Élő tudósítás a slágerlisták éléről

    Épp egy boltban vagyok ahol könyveket árulnak. Van top 30 legjobban fogyó könyvlistájuk. Ezt a szösszenetet sikerült megörökítenem, ami elgondolkodtató. A legfontosabb könyv, a legtöbben olvassák.

    Üdvözlettel,
    Blindmouse
    Sent from my Windows Phone

    ui.: a képben benne van hol készült.

    Blindmouse 13 éve 41

  • Clipping avagy a hangerő átka

    Az utóbbi időkben elég sokat foglalkoztam audió alkalmazásokkal, csütörtökön-pénteken például összedobtam egy DAC-ot. Jó ez ennél bonyolultabb volt, de akkor is.

    Van nekem egy referencia CD-m amit meg szoktam hallgatni egy rendszeren, és ebből döntöm el, hogy tetszik-e vagy sem. Sajnos pont most kellett rádöbbennem, hogy nem jó számokat választottam a CD-re. Vegyük példának okáért a Pendulum 9000 Miles nevű számát. Úgy 2:00 környékén elkezdenek zenélni, utánna összecsinálja magát az összes hangrendszer amit eddig hallottam. Bejön egy dúrva zúgás, amit nagyon kihallani. Próbaképp ráeresztettem egy Replaygaint a számra. Hogy ne legyek nagyon részletekbe menő, megmondja, hogy mennyire hangos egy szám átlagossan, és mennyi a maximuma.

    Maximum: 0,998901 Namost. CD a forrás, 16 bitnyi adatunk áll rendelkezésre, 2^16=65536
    Ennek a 0,998901-ed része az 65534. Valószínű az a tökkelütött (finoman fogalmazva) hangmérnök mindkét oldalt hagyott 1-1 szabad bitet "biztonsági tartaléknak". És hol itt a gond, lehetne kérdezni?

    Folytatás...

    Blindmouse 13 éve 4

  • Irány zombiland 16.

    Vegyünk elő egy újjabb zombis vámpíros filmet.

    Stake Land
    imdb meg youtube a bejegyzés végén! katt.

    Mi a közös a mostanság megjelent vámpíros filmekben? Az hogy a vámpírok okosak, az emberek között mászkálnak, sokszor homokosak és rettenetesen gazdagok esetleg csak tinilányok bugyijaira vágynak. Mi lesz ha elvesszók tőlük az észt és csak a vérszomj marad? Hát az un. Zombie Outbreak vámpíros megfelelője, eltűnik a civilozáció meg a facebook, és az emberek úgy mennek lefeküdni aludni hogy félnek. Ezt a hangulatot nagyon sikerült elkapnia a filmnek, és szerintem a rendező és a kameraman igazán kiemelkedőt alkottak. A sztoriban váltják egymást a lassú és a gyors jelenetek, eggyik pillanatban a szívünk kiugrik, a másikban a gyönyörű hófödte erdős tájat bámuljuk.

    Nem mehetek el azonban egy-két sztoribeli negatívum mellett. Például teljesen felesleges volt főgonoszt belepakolni a filmbe, a végefele ez eléggé erőltetetté vált. Szintén nem tiszta hogy akkor most karót kell döfni a vámpírok szívébe, elégnek-e a napon, vagy elég ha kijukasztjuk a fejüket, nem tiszták a játékszabályok, mint egy zombis vagy tinivámpíros filmben.

    Folytatás...

    Blindmouse 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.