2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Programozó meg az UI

    Elég régóta használok számítógépeket. Még anno a win 3.1-el kezdtem, de használtam C64-et is meg ZX-81-et is az idők során. És kezd a tököm kilenni a számítógépekkel.
    Nem ám a hardverrel vagy az operációs rendszerrel, nem. Ez nem egy windows utáló poszt. Ez egy program utáló poszt.
    Mert ugye programokat használni kell, a mindennapi élethez hozzátartozik. Az is, hogy meg kell tanulni használni egy programot. MI? Megtanulni? De hisz anno minden olyan egyszerű volt, beírtad hogy help, vagy azt hogy programneve.exe -h és kidobott minden információt amire szükséged volt. De nem ám a 21. században. Nem, a 21. században már mindenki tud kódolni. Mi vagyunk a milliárd code monkey évszázada. És az emberek nki is állnak kódolni. És az elkészült programok általában egy fostalicska.

    Masszív SAP user vagyok, van hogy napi szinten el kell indítanom az SAP GUI-t. Minden egyes alkalommal azt gondolom, hogy ez a németek bosszúja a 2. világháború elvesztéséért.

    Kis manóknak tervezték akik a képernyő bal felső sarkában laknak. Szerintem komoly erőforrások lettek fordítva arra hogy 640x480-on elfusson, aztán valahogy sikerült átportolniuk windowsra, és nem mer senki hozzányúlni.
    Így néz ki egy macbook-on:

    Folytatás...

    Blindmouse 9 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.