2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az utolsó ThinkPad

    Megmondom őszintén nem hittem volna hogy ilyen szerencsém lesz. Vettem valamit, amit mindig is szerettem volna.


    Öt ciklus a 9 (!) cellás akksiban, 94 watt óra, Intel SSD, 3G modem, trackpoint, gombok a trackpointhoz, multi touch pad, tinklight, HD kamera, ujjlenyomat szenzor, teljes értékű csodás TP billentyűzet, dokkolóban optikainak hely, Displayport i7, USB 3, kapcsoló a wifinek, és 1,5 kiló. Karc nélkül. Soha nem volt használva.
    Egy X220.
    Alatta amit levált

    Az egy R500, dokkolóban.
    Jó gép volt a maga nevében, de eljárt felette az idő, őszintén szólva ideje volt lecserélni, nem jó repülőre cipelni. Egyszer volt venti cserélve benne a 7-8 év alatt, lehetett hozzá alkatrészt kapni. Az 220-hoz is járt egy töltő, de nem tudom hogy kelleni fog-e hozzá, mert lehetetlen lemeríteni.

    Az ultrabook az meg mi? Ja az olyasmi mint a Fiat 500.

    Blindmouse 9 éve 14

  • Vékonykliens linux

    A linux guruk segítségét szeretném kérni.
    Utoljára egy évtizede használtam linuxot önként. Azóta eltelt némi idő, az ismereteim kicsit megkoptak.

    Az a kérdésem, melyik disztribóciót ajánljátok vékonykliensre? Ilyen specifikációk vallak hogy VIA C7 vagy Atom, 1-1.5 Ghz, 1 giga flash és RAM. Ami fontos, hogy ezek sosem lesznek asztali gépként használva, amit kell nekik futtatniuk egy 2-300 KB-os programot, vagy kommunikálniuk egy Arduinoval, ilyenek.
    Szóval melyik distro lenne jó?

    Olyat is tudnátok mondani, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne kelljen bejelentkezni (mert lehet képernyő sem lesz a gépen), és indítás után egyből indítson valamit?

    Blindmouse 9 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.