2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nokia bolondéria

    7650
    - Én vagyok az apád.
    E71
    - Neeeee

    7650
    - Helló, Öcsi!
    N93
    - ???

    És most mindenki mondja, cheese.

    Ebből még kéne pár tucat darab, és lenne belőlük drága fürdőszobai burkolat.

    Algieba 14 éve 11

  • Nokia E61 – ezüst tepsi

    Megjegyzés: 2008-as írásom. Csak újrapublikáltam, ha valakit érdekelne.

    A telefon elegáns és szép. A bumfordi és tepsi szavakat pozitív hangvételű jelzőként használom életem egyik legjobb kommunikációs eszközére.

    Szerelem volt az első látásra. Az E71 tesztjének elolvasása után két héttel pillantottam meg az egyik használt mobil üzletben. Egy HTC telefon+pda és két pda társaságában várakozott a pult üveglapja alatt. Csak őt láttam, a nagy ezüst téglalapot hatalmas kijelzővel és teljes qwerty billentyűzettel. Azonnal megugrott a vérnyomásom. A mobilmánia kisördöge egy halom rózsaszirmot szórt elém az E61 felé vezető rövid úton: másnap megvettem.
    Az eltelt két év alatt tucatnyi telefon járt nálam. Mindegyikben találtam praktikus funkciót, ami miatt kedvencem volt az adott készülék. Sajnos, a mobilmániám miatt egymás után tettem le őket. Sokukat mai napig őrzöm, és időnként egy-egy napra bekapcsolom valamelyiküket és ismét telefonomként használom. Hiába szédületes a technikai fejlődés a mobiloknál, a klasszikus modellek mai napig értékállóak nálam. Azonban a kisördög sosem alszik és éber tekintettel figyeli a mobilokat, keresve az újabb kedvencet. Az E71 hívta fel a figyelmemet a Nokia E szériájára. Ugyan találkoztam már eme üzleti modellpaletta képviselőivel, de komolyságuk miatt kívül estek érdeklődési körömön.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 17

  • Nokia 7650 - "hol volt hol nem volt"

    A hozzászólások közt írom le, hogy mi minden történik az egyes számú 7650-esemmel (bal oldali). Eme példányt 2009 október első hetén vásároltam meg. 2007-ben vettem az elsőt, amit később elcseréltem egy 3650-esre. Eltelt egy kis idő, és 2009 őszén az E65 felidézte előttem a nagy elődöt. Több se kellett nekem, egyből pattantam a hálóra keresni egy eladó 7650-est. :)
    Sokaknak van nagy betűs telefonja, ami valami szubjektív oknál fogva a legfontosabb mobil, és az ember nosztalgiával emlegeti és ha teheti, őrzi az elsőt vagy beszerez még egyet pár évvel később.
    Nálam úgy jött ki a lépés, hogy a Nokia 7650 lett "A" telefon, vagyis a nagy ő mobil változata. :D
    Két példányom van belőle, mindketten működőképesek. A kettes a tartalék, az elsőt használom szinte folyamatosan, csak egy-két napokra váltok másik telefonra, aztán visszakerül a helyére, a kezembe.
    Talán érhetetlen, hogy a mai technológiai áradatban miért egy "kövületet" használok. Pedig éppen az egyszerűsége vonzó benne, a nagy méretéből adódó bumfordisága, és Nokiás eleganciája. Akárki akármit mondjon, a 7650 egy öreg klasszis. Akit érdekel egyikük mindennapjai a tenyeremben, kukkantson rá a hozzászólásaimra, vagy írjon.

    Folytatás...

    Algieba 15 éve 60

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.