Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Na ugye milyen egyszerű?

(#2) Viszlát


Viszlát
addikt

Állat. Nagyon szeretem a hagymalevest, de van (volt) egy kedvenc helyem ahol istenien csinálták, ezért soha nem álltam neki otthon. Kikapart belű cipóban tálalva a legjobb, de a sajtos megoldás is jól hangzik, szerintem megejtem a közeljövőben.

Ja és legyél szíves odaírni, hogy csapott vagy púpozott kiskanál, ez így félkész munka csak. ;]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#3) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Kezdem azt érezni hogy a Logout kezd átmenni a kezdő szakácsok bemutatótermének, és lehet létre kéne hozni egy ilyen totyikot és oda összegyűjeni ezeket a recepteket, mert ezek a gyöngyszemek elvesznek, és csak a napirégészek találják meg :)

Bár még nem ettem hagymalevest, de kipróbálom, mert szeretem a hagymát. Igaz kolbásszal, meg kenyérrel :P :P

All→M8

(#4) DeFranco válasza Viszlát (#2) üzenetére


DeFranco
nagyúr

No igen, a hagymaleves cipóban... az elég ultimate :D Bár így, hogy itthon is van kenyérsütő, megoldható lenne... hm... ötletet adtál. :)

Lehet bele egyébként sajtot reszelni pluszban is, rosszabb nem lesz, de az nekem már egy kicsit sok. Ez az alap, de a forráskód nyílt, úgy pimpeli mindenki ahogy akarja.

A kiskanál az enyhén púpozott. Mivel az elején óvatos duhajok voltunk, biztos kell még bele, ott meg már apránként adagolod, de így a korrekt: enyhén púzott.

Mi általában nem állunk meg egy tányérnál, alap a kettő (ezért is készül négyesével a kruton) tányér, és ha még fér, akkor lehet egy fél tányérral lefolytjuk. Aztán meg isszuk rá a vizet, mert a fűszer kívánja :D

@noxwill: a kezdőt kikérem magamnak, én már huszonévesen is fakanállal csajoztam :D sikeresen

[ Szerkesztve ]

(#5) callmeakos válasza DeFranco (#4) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

:DDD :C
adhatsz akkor tippeket, mert legtöbbször csak betonfalat kopogtattam a fakanállal e téren :DDD

All→M8

(#6) Viszlát válasza DeFranco (#4) üzenetére


Viszlát
addikt

A púzott kiskanál az nálam erős képzavar, de a lényeget értem azért. :)

Cipót amúgy bármelyik valamirevaló pékségben lehet vásárolni, nem olyan nagy cucc az (legalábbis vidéki 20ezres városka pékségében 4-5 féle fél kilós cipó van mindig 150 forintos áron).

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#7) lapa


lapa
veterán

Kidobjuk a fokhagymat oszt men?

Hogye leszen a piritos?

Nem reszelodik le - nagyjabol itt csapott meg as oszton, hogy nem ken. Elso es utolso olajsajt.

Kezdo hobbiszakacsok - she punci, she intelamd fever, ez a konyhai szopas maradt. Amugy pont as a lenyeg, high elolvasod es aztan less valahogy. Kiolvas as ember egyket szakacskonyvet es sokminden megragad. Nem mintha en igy tettem volna de son ilyen receipt osszeall szepen egyfajta kollekti tudattalanna.

Mingya kibokom a wtf szofelismero rencort.

Upd ez teccik make helyettesitem neduddkit

Ja, gazdasszonyt csorbaval fogtam otthonrol jot bodonben he he.

[ Szerkesztve ]

(#8) DeFranco válasza lapa (#7) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hujujuj leírtad, hogy punci. Fussunk-szaladjunk. :Y

[ Szerkesztve ]

(#9) lapa válasza DeFranco (#8) üzenetére


lapa
veterán

zárni fogják?

"azért a high elolvasod, less valahogy" elég szép találat.

[ Szerkesztve ]

(#10) FehérHolló


FehérHolló
veterán

:)

Skynet is real. It's called Google.

(#11) DeFranco válasza Viszlát (#6) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mit nem lehet ezen érteni? A kiskanál töltöttsége a vertikális vektoron a pozitív tartományban van, de nem éri el a vektor maximumának 75%-át. :DDD

A cipóval egy a bajom. Sajnálom a belét kidobni.

@lapa: Kidobjuk a fokhagymat oszt men?

Mer' a taliánok is így csinálják :D Lássuk be a fokhagyma a legritkább esetben finom, nagyon zsíros cupák mellett kell ahhoz nagyon sokáig sülnie, hogy ráharapva jót érezz. Az aromájára van rend szerint szükség, az pedig akkor optimális, ha nem vágod fel, csak összenyomod lazán. Ha van rá dolcse gusztus, benne is hagyhatod.

Hogye leszen a piritos?

Kismókusok pirítóban is süthetik, nagymókusok "platnyira" is tehetik a szelet. Utóbbi finomabb. Ha van platnyi a sparhelton.

Nem reszelodik le - nagyjabol itt csapott meg as oszton, hogy nem ken. Elso es utolso olajsajt.

Decoding error. Pls. xplain.

Kezdo hobbiszakacsok - she punci, she intelamd fever, ez a konyhai szopas maradt. Amugy pont as a lenyeg, high elolvasod es aztan less valahogy. Kiolvas as ember egyket szakacskonyvet es sokminden megragad. Nem mintha en igy tettem volna de son ilyen receipt osszeall szepen egyfajta kollekti tudattalanna.

Ez nálam úgy néz ki, hogy van kb. 10 alapmozdulat, aztán ezeket variálod/kombinálod/permutálod. Széll barátunk is így dolgozik. Jobbra kettő - balra kettő - csa - csa - csa - fordul,

Mingya kibokom a wtf szofelismero rencort.

Upd ez teccik make helyettesitem neduddkit

Senior advanced expert C2 level vagyok neduddkiból.

Ja, gazdasszonyt csorbaval fogtam otthonrol jot bodonben he he.

Mármint hogy az asszonyka került a bödönbe, vagy te voltál egy szál bödönyben?

(#12) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

en nem hagyaleves ez max levecske, a levesfoz labost 2/3ig vagom haygmaval es minimum 1 fej fogghagyma metye bele felliternkent vegyesen csirke-marha koceka es vizvisszapotlas 2-3 fel sajtval amibol 1 fustoltes tiz ujjj megnyalas:- )

udv

neduddki

mod: lapa: nagy orom latnyi micsoda felodest mutacc be;- )))

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#13) DeFranco válasza neduddki (#12) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez nem hagymaleves, ez hagymafőzelék. ;]

(mingyá' meglesz a default extralista, mert marha ügyes vagyok)

(#14) neduddki válasza neduddki (#12) üzenetére


neduddki
nagyúr

H!

ja lmarat: majoranna???megvagyol Te kergulve??? oregano-bazsalikom lehetoleg gorog szigetvilagbul /crete feliratu zacskok elonyben/:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#15) DeFranco válasza neduddki (#14) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nálunk majoranna van benne. Mi így szeretjük :) Ha megkóstolnád, te is így szeretnéd. :)

(#16) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Na akkor nyelvtann... akarom mondani: Kedves segítőszándékű leírás be:

Krutonnak igazából az olivaolajon roppanósra pirított, fokhagymával ízesített kenyérhéj darabokat nevezik. Etimológiáját tekintve a kruton/crouton/croûton hármas (~ ˈkruːtɒn) az ófrancia nyelvből (crouste) eredeztethető. Latinul crûsta (megj.: itt az û-n nem ez az ékezet, csak mást nem tudok ütni éppen), így az Indo-Európai gyökerei bizonyíthatóak a szónak.

Üdv. core2

(#17) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Nincs kép? Gagyi... :U

:D Hagymaleves rulz :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#18) DeFranco válasza Neil Watts (#16) üzenetére


DeFranco
nagyúr

[link] 56:55-től leszel szives a vonatkozó passzus átvenni :D

(aztán elölről az egészet, mert durván rotfl pozitív az egész, még harmadik megnézésre is röhögtem :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#19) Neil Watts válasza DeFranco (#18) üzenetére


Neil Watts
veterán

Ez kegyetlen... :DDD

Üdv. core2

(#20) 7 válasza DeFranco (#11) üzenetére


7
addikt

Félreérted lapát (meg ásó)

"Kidobjuk a fokhagymat oszt men? Hogye leszen a piritos?"

Ezt együtt kell értelmezni. Gyakran dörzsölnek fokhagymát a pirítósra, tehát ha ki is veszed a levesből, van felhasználási módja. lapa erre akart rámutatni. :)

[ Szerkesztve ]

(#21) Viszlát válasza DeFranco (#11) üzenetére


Viszlát
addikt

Mifelénk a púzás (múltideje púzott) a fingás szinonimája, csak ezért lett képzavar a púzott kiskanál. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#22) FehérHolló válasza 7 (#20) üzenetére


FehérHolló
veterán

Punnyadt gerezdet akarsz dörzsölni?

Skynet is real. It's called Google.

(#23) 7 válasza FehérHolló (#22) üzenetére


7
addikt

Én jelenleg tolmács minőségemben vagyok jelen a topicban, kérem a lapátot elővenni a punnyadt gerezdek ügyében, köszönöm!

(#24) DeFranco válasza 7 (#20) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Eszembe sem jutott a kenyeret is megfokhagymázni. :D Ennyire nem vagyok perverz, ott az íz a levesben. De ha ennyire fontos, benne is lehet hagyni. Én sem szoktam kivenni, csak ha túl erős az íze.

(#25) lapa válasza 7 (#20) üzenetére


lapa
veterán

én igazából a nagymamámra gondoltam, meg arra hogy aki kidobja a fokhagymát örihari, de így is lehet értelmezni.

fokhagymát szétnyomjuk, megesszük, forever living = true.

pirítós feszegetése amúgy inkább olajon / nemolajon pirítás részirűl történt, de elég jó tipp a fokhagymázás is.

amúgy én is inkább a neddudki-féle megállbenneakanál jellegű készítmény híve vagyok.

remélem lesz medvehagyma idén, majd meglátom az még mit alakít benne. biztos nem vagyok benne mert összevissza vettettem mindent meg be is voltam púpozva, zacsikat meg kidobáltam asszem. de nem biztos.

"én sem szoktam kivenni" - innen lesz szép nyerni.

+1: heston pirít néha nagyon magas hőfokon szeletelt hagymát pirosra, aztán ami leragadt azt nyakon borítja deka fehérborral és akkor feljövé a serpenyőről - mehet bele. szóval én el tudnék képzelni egy vörös + lila + póré + új + fok + medve + pirított hagymesz kombós ultimátét is.

a sajttal csak arra akartam utalni, hogy mikor az első ilyen csízió jellegű dolgot próbáltam lereszelni én is egyből megsejtettem, hogy nem leszünk barátok.

[ Szerkesztve ]

(#26) DeFranco válasza lapa (#25) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Itt elképzelhető, hogy úgy érzed, nagyon domináns a fokhagyma, akkor ki lehet halászni (na ugye milyen jó, hogy nem vágtuk bele?), és félretenni.

tehát ha túl erős az íze - winning

(#27) FehérHolló válasza 7 (#23) üzenetére


FehérHolló
veterán

Látod, te voltál csak olyan perverz, hogy a punnyadt dörzsölgetés jutott eszedbe.

lapa: Sőt, csak egyszer rakja bele, de akkor egyszerre többet.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#28) lapa válasza DeFranco (#26) üzenetére


lapa
veterán

olyan nem van, hogy túl fokhagymás. szabadacsók-szabadatánc.

(#29) 7 válasza FehérHolló (#27) üzenetére


7
addikt

Akkor bizony communication error a részemről. Excusez-moi :B

(#30) neduddki válasza DeFranco (#15) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

najakkor tisztazzuk: majoranna pihhhaaaa kostotam, oregani-bazsalikom kell bele
kenyeret megpiricsuk /igett riszt lekaprjuk/, mekpuszolt fogghagyma gerzdett keslap javal megtorjuk es rakennyuk, rakerul a 2-3 fajta /minimum 1 fustolt/ sajt es raszegyuk a forro levest naaaaaaa
csak hogy tesztaban legyetek:- )))

udv

jneduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#31) DeFranco válasza neduddki (#30) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kóstoltam oregano-bazsalikommal is, nem rossz, de nekem majorannával jobban fekszik :)

Nem szeretnék ebből elvi kérdést csinálni, hiszen írtam is, ahány ház, annyi szokás, nem baj, ha nem egy hanem öt jó recept van.

De aki nem úgy csinálja, mint én az piszkos mocsok szakbarbár gazember ;] :DDD

@lapa: nem, olyan nincs, hogy köszönöm, nem kérek több pálinkát

[ Szerkesztve ]

(#32) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Összefojt a nyálam :DDD Dédanyám csinált isteni hús-, hagyma- és gombalevest, anyám csak az utóbbihoz tud nagyon közelit alkotni...

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33) lapa válasza neduddki (#30) üzenetére


lapa
veterán

füstölt sajt is jól hangzik. biztos kelleni fog vaj is bele a pirításhoz.

és akkor már lehetne egy kis rendes csontos marhahús-zőccség-zeller alaplével kezdeni. azt akkor meg lehessen enni külön mustárral-tormával-kimivel.

(#34) DeFranco válasza lapa (#33) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Úgy-úgy... alaplével még jobb lenne.

Brotip required: van otthon egy karajcsontom, hogy csinálok belőle alaplevet, amit jól elteszek fagyasztani?

(#35) Viszlát


Viszlát
addikt

Mi van akkor ha őrölt majorannát teszek bele morzsolt helyett? Nem találok sehol, gáz lenne ha ezen bukna a project...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36) lapa válasza DeFranco (#34) üzenetére


lapa
veterán

Folteszed sos vizben repaval, feherrepaval, hagymaval, fokhagymaval, zellerrel foni? Szerintem ennyi. Ne lobogjon. De en csak tippelek.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#37) DeFranco válasza Viszlát (#35) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem lesz olyan jó. Elmegy, de nem az igazi, más az íze. Nekem is elfogyott most, úgy hogy fele őrölt fele morzsolt volt, jó volt így is. Szükség törvényt bont, a mennyiséget viszont így neked kell kitesztelni. Ha friss, akkor nem lesz vészes.

Az a halál, ha már régi a majoranna, akkor tehetsz bele akármennyit, őröltet, morzsoltat whatever, semmi íze nem lesz. Leveskockát fűszerezés előtt ne felejtsd ki.

(#38) Viszlát válasza DeFranco (#37) üzenetére


Viszlát
addikt

Van még egy lengyel bolt a közelben, megpróbálom ott, de ha nem lesz, akkor marad az őrölt sajnos, pedig szeretem precízen betartani a dolgokat. :(((

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#39) DeFranco válasza Viszlát (#38) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem tragédia, csak tudod... én is olyan vagyok, hogy az első legyen RTFM szerint, aztán utána lehet trükközni.

(#40) lapa válasza lapa (#36) üzenetére


lapa
veterán

Ja, lasd meg veloscont a fenti linkhez meg a 90 fokonhoz.

(#41) DeFranco válasza lapa (#40) üzenetére


DeFranco
nagyúr

9 óráig 90 fokon? Hánóóórmális? Reggel felrakom, elmegyek dolgozni, este leveszem basszus... csak a 90 fokot nem lehet így betartani, de majd berakom a sarokba...

...no way. Nincs valami más recipe? (guglizni én is tudok, ajánlás kell, nem support)

[ Szerkesztve ]

(#42) lapa válasza DeFranco (#41) üzenetére


lapa
veterán

persze a 9 óra elég húzós, de főzögéld olyan 2-3 órát, az is jó lesz, érted megszúrod a villával hogy áll. szerintem nyugodtan lehet bátornak lenni. úgy értem azért csak van egy alapvető elképzelés mitől mi fog történni, illetve hogy mit kell csinálni, hogy az történjen, amit kívánsz. alaplénél ki akarod áztatni a csontból meg a zöldségből az összesmindent. a húst meg csontot tovább kell főzni, mint a zöldséget. ebbe kb a legócskább csontos hús megy, mert jó bele az is.

ennyi az rtfm. innen filozofálhatsz milyen zöldség ad neki ízt, de nagyjából ez a piros meg fehérrépa, hagyma, zeller vonal az, aminek értelme van. hogy tolsz-e bele fokhagymát ésvagy borsot és azt teatojásban vagy simán, az már egyéni ízlelés kérdése. azt is látod ránézésre, hogy mennyi húshoz mennyi zöldséghez mennyi víz és ahhoz mennyi só.

zilahy néni még tetet a húslevesbe karalábét meg pár szem borsót is, de alaplébe szerintem nem olyan lényeges a karaláb. meg ha nitrogéníze van az se nyert.

[ Szerkesztve ]

(#43) lapa válasza DeFranco (#41) üzenetére


lapa
veterán

annyit, hogy nem titkoltan most olvastam életemben először alaplé receptet, mikor neked kigugliztam a bűvösszakácsot. ennyi az én tudásom az ügyben.

de szerintem tényleg az van, hogy kitalálsz valami létező ételt amit főznél. ezzel el kell tudnod képzelni milyen ízt szeretnél elérni, milyen állagban. nagyjából levezeted magadban hogy mik lennének szerinted a hozzávalók, és hogy hogyan készülhet. utána még ráguglizol, elolvasol pár receptet, hátha van valami extra trükk, meg végiggondolod, hogy az vajon jobb-e valamiért, mint amit te kitaláltál. ezekből összegondoltál egy többé-kevésbé konkrét feladatsort, hogy akkor hogyan. utána ezt végrehajtod és hammbekapod.

fontos az olvasás meg a tanulás, de szerintem megérteni fontosabb, mint bemagolni. persze, süteménytésztánál előveszed a receptet és méricskélsz, mert ott egy ekzakt minőséget kell reprodukálnod.

(#44) Viszlát válasza DeFranco (#41) üzenetére


Viszlát
addikt

Az én édesanyám engem így tanított: a jó erős alapléhez annyi vizet öntünk a csontra, hogy éppen ellepje. A zöldség aránya legalább a csont súlyának a harmada, tehát 1 kg csonthoz 30-40 dkg leveszöldség szükséges (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller vegyesen, ízlés szerint*). Hagymából kilónként 1-1,5 fej méretétől függően, de nyilván ha szereted jó hagymásan, akkor nem gond ha többet teszel bele. Só ugye érzésre megy, borsból az egész a legjobb, 7-8 szem/kg. Extrának esetleg egy csipetnyi őrölt szerecsendiót.

Ezt mindet összeborítod és csak annyi kakaót adsz rá, hogy semmiképpen ne forrjon, mert akkor zavaros lesz és az nem jó. Magára hagyni csak rövidebb időre szabad, amikor felhabosodik a teteje, a habot le kell szedni róla, mert attól is zavaros lesz a lé. 2,5-3 óráig főzöd, fedő alatt, lassú tűzön, majd leszűröd és örülsz.

* Én nem annyira szeretem a petrezselyem ízét, ezért abból kevesebbet teszek, sárgarépából meg többet, mert annak az édeskés íze meg bejön.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#45) neduddki válasza lapa (#33) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

vajjon an piritva a hagyma a megpiroitott keyerre csak razorom a sajtfleket jol osszekeverve es a nagyon forro leves raszedem
amugy a alaple akkor mintha jofele marhabol fozetek a jofele csontlevest, sok veloscsonttal mert a velobol kifolo zsirok-izek kell nek hozza
ket nagytanyer utan nem kell mas meg nekem se....:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#46) DeFranco válasza lapa (#43) üzenetére


DeFranco
nagyúr

teljesen igazad van, így szoktam csinálni, most egy picit más volt a kérdés, ha úgy tetszik best case practice-ket akartam gyűjteni, mint amit Viszlát írt az előbb :)

a tudás szarvasgomba szerű feltúrásánál és készséggé integrálásánál nincs jobb, de nekem most a spejz sarkából kellett a mama titkos házitippje :)

@Viszlát: köszi, az első szabad hétvégén megcsinálom :)

(#47) Huma


Huma
addikt

Hát ez elég hosszadalmasnak tűnik. Én elegánsan megoldottam a dolgot. Vettem instant hagymalevest.
Ezt a márkát:

És csak 65Ft volt. :)

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#48) neduddki válasza Huma (#47) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

kovetkezo lepes a gumino....

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#49) Huma válasza neduddki (#48) üzenetére


Huma
addikt

Az legalább nem untat a szövegelésével. Teljesen jó. :D

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#50) Huma


Huma
addikt

Meg is ettem. Hát szerintem nem egy nagy durranás ez a hagymaleves. Pont ugyanolyan íze volt mint a múltkori nem tom milyen ízesítésű instant levesnek. De legalább hamar kész volt.
Régebben ettem valamilyen krémlevest. Az nagyon ízlett.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#51) Viszlát válasza Viszlát (#38) üzenetére


Viszlát
addikt

Sikerült morzsoltat venni pakisztán boltban, jee jee. Este meg is ejtem, majd beszámolok. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#52) Huma válasza Viszlát (#51) üzenetére


Huma
addikt

Vegyél élő fűszernövényeket. Én a múltkor vettem egy párat. Kár hogy az összes elpusztult. Nem túl jó ajánlólevél egy kertésznek. :D
Nemhiába szeretem a kaktuszokat.
A PH tényleg kezd átmenni gasztroblogba. Minden héten olvasok valami receptet. Még a végén én is megosztom veletek egy-két sötétebb titkomat melyet a konyhában követtem el. :)

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#53) neduddki válasza Huma (#52) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

vettem en a bazsalikomot,nem is vot rossz, de amit cretekrul hoztun az non+ultra:- )

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#54) Huma


Huma
addikt

Nem fárasztalak többet titeket az instant levesekkel de ezt még le kell írnom. Ma vettem egy minőségi instant levest 115Ft-ért. Tao Tao - Lau Thai a márka és a név.
Négy tasak volt hozzá amit bele kellett rakni a vízbe. Ilyet még nem láttam.
Nem hiába volt ráírva hogy prémium. :K
Érdemes kipróbálni.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#55) neduddki válasza Huma (#54) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

egetlen elfogadhto instant leves van az a fokhagymas, de az s ugaz, hogy felszoktam boviteni 2-3 szelet vvereshagymavval es 4-5gerezd fokhagymaval, ugy mar tenyelg finom:- )

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#56) Huma válasza neduddki (#55) üzenetére


Huma
addikt

A múltkor ettem olyat is, de nem ízlett. Pedig amúgy szeretem a fokhagymalevest. Belerakni meg nem rakok semmit mert az már főzés lenne. :)

Régen csináltam olyat, hogy instant tésztára tojást ütöttem és kolbászt vágtam bele. Teljesen korrekt kaja. Vizet csak annyit raktam bele, hogy a tészta felszívja az összeset.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#57) lapa válasza neduddki (#55) üzenetére


lapa
veterán

chilis aranyzacskós nissin cuccot érdemes megkóstolni egyszer, az mondjuk 369 vagy mennyi teszkóban. egy picivel több vizet is elbír, mint amit ír. de amúgy jól ízfokozott csípős tészta lesz belőle zöldséggel, gyak lé nélkül.

voltak nekünk is vifonos korszakaink, egy fej hagymát hanyagul össze és bele egy ilyen marhahúslátszatúba. kicsit összeforraltam és kész. meg olyan is volt, hogy kartonnyit megettem nyersen magában. még mackósajtot se raktam bele na mindegy.

juteszembe gondoltam milyen jól rekonstruálom majd ezt, mert pont volt itthon egy girizd valami cikkes sajt. beledobtam hagymás lébe, főzögetem, nem olvad el. szabályosan agyon kellett vernem, hogy egyátalán szétmorzsolódjon. ellenálló egy cucc.

(#58) DeFranco válasza lapa (#57) üzenetére


DeFranco
nagyúr

RTFM: Szaggass belőle kisebb darabokat, és dobáld bele a lébe.

Amúgy tartom, emelem, én gyártottam is ilyen tésztákat annak idején. Gyermekkorom egyik legszebb diákmunkás időszaka a kecskeméti Smack leveseket gyártó "tésztagyár"-hoz kötődik... tudnék mesélni érdekeseket. :DDD

Mondjuk a tészta az rendben van, azt mi is két pofára ettük magában, "nyersen" (nem nyers, meg van az főzve, csak melegíteni/áztatni kell), lisztkorától kezdve zacskózásig zárt rendszerben fut, nem lehet vele csúnyálkodni.

(#59) neduddki válasza lapa (#57) üzenetére


neduddki
nagyúr

Hi!

csipos kiesik nalam nem szeretes es a gyomromsem rajng erte

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#60) lapa válasza DeFranco (#58) üzenetére


lapa
veterán

azért addig megvoltam, de ez onnan már nem akaródzott osztódni.

@neduddki: van normál is, de nemtom az milyen.

(#61) DeFranco válasza lapa (#60) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nekem többé-kevésbé el szokott olvadni, ami nem, az csak hozzátesz a történethez

(#62) Huma válasza DeFranco (#58) üzenetére


Huma
addikt

Smack levest ettem régebben sokat. Abból csináltam anno a tojásos-kolbászos tésztát. Egy zacskóhoz hozzáütöttem két, max három tojást és teljesen jól lehetett vele lakni.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#63) DeFranco válasza Viszlát (#51) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Na, mi a szituáció? Megfőzted már?

(#64) Viszlát válasza DeFranco (#63) üzenetére


Viszlát
addikt

Sajnos mindig közbejön valami, pedig már nagyon fenem rá a fogam... :U

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#65) DeFranco válasza Viszlát (#64) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Vacsorára ajánlom mellé ezt: [link]

Nálunk közönségkedvenc lett, rendszeresen elkészítjük.

(#66) Viszlát


Viszlát
addikt

Megcsináltam végre, egészen más, mint amiket eddig ettem, de jó volt, köszi a receptet. :K

Az orosz salátát módosítva lehet bepróbálom, borsó pfejj.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#67) DeFranco válasza Viszlát (#66) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hogyan értékelnéd? Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra?

(#68) Viszlát válasza DeFranco (#67) üzenetére


Viszlát
addikt

Így elsőre nekem ez túl fűszeres volt, elnyomta a hagyma ízét, de nyilván ez ízlés kérdése. Maga a recept és az összetevők teljesen jók, az adagokon kell módosítanom a saját szám íze szerint. A medvesajt (orosz, natúr megfelelője) kifejezetten jó húzás, nagyon bejött. :K

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#69) DeFranco válasza Viszlát (#68) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hát igen, ezt mi jellemzően légúttisztításra is használjuk, szóval elhiszem, hogy van, akinek fűszeres. Jó alakítgatást hozzá :)

(#70) Viszlát válasza DeFranco (#69) üzenetére


Viszlát
addikt

Az biztos, hogy az "orrodat is tisztíccsa" hatás megvolt. Szeretem is a fűszereset, mindössze annyiról van szó, hogy jobban akarnám a hagymát érezni.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#71) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Ma megpróbálkozom a hagymalevessel - ötféle hagyma plusz egyéb fűszerek mínusz medvesajt.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#72) looser


looser
addikt

Néha rácsodálkozom étteremben (kifőzdében, kocsmában) ahol van hagymaleves (olcsó, jó, laktató), hogy ha cipóban van, szinte senki sem eszi meg, pedig az a legjobb része. Volt hogy vitte vissza a pincér a 4-5 kikanalazott rozscipót :-/

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#73) e=mc² válasza DeFranco (#1) üzenetére


e=mc²
őstag

Mióta megjelentetted a blogon, azóta aktívan készítjük meghűlések kezelésére, és nagyszerűen bevált. Tegnap este (mivel aktualitása van ismét) eszembe jutott, hogy így évek múltán megköszönjem, úgyhogy Köszönöm! :)

Ambulimax Provider

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.