2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi 4X - Négyszer is jó!

Minimális az előrelépés a Redmi 4-hez képest, de ez nem von le semmit az újonc érdemeiből.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

Jelen példány matt fekete külsővel bír, ezen kívül rózsaarany és arany színben elérhető még. Szerintem (és barátnőm szerint is) a miénk a legszebb színű, egyszerűen elegáns. Az előlapon semmi meglepetés nincs, 5"-os HD IPS kijelzőt kapunk, alatta a három érintőgombbal (továbbra sincs háttérvilágításuk, kicsinyes megoldás ez...), fölötte a hangszóróval, szenzorokkal és az előlapi kamerával (5 MP). A kezelőgombok alatt van az értesítési LED, ami viszont csak fehéren tud villogni. Érthetetlen visszalépés ez valahol, mert a Redmi 4 és 3, de még a 4A is RGB-s LED-del bírt...

A kijelző egyébként gyönyörű, ennél több ebben a kategóriában nem is feltétlen kell, napsütésben is elegendőnek találtam a fényerőt, de a 3 talán mintha picit fényesebb és hűvösebb színű lenne (utóbbi természetesen mindkettőnél kalibrálható). A minimum szint is korrekt, nem fogja senki szemét kisütni teljes sötétségben sem.

A készülék oldalain semmi extra nincs, bal oldalon fent van a SIM-tálca (1 nano és 1 micro fér bele, vagy előbbi helyett egy microSD kártya), jobbon meg a hangerő fel/le és a bekapcsoló gomb. A multimédiás hangszóró alul van, látszólag ráadásul 2, de csak az egyikből szól a hang. Cseles...

A hátlap szerintem gyönyörű, matt fekete és fém, kivéve a felső és alsó műanyag sávokat. Ezeknek leheletnyit eltérő árnyalata van, de ez nem zavaró egyáltalán. A kamera a jobb felső sarokban van, ami szerintem nem túl jó ötlet (egyik telefonon sem), mert baromi könnyen belelóghat az ujjunk. Értem én, hogy az iPhone-szerű forma miatt került oda, de sokkal jobb helyen volt középen a 3 esetében. LED villanóból csak egy van, maga a kamera 13 megapixeles, de nem ugyanaz, mint a 4-é (itt f2.0 a fényérték az előd f2.2-jével szemben). Középre az ujjlenyomat olvasó került, ebben a kategóriában ez már szinte teljesen alapnak számít szerencsére.

Az infraport is megmaradt, ez a készülék tetejére került a jack csatlakozóval egyetemben. Az összeszerelési minőség hibátlan, nincs recsegés vagy ropogás egyáltalán, a gombok teljesen passzentosak (jobbak, mint a ZUK Z2-mön). Nem azt mondom, hogy a csúcskategória reszkethet, de ebben az ársávban kimondottan minőséginek mondhatjuk a készülékházat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.