2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi 4X - Négyszer is jó!

Minimális az előrelépés a Redmi 4-hez képest, de ez nem von le semmit az újonc érdemeiből.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, akkumulátor, végszó

Kezdjük a feketelevessel: ebben sincs B20. Engem ez nem nagyon érint budapesti vodafone-osként, de mondhatni speciális helyzetben vagyok. A Cat.7-es LTE megléte örömteli, bár legtöbbször nem a telefon szokott a korlátozó tényező lenni a 4G-s sebességnél.

Az akkumulátor mérete változatlan maradt a Redmi 4-hez (és 3-hoz) képest, 4100 mAh-s. Ez pedig a takarékos SoC-vel bődületes üzemidőt eredményez. 4 napja töltöttem fel a telefont, elég sokat bizgeráltam (ebben volt egy kis RR3, böngészés, fényképezés, telepítgetés, tehát nevezhetjük átlagos felhasználásnak) és 10%-on van jelenleg az akksi. Mindehhez közel 7,5 (!!!) órás kijelzőidő tartozik, viszont SIM-kártya nem volt benne ez idő alatt, csak 1 napig. Azt kell mondjam, hogy simán el tudom képzelni, hogy az én felhasználási szokásaim mellett is 3 napot bírjon ki a telefon, ami tényleg félelmetes, le a kalappal a Xiaomi előtt! Az alábbi képeken egyébként nem ez a töltési ciklus látható, hanem a következő, ami szintén elég impresszív. 8 nap alatt kétszer lett feltöltve a készülék...


Nézzük a pozitívumokat és negatívumokat pontba szedve:

Pro

- Emberi méret, igényes külső
- Jó kijelző
- Korrekt hardver, brutális üzemidő
- Jó kamera a kategóriájában
- Alacsony ár

Kontra

- RGB értesítési LED hiánya
- Kamu második hangszóró
- A RAM azért előbb-utóbb kevés lehet
- B20 nincs

Összességében azt kell mondjam, hogy bár minimális az előrelépés a Redmi 4-hez képest, ez nem von le semmit az újonc érdemeiből. Az elődről semmi értelme a váltásnak (kivéve, ha valaki kimondottan matt fekete készüléket szeretne...), viszont a 3-ról, vagy a még régebbi Redmikről már inkább erre érdemes átállni. A telefont mindenkinek csak AJÁNLANI tudom, ennyi pénzért (147 USD volt szállítással együtt, erre nem jött járulékos költség itthon) nem igazán lehet jobbat kapni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.