2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi 4X - Négyszer is jó!

Minimális az előrelépés a Redmi 4-hez képest, de ez nem von le semmit az újonc érdemeiből.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A legnagyobb változás a hardver terén történt a Redmi 4-hez képest, de ez sem valami nagy kunszt. Konkrétan a Snapdragon 430-at cserélték ki 435-re, ami az előd Cat.4-es LTE-jével szemben már Cat.7-et is tud. Egy nyolcmagos chipsetről van szó, melyben az A53-as magok 1,4 GHz-en járnak és egy Adreno 505 GPU-t tartalmaz. Itt kell megjegyezni, hogy bár a tesztelt példány 2 giga RAM-mal bír, létezik 3/32-es kiadás, ami egy szempontból fontos: az egész Redmi 4 szériában csak itt teljesül a 720p kijelző és a 3 GB RAM egyszerre, mert a Redmi 4 Prime már Full HD (és Snapdragon 625-ös), ami értelemszerűen magasabb fogyasztással is jár, szóval a spórolóknak és RAM-kedvelőknek ez lehet az ideális választás.

(ez már egy letöltött téma)

Manapság 2 GB RAM már nem túl sok, főleg, hogy a MIUI azért nem is nagyon igyekszik ránk bízni a tetemes részét – bekapcsolás után 810 MB volt szabad. Alapfelhasználásra azért még elegendő, de egy húzósabb 3D játékból, ha átváltunk megnézni egy emailt, majd vissza, jó eséllyel újra fogja tölteni.
A szokásos benchmarkokat is lefuttattam, az alábbi eredményekkel:

AnTuTu 6: 42470 pont

Geekbench 4:
Single: 664 pont
Multi: 2068 pont

Vellamo Chrome: 2400 pont
Vellamo Metal: 1186 pont

GFXBench:
Manhattan Onscreen: 10 fps
Manhattan Offscreen: 4,4 fps
T-Rex Onscreen: 26 fps
T-Rex Offscreen: 17 fps

A készüléken 6.0.1 Marshmallow alapú MIUI fut, jelenleg 8.2-es verziószámmal és február 1-i Android biztonsági szinttel. Túl sok szót nem szeretnék vesztegetni a szoftver bemutatására, mert a MIUI már sokszor ki lett tárgyalva itt és a Mobilarénán is. Rengeteg beállítási lehetőséggel bír, témázható és gyárilag sok rajta a számunkra használhatatlan kínai app. Szerencsére ezek java része uninstallálható, lepucolásuk után 9 GB szabad helyünk marad a 16-ból. Ugyanazt tudom mondani, mint a RAM-nál: felhasználástól függően elég és ugye bővíteni is lehet. A telefon egyébként gyorsan reagál mindenre, fagyással, akadozással nem találkoztam. Még hellyel-közzel komolyabb játékokat is tud futtatni, a Real Racing 3 is teljesen élvezhető rajta.

Az ujjlenyomat olvasó megbízhatóan, de nem a leggyorsabban működik, messze van pl. a Huawei-ek sebességétől. Ettől függetlenül jó, hogy van és azért nem másodperces késésekről van szó – ez a kategória átlaga.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.