2020. augusztus 4., kedd

Gyorskeresés

Windows Media Player Tray Control

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sziasztok! Szeretnék veletek megosztani egy programot. Nem én írtam, hanem a Microsoft,...

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok!

Szeretnék veletek megosztani egy programot. Nem én írtam, hanem a Microsoft, a neve a címben olvasható. Pontosan azt csinálja, amit a neve mutat: a Windows rendszertálcájáról lehet vele irányítani a Windows Media Playert (10-es, 11-es verzió, de valószínűleg visszafelé is kompatibilis, aki akarja majd teszteli).

Működése: az alkalmazás elindítására egy kis ikon jelenik meg a rendszertálcán, ahonnan is jobb klikkel irányíthatjuk a Winamp Tray Control pluginjéhez teljesen hasonló módon a WMP-nket.

A képről jól látszik, milyen fontosabb funkciókat érhetünk el két kattintásra (jobb klikk+bal klikk), nem részletezném őket, illetve az egyiket mégis! Ez a Hide Media Player funkció. Igen kérem, eltűnteti a Tálcáról a Windows Media Playert, teljes mértékben láthatatlanná válik, így nem foglalja az értékes helyet a továbbiakban. Aki eddig használta a Windows Media Toolbar-t, annak jól jöhet ez a kis alkalmazás (52 kbyte), hiszen helyet takaríthat meg és nem kell lemondania a gyors elérésről sem. Egyébiránt, ha simán egyszer bal klikkel kattintunk az ikonon, akkor az alapértelmezett Play/Pause funkció-t érjük el vele.

Előtte

Utána

Érdemes kipróbálni ezt a kis programot, én máris megszerettem. Ma jött az ötlet, hogy miként lehetne "leküldeni" a WMP-t az "óra mellé", kis netes túrkálás után találtam meg ezt a kis programot egy Microsoft által gyártott Powertoy csomagban. Fogtam magam, Visual Studio-ban összeütöttem neki egy installert (hogy szép legyen a telepítési processz), és most megosztom veletek, remélem sokak számára kedvelt és hasznos alkalmazás lesz. Telepítés után a Start menü/Minden program/Windows Media Player Tray Control-ból indíthatjátok el, uninstall a szokásos módon a Vezérlőpultból történik. Remélem hasznos dolgot készítettem és osztottam meg veletek, használjátok egészséggel!

Letöltés: [link]

(shinobi)

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.