2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo IdeaPad 100S

Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia és játék

Webkamera van, ráadásul dupla (!) mikrofonnal. A próbák alatt rendben tette a dolgát. A minőségét ne elemezzük, filmet senki sem ezzel fog forgatni.

Videóra Daum Potplayert, zenehallgatásra pedig XM Playert használok minden gépemen már legalább 8 éve. Mindkettő kisméretű, hardverbarát program, nem terhelik a gépet. Ezeket használva a 100S nagyon jó kis multimédiás szerkezet. Full HD videókkal semmi baja, akár online, akár helyi tartalomról van szó. Sosem csúszik a hang, nincs framedrop. Ez persze alapelvárás így 2016-ban, még akkor is, ha tabletes a hardver.
Na de mi újság a 4K-val? Offline tartalomnál a buta Atom nem érti meg, hogy ez neki nagy falat, ezért hát totál simán lejátssza. A YouTube-on teszteltem a 4K streamelést, mégpedig a Rogue One trailerrel. Hát kellett neki 2-3 másodperc nekifutás, aztán olyan simán játszotta le az UHD-s videót, hogy csak pislogtam. Nehéz elhinnem, hogy egy ilyen "gyenge" gép ilyenre is képes...

Simán futnak UT 2004 szintű játékok max minőségben, amik máig meglepően élvezetesek. Játszottam rajta a Bastiont, a World of Goot, a Battlefield 2-t, a Zuma Deluxe-ot, az Open TTD-t, meg a TrackMania Nations-t, mind szépen futott natív felbontáson, persze változatos minőségi beállításokkal. A Paintball FX, meg a Giana Sisters modernebb játékok, de natív felbontásban, alacsony részletességgel gond nélkül futnak. Utazáshoz, várakozáshoz ennél komolyabb játékokra nincs szükségem, és ismét elmondom: téved, aki azt mondja, hogy a netbook nem alkalmas játékra. Csak a realitás talaján kell állni a játék kiválasztásakor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.