2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 3W - a túrakirály

A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

A teljesítményért az Ulefone páncélosában a TSMC 12 nm-es node-ján készülő, MediaTek Helio P70-es lapkakészlet a felelős. A nyolcmagos processzorban kettő négyfős klaszterre vannak szétosztva a feldolgozók. A teljesítményért felelős négy Cortex-A73 mag 2,1 gigahertzen, míg az energiahatékonyságra kihegyezett Cortex-A53 magok 2 gigahertzes órajelen duruzsolnak. A grafikus teljesítményről egy 900 MHz-en ketyegő ARM Mali-G72 gyorsító gondoskodik, 6 gigabájt LPDDR4 RAM rendszermemóriával karöltve. Ehhez hozzájön még 64 gigabájt belső memória, amelyből alaphelyzetben mintegy 56 gigabájt szabad, tehát memóriafronton panaszunk nem lehet.

A hardver bőséges erőtartalékkal rendelkezik, ezért a mindennapi használat során nem kell megakadások miatt idegeskedni, az appok fürgén betöltenek, a háttérfolyamatok sem okoznak észrevehető lassulást. A grafikailag nagyon igényes játékok, mint a Modern Kombat 5, vagy a Real Racing 3, szépen futnak. Az utóbbi játék esetében, amikor is a telefon belső giroszkópját használjuk kormányként, vagyis oldalirányú döntögetéssel irányítjuk az autót, a kislányoknak akár egy fitneszedzést is kivált, a mobil tömegéből adódóan.

Az Ulefone 3W fedélzetén az Android 9 Pie rendszer verzió teljesít szolgálatot, teljesen stock, tehát változtatásmentes formában. Nincs csicsa, processzorzabáló gyártói alkalmazásindító, vagy bloatware kategóriába tartozó, root nélkül eltávolíthatatlan alkalmazások tömkelege. A gyártó pár plusz funkció hozzáadásával dobja fel a felhasználói élményt. Esetükben ezeket a béna fordítású, Segítő (Smart Assistant) menüpont alá csoportosították.

A rendszer teljes mértékben támogatja a magyar nyelvet, bár az extra menüpontokban érdekesen beszéli, és vannak lefordítatlan részek. A dupla koppintással történő képernyőzárás, emeléssel végrehajtható felébresztés, a hálózati menedzser, a LED értesítések személyre szabása, vagy a lefordítással történő némítás a vicces fordítás ellenére frankón működik. Külön említést érdemel a navigációs panel beállítása. Választhatunk a hagyományos virtuális gombok, vagy háromféle gesztusvezérlés között, ami azért elég ritka és jó megoldás ebben a kategóriában.

A Toolbox nevű eszköztár is tele van hasznos dolgokkal, mint a hangmérő, az iránytű, a zseblámpa, a szögmérő, a riasztás, a vízmérték, vagy a nyomásmérő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.