2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 3W - a túrakirály

A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Ulefone Armor 3W lecsavarozható takarólemezkéje alatt két nanoSIM és egy microSD kártya bújik meg. Természetesen minden hazai LTE sáv támogatott, így a B20-as 800 MHz-es LTE sáv is. A beszélgetési hangminőség kiváló, nem volt panasz a másik oldalon, a zajszűrő mikrofonnak hála, és zajos környezetben is érteni lehetett a másikat.

A kétcsatornás Wi-Fi modem nagyon jó érzékenységgel rendelkezik. Bluetoothból egy kicsit öregecske 4.1 jár, de ennek ellenére nem volt rá panasz. Szenzoros téren is korrekt a felhozatal, igazából van minden, kapunk NFC-t is, csak az a fránya infra hiányzik. A navigációs modul a földi antennák és routerek mellett a GPS, a GLONASS és a BeiDou műholdcsoportok jeleit is használja. Szabad ég alatt pillanatok belül talál jelet, a pontosságról a lenti kép árulkodik. Szóval, ha nem lenne egyértelmű: pontosság +/- 0 méter, nem láttam még ilyen értéket telefontól. This is incredible!

A telefont a piszok jó GPS és az a tény, hogy akár -40 és +80 Celsius-fok között használható, ideális motoros navigációs eszközzé varázsolja. Motoros túra alkalmával, több alkalommal és több telefonnal (a két legnagyobb okostelefon-gyártó termékei) megtörtént, hogy a navigáció közben a napon felforrósodtak, kikapcsoltak, vagy leestek és összetörtek. Nem kicsit fáj, ha az ember félmillió forintból alig kap valamit vissza telefonvásárláskor, és akkor egy Ulefone nevű akármi körberöhögi egy hosszabb túra alkalmával.

Üzemidő tekintetében szintén brillírozik az Armor 3W. A páncélruha alatt megbúvó 10300 mAh kapacitású, lítium-polimer akkumulátort ritkán kell etetni. Az én használati szokásaimmal, 14 óra 26 perc kijelzőidővel, 114 óra 11 perc működési idővel merült 20%-ra. Magyarul, nem egész 5 nap aktív használat után, miközben bőven 14 órán keresztül nyomkodtam a kijelzőt, merült 80%-ot. A maradék 20%-ból a felét átadhatjuk egy másik mobilnak napközben, majd utána esteféle keressünk egy konnektort. Kétórányi YouTube videónézés alatt 7%-ot csökkent a töltöttség. A Work 2.0 battery life tesztben 19 óra 56 perces eredményt produkált a mobil. Az akkumulátort feltölteni a mellékelt hálózati adapterrel, 20-ról 97%-ra 3 óra 58 perc alatt lehet. Érdekes, 80%-ra ,,pikk-pakk” feltölt (átlagosan 3805 mA a töltő áramerősség), majd utána csigalassan vándorolnak az elektronok.

Az Ulefone Armor 3W egy igazi túlélő telefon, nem kell semmitől félteni, lehet ütni-verni, és lehet is vele nagyot ütni, ha úgy alakul. Nem mellesleg hardveres és szoftveres részről is teljesen rendben van, leszámítva az extra kiegészítéseknél lévő humoros melléfordításokat. Multimédia tekintetében is egész jó a történet, a kamera jó, akár víz alatt is fotózgathatunk. Az előlapi sztereó hangszórók szépen szólnak. Adatkommunikációs téren is szinte minden adott a boldogsághoz. Túrázáshoz a GPS fenomenális, melyet csak az üzemidő tud überelni.

Negatívumként megemlíthető a 3,5 mm-es jack csatlakozó hiánya, bár survivor telefonokra az össze-vissza lógó zsinór miatt amúgy sincsen sok értelme a plusz kimenetnek. Bazi nagy és nehéz, ami pár nap használat után már nem fog feltűnni. Egyébként ez a telefon nem is pálcika embereknek és csajoknak készült, úgyhogy aki ilyet vesz, ne sírjon. Az ujjlenyomat-szenzor túl kicsi és az elhelyezését is szokni kell, ezért sokat téveszt. A tipikus felhasználói kör nem irodai körülmények között használja a mobilt. Az olajos és koszos kezet amúgy sem preferálja egyetlen biometrikus azonosító sem, így a legtöbben nem is aktiválják a strapatelefon tulajdonosok közül.

Szóval kinek ajánlott az Ulefone Armor 3W és a kategória társai? Azoknak, akik munkájuk, vagy szabadidős tevékenységük miatt nem tudnak és nem is akarnak vigyázni a telefonjukra. Műhelyben, építkezésen dolgoznak, horgásznak, vadásznak, túráznak, extrém sportokat űznek, vagy egyszerűen csak olyan profik, akik a saját életük kockáztatásával is elvégzik a feladatukat.

Az Ulefone Armor 3W ingyenes Priority Line/EU Priority Line (DPD) szállítást választva, amely vám- és áfamentes küldést biztosít, most 230 USA dolláros áron vásárolható meg, ami biztosítással együtt durván 74 ezer forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.