2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 3W - a túrakirály

A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

Kecses, könnyű és kompakt. Ez az a három melléknév, amelyek határozottan nem jellemzőek az Ulefone Armor 3W-ra. Míg más „survivor” telefonok megpróbálják ötvözni a robusztusságot és az eleganciát, addig jelen versenyzőnk egészen más területre fókuszál. A hangsúly egyértelműen a páncélozott testbe zárt hatalmas akkumulátoron és a nem mindennapi kamerás képességen van. Az utóbbi esetében azért ne azt várjuk, hogy a telefon által lőtt képek minősége alázni fogja a tükörreflexes Digital Single Lens Reflex (DSLR) fényképezőgépünkkel készített fotókat. Egész más lesz a történet lényege, de erről majd később.

Egy dolog biztos, ez az okostelefon nem kényes kezekhez készült. Olyan böszme nagy és nehéz, hogy attól tartok, ha leesik, komoly sérülés keletkezik a padlózatban. A 164,8×79,2×18,15 milliméteres grandiózus méretekhez tekintélyes 364 grammos tömeg társul.

Az Ulefone Armor 3W mellőz minden ránk erőltetett, manapság divatos irányzatot. Nincs ronda Notch, vicces kameralyuk, motoros szelfikamera, hajlítható kijelző, és kameratengerrel megspékelt üveg hátlap sem. Van viszont IP68/69K védelmi minősítés, vagyis a készülék a lehetséges legnagyobb mértékben por- és vízálló, valamint a magasnyomású víztömegnek is ellenáll. Rendelkezik az amerikai katonai szabvány a MIL-STD-810G minősítésével is. A minősítés lényege, hogy extrém mechanikai hatások és hőmérsékleti viszonyok között tesztelik az eszközöket. Ergo az alacsony nyomás, a szélsőségesen magas vagy alacsony hőmérséklet, a só, a por, a sav, a penész, a magas páratartalom, és az ütések sem árthatnak az Armor 3W-nek.

A 3W igazi survivor telefon, ezért a megerősített alumíniumötvözetű váz, a 360 fokos, teljes körű védelmet biztosító, az ütési energiát elnyelő, szintetikus gumiból, műanyagból készült készülékház a védelem szerves része. Az mellett, hogy jól nézi ki, a szerkezeti merevségnek is jót tesz a mindkét hosszanti oldalon, három csavarral rögzített fém merevítés.

Baloldalra kerültek a hangerőszabályzók, valamint a programozható PTT (Push-to-talk) gomb a walkie-talkie funkcióhoz, ami azonban nem működik, mert ez a plusz antennával felszerelt, Armor 3WT privilégiuma. Azért nem marad kihasználatlan a narancsszínű kerettel körbevett gomb. Nálam például egyszeri nyomásra a kamerát, nyomva tartva a LED lámpát, kétszer megnyomva pedig a leggyakrabban használt alkalmazásomat indítja.

Jobb oldalán fentre került a bekapcsológomb, alá pedig az ujjlenyomat-szenzor, amelyhez szintén sok okosság társítható. Az érzékelő érintésével működő hívásfogadás, vagy a visszalépés a menüben opciókat rendszeresen használtam is. A feloldás egyébként gyors, de nagyon el kell találni, hogy hol érintjük meg az érzékelőt. Van egész jól működő arcfelismerő is, így a kettőt kombinálva már nem lesz gond a készülék kinyitásával.

Az előlapon a szelfikamera és a szokásos szenzorok mellett a háromszínű, személyre szabható értesítési LED, valamint a sztereó hangszórópár okoz kellemes meglepetést. A telefon felső élén az antenna zárócsavarja, lent pedig a gumírozott védőborítású USB Type-C port kapott helyet.

A csavarokkal rögzített, karbonmintázatú hátlapon az Ulefone feliratú fém lemezke lecsavarozása után férünk hozzá a két nanoSIM és a microSD foglalathoz. Jópofa dolog a lent és fent elhelyezett fűzőszem, ahova a mellékelt hordozópántot szerkeszthetjük fel.

Az 5,7 hüvelykes, 1080×2160 pixel felbontású IPS kijelzőt Gorilla Glass 5 üveg védi. A 424 ppi képpontsűrűségű, remek fényerejű panelnek jók a betekintési szögei, ami el is várható egy mostoha körülmények elviselésére tervezett mobiltól. A MiraVision képminőség-javító technológia segítségével a megjelenítést saját szemünkre szabhatjuk, a telítettség, a kontraszt, az élesség, a színhőmérséklet babrálásával, valamint a szemünk védelme érdekében bekapcsolható kékfény-szűrő segítségével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.