2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 3W - a túrakirály

A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

Az Ulefone Armor 3W nem divattelefon, ezért a hátlapra csak egy kamera került. Az f/1.8 apertúrájú, 21 megapixeles Sony IMX230 szenzor PDAF-autofókusszal és tisztességes fényerejű, kéttónusú LED villanóval kiegészítve meglepően jól teljesít. Az előlapi kamera sem maradt le, a teszt szerzőjéről 8 megapixelen lőtte a szelfit. Videofelvétel legfeljebb Full HD felbontásban készíthető 30 FPS-el, jó kép- és hangminőséggel. Kedvenc DSLR fényképezőgépünkkel ellentétben akkor sem lesz gond, ha víz alatt akarunk fotózkodni, ahogyan ebben a videóban a búvárok is teszik. Van külön víz alatti mód a gyorsbeállítások panelen, melyet UnderWater néven fogunk megtalálni.

Az alábbi tesztképek születtek a gyári kameraalkalmazással, automata módban.

A képek teljes méretben itt láthatóak.

Fotós képességek tekintetében, jó fényviszonyok között a dinamikatartomány, a vonalélesség, és részletek rendben vannak, a színek valószerűek, bár néha túltolja egy kicsit. A HDR mód inkább csak ront az egyébként korrekt dinamikatartományon, ritkábban is használtam. A sötétebb területeken egy kicsit mos az algoritmus, ennek következményeképpen kicsit zajosak a fotók. Gyengébb fényviszonyok mellett az elkészült képek minősége egész jó, ami meglepő és örömteli. A Camera2 API támogatás a RAW formátumú képek mentése kivételével teljes. Pro módban a fehéregyensúly, az expozíció és az ISO-érték szabadon babrálható a szögegyszerű és butácska kameraalkalmazásban. Most is, mint sokszor ezelőtt, javaslom az Open Camera app leöltését a Play Áruházból, mert minden téren jobb eredmény érhető el vele.

Zenei oldalról teljesen korrekt a produkció, az előlapi sztereó hangszórók hangereje és hangminősége nagyon jó. Filmek nézése közben remekül előjöttek a mély és magas hangok, a zenék is szépen szóltak, az integrált Smart PA audio chipset éreztette a hatását. Az RDS-információk megjelenítésére is képes FM-rádió sem maradt ki a repertoárból, ami szintén jó pont.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.