2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Újra itthon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Már majdnem két hónapja itthon vagyok és nagyon jól érzem magam!

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

Az okmányirodák kiszolgálóablakai is megszaporodtak, ezzel töredékére csökkentve a várakozási időt. A digitális sorszámkijelzés is az örvendetes újdonságok közé tartozik.

Szinte mindenki jobban néz ki, csinosabban, elegánsabban, ízlésesebben öltözködik, mint négy éve.

Büszkeséggel tölt el az is, hogy úgy általában mindenben az igényesség kap előteret, ...nem csak a tehetősebbek köreiben.

Persze korai még az i-re föltenni a pontot, mert sajnos egy "kis" visszaesést, morális mélypontot is megfigyeltem többek között a kommunikáció területén.

A minap is döbbenten kaptam föl a fejem, amikor egy jól ápolt anyuka kurtán kérdezte a 8 év körüli kisfiától, hogy Mi a @-t csináltál ma?

vagy, amikor egy "hamvas" kis tinilány(!) a Tele van a "t"-köm! felkiáltással üvöltötte le társát,

máskor meg egy csinos, középkorú hölgy telefonjába harsogva fejtette ki a nemzéssel kapcsolatos igékkel agyontűzdelt véleményét a zsúfolt buszon, útitársai fülehallatára. Férfiaknak sem válik nagy dicsőségére a káromkodás, de nőktől ilyesmit soha azelőtt nem hallottam. Ha másban nem, trágárságban kétségtelen nagyhatalom lettünk. :( Ami kijön az emberek száján, az az életük tükre.

A másik, ami még nem annyira tetszik, az a nagy drágaság. Nekem úgy tűnik, mintha Magyarországon többe kerülne az élet, mint Floridában. Pl. Debrecenbe csak egy odaút több, mint 4000 Ft vasúton! Az élelmiszerek ára is magas. Nem mondom, hogy magasabb, mint az USA-ban, bár esetenként még az is előfordul, viszont a fizetésekhez viszonyítva feltétlenül... Nem beszélve az éttermekről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.