2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Tt eSPORTS Ventus R: tiszteletreméltó kivétel

Szimmetrikus forma, kiváló súly, remek szenzor és egy értelmes árcédula, de nincsen rózsa tövis nélkül.

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

A főgombok félig el vannak szeparálva a burkolat többi részétől. Érdekes megoldás, talán jobb lenne, ha kicsit előrébb tolták volna ezt az elválasztást. Érezhető holtjáték van a kapcsolás előtt. Erről, és a többi gombról is készítettem egy videót, ami ezen a linken érhető el. Deal breaker? Talán azoknak, akik baromi sokat clickspamelnek, így MOBA és RTS játékosok elsősorban az érintettek. FPS játékokban véleményem szerint nem egy eget rengető probléma, mindenesetre lehetne jobb.

Itt azonban szeretném kiemelni, hogy az enyém egy demo példány, elég sokat utazott, és valószínűleg ez az első generáció, ami legurult a gyártószalagról. Lehet, hogy csak az enyém ilyen, illetve ezt azóta javíthatták. Külföldi fórumokon nem panaszkodtak ilyesmire.

A kattintásokért mellesleg kínai Omron kapcsolók felelnek, pontos típusuk: D2FC-F-7N(20M). Ezeket 20 millió kattintásra tervezték, de ez természetesen nem sok mindent jelent, sokkal hamarabb is tönkre mehetnek. A klikk-érzet közepes, relatíve puhák a gombok, egy akármilyen Zowie-hoz vagy egy SteelSeries Rival 100-hoz képest kellemesebb a lenyomás. Az újabb, G szériás Logitech egerek viszont érezhetően jobbak ezen a téren.

A click latency kb. 2,4 ms ezen OCN fórumos táblázat szerint. Ezzel a ranglista egy egészen előkelő helyét foglalja el.

A görgetésért Alps gyártmányú encoder felel. A fokozatok relatíve jól elkülönülnek egymástól, a görgetés egészen kellemes. A középső gomb alatt valami gagyibb tactile switch van, amit nem túl könnyű lenyomni. Nekem nem jön be.

Sajnos az oldalgomboknak is jelentős holtjátékuk van, ezek kapcsolásáért pedig kék pöckös iB mikrokapcsolók felelnek. A Logitech G102 oldalgombjaihoz tudnám leginkább hasonlítani őket.

Talpak, kábel

A talpak nem a legjobbak, bár az enyémek már össze vannak karistolva rendesen. Aki nem finnyás az ilyesmire, annak nem lesz vele baja, de aki a tömör teflonhoz van szokva, annak érdemes lehet cserélni őket.

A kábel kétségkívül a leggyengébb láncszem az összképben. Könnyű, és egész vékony, valamint nincs is bevonva textillel, de valami nevetségesen merev. Az egyik legrosszabb, amit valaha láttam ebben a tekintetben. Persze ez is relatíve egyszerűen cserélhető, csak a talpakkal ellentétben garanciavesztéssel jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.