2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Tt eSPORTS Ventus R: tiszteletreméltó kivétel

Szimmetrikus forma, kiváló súly, remek szenzor és egy értelmes árcédula, de nincsen rózsa tövis nélkül.

[ ÚJ TESZT ]

Szenzor, szoftver

Szenzor

A jól ismert PixArt PMW3310 felel a kurzormozgatásért. A képességeit nem kell bemutatni. Nyers, reszponzív, ésszerű keretek mellett kiakaszthatatlan, azonban nagyon finnyás a jól megírt firmware-re. Utóbbira jelen esetben nem lehet panasz. A rossz firmware által előidézett LOD-határon történő DPI bug itt nem jelentkezik, vagy csak én vagyok képtelen előidézni.
A tilt-slam teszten viszont természetesen megbukik, azaz a döntött irányú lecsapást nem szereti, és kipörög tőle. Ez sajnos jellemző erre a szenzorra, nem nagyon lehet vele mit kezdeni, viszont a felhasználók kevesebb, mint 1%-át fogja érinteni.

A felbontást 100 és 5000 DPI között változtathatjuk, méghozzá százas lépcsőkkel. Driver nélkül 1600 az alapértelmezett. A polling rate 125, 250, 500 és 1000 Hz-es értékekre állítható be.

Tesztek

A teszteket egy KODIAK XXL egérpadon végeztem.

SRAV teszt (videó, YouTube)

Tilt-slam teszt (videó, YouTube)

DPI divergencia:

Van némi különbözet a névleges és a mért értékek között. A mérések természetesen nem 100%-ig pontosak, de közelítőleg jók.

Paint-teszt:

Jitter 1600 DPI környékén kezd csak el jelentkezni, de ott még abszolút nem vészes. Ezen érték fölé amúgy sem igazán érdemes menni (lásd: egeres topik összefoglaló).

Input lag mérés:
0 ms, a kontrollalany egy Zowie ZA12.

PCS mérés:
A határ valahol 5 m/s környékén van, amit nem tudtam megütni.

Polling rate mérés:
Stabilan tartja az összes beállítható értéket.

Szoftver

A szoftvert a gyártó hivatalos oldaláról, a korábban linkelt termékinfó alján lehet letölteni, mely Tt eSPORTS Command Center névre hallgat.

Nem kertelek, ez a driver minden, csak nem jó. Noha átlátható, viszonylag könnyen beállítható, de össze-vissza akadozik, random megugrasztja a DPI-t egy pillanatra, és az előre-vissza gombokat megnyomva az egéren alulra egy borzasztó piros nyilat jelez ki a képernyőn.

Én azt ajánlom, ha végeztünk a beállítással, akkor töröljük le a szoftvert, mert a beépített memória miatt megjegyzi a beállításainkat. Amúgy állítgathatjuk a világítást (statikus fény, színciklus, pulzálás, stb.), beállíthatunk makrókat, profilokat, szóval úgy nagyrészt mindent, amit általában be lehet. Beszéljenek a képek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.