2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Tasker - AZ Android alkalmazás

Mitől okos egy telefon? Mert szalad rajta az Angry Birds, netezel, közösségi oldalon lógsz? Közel sem...

[ ÚJ TESZT ]

Context

Amikor arról beszélünk, hogy egy profil aktív éppen, akkor feltételezzük, hogy egy állapotot monitoroz, vagyis state típusú Context-ekből épül fel. Az event, vagyis esemény típusú Context-ek használata annyiban tér el ettől, hogy az események csak pillanatnyi érvényűek lehetnek, vagyis csak egy pillanatra aktiválódik a profil. Ezeknél nincs értelme idő intervallumról beszélni - ami alatt igazak a feltételek - és deaktivációról, ezért nem értelmezett az Exit Task sem.

Gyakorlatilag ezt azt jelenti, hogy azok az utasítások, amiket egy event /esemény/ indít el, azok visszavonhatatlanul lefutnak. Például kapok egy SMS-t "xy" feladótól, amiben "abc" üzenet van, és azt szeretném, ha a telefon erre lenémítaná magát. Amint ez végbemegy, onnantól a telefonnak erre a beállítására a továbbiakban nem lesz hatással ez a profil. Esetleg egy másik hasonló profillal tudnánk egy másik SMS-re visszaállítani a hangot. A state típusú Context-eknél, és így a profiloknál viszont a profil számon tartja, milyen beállításokat eszközöltünk, és ezeket lehetőség van visszacsinálni, ha deaktiválódik a profil. Mint az akkutöltöttség példánál.

Ide tartozik még, hogy mi van akkor, hogy egy profilhoz vegyesen adjuk hozzá a Context-eket. Semmi akadálya. Bármilyen Context-eket összefűzhetünk, egy-egy kikötéssel: ha van köztük "event" típusú, akkor a profil csak eseményként értelmezhető.

Legyen most ez: "akku töltöttsége 30% alatt" ÉS "kapok egy SMS-t". Gondoljunk csak bele, az egy dolog, hogy a Tasker folyamatosan figyeli mondjuk az akku töltöttség állapotát, de mivel a Context-ek között "és" kapcsolat van, és így az összes feltételnek egyszerre kell teljesülnie, így csak akkor tud aktiválódni a profil, ha akkor kapok egy SMS-t, miközben az akku 30%-nál kevesebb. A másik ilyen kikötés, hogy egy profilhoz nem adhatunk hozzá egynél több "event"-et. Hisz mekkora az esély arra, hogy két pillanatnyi esemény egyszerre következzen be? :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.