2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

TakeMS CineWalker (újra)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

TakeMS, a cég nem mindenki számára ismert, sokaknak megvan róla a véleménye. Elvileg memóriakártyákkal...

[ ÚJ TESZT ]

TakeMS, a cég nem mindenki számára ismert, sokaknak megvan róla a véleménye. Elvileg memóriakártyákkal foglalkozik, de most betört a multimédia lejátszók piacára. Hazánkban igen sikeresek az ipod másolatok, és MP4-ek így itt is kapható 25 000-ért kábé
A lejátszó CineWalker névre hallgat. (bár mondhatsz rá mp4-et akkor is odajön).
Doboz kép (lesz):
Kinyitva a dobozát (igen nehézkesen). Kapunk egy készüléket, hozzá két akksit, cd-t, jóminőségű fülest, kézikönyvet, kábelt, tokot (pamut). Mindent ami ami kell a lejátszóhóz! Bár SD kártyát is adhattak volna, mivel a belső memóriája igen kicsi. Bár 4 Gb-ig bővíthető.
Lejátszó menü kép (lesz)
A menübe lépve 6 opció van: Film,Zene,Kép,Játék,Kellékek,Beállítások
Film: Talán ez a legfontosabb funkció. A filmet jó minőségben játssza le ha a forrás is jó, még az apró feliratok is tűélesek. A 260000 színű kijelzőn tiszta, élénk színek kavalkádja látható. Hátránya egy van, a 16:9-es videót elnyújtja, ezért át kell konvertálni letterbox technikával. Más kibúvója nincs.
Zene: Ez a Második fontos opció. Mappakezelés igen kezdetleges, de van. Előre beállított hangszínek is. A külső hangszóróval kisrádió hangulatot is elérhetünk.
Kép: Ajánlott prezentációkhoz, mert a hozzá adott kábel segítségével percek alatt kiköthetjük TV-re, projektorra ezt a kis kütyüt.
Játék: Unaloműzőnek adtak hozzá egy kígyót és egy tetriszt, semmi csicsa csak a teljes játékélmény .
Kellékek: Memória infó, és naptár (asszem ezt nem kő bemutatnom)
Beállítások: Beállíthatjuk, hogy menjen-e a hangszóró, kikapcsoljon e a kijelző (energiatakarékosság zenénél), kikötjük e tV-re (ilyenkor is kikapcsol a kijelző mert energiatakarékos), válthatunk memóriakártya és belső mem között, de akár az egészet le is formatálhatjuk.

3.) Akkumulátor üzem/feltöltési idő: Akkumlátor szempontjából nincs hiány, két darab akksit adtak a lejátszóhoz, de ha ezek is elromolnának lehet cserélni. Egy akksival két filmet is végignézhetünk, de 40 percnél a szemünk már kifolydogál, 20 percnél még jó az élmény (rajzfilm előnyben). Zenénél hangertőtől függ hogy meddig bírja.

4.)Külsőleg: MP4, KisTV, de semmiképp nem Ipod... A Joystick nem tetszett, mert könnyű félrenyomni. A kijelzőre pedig vigyázni kell, nem lehet előlapot cserélni mint a telóknál ha a kulcs karcolja.

Méret: Vékonyabb és kisebb mint egy A40-es telefon .

Anyagminőség: Kemény műanyag, de azért ne dobáld.

A kijelző mérete/felbontása: 2,5 inch (akkora mint egy Ipod). 352X240
A füles minősége: Gyári füleshez képest kiválóan szól, jobban dübörög mint egy sennheiser, de azért annál jobb nincs !!!

Stabilitás: Vigyázz, ne kösd ki Tv-re és dugd rá töltőre (vagyis mind2 egyszerre) mert engem már megrázott (hihi). Ha sokat tekersz a vidikbe nem tud átlépni. A zenénél nem mindig megy a visszatekerés. Játékpontot nem menti.

6.) Szolgáltatások: (egyszavas)
Hangfelvevő
Játék
Mp4 lejátszás
Külső hangszóró
Id3 tag (mp3 információk) kijelzés
Lyrics (dalszöveg)
USB 2.0
Képmegjelenítés
Hangfelvétel vonalbemenetről
Pótakksi
Bővíthetőség 4 Gb –ig (tesztelve)
Naptár
TV kimenet

Értékelés 4/5. Jó, de azért lehetett volna jobb is. A Joystick irritál a legjobban, meg a hangszóró néha recseg.

Pozitívum:
- Kijelző
- Bővíthető

Negatívum:
- Joy

Képek:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Linkek:
Példavideó: (minőséget mutat) [link]
Kézikönyv:[link]
Technikai cuccos:[link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.