2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Tablet vagy netbook?

Pár tablet és netbook után megmondom a tutit, avagy a Dell Streak7 és a J&W Minix M1200 harca értem. :)

[ ÚJ TESZT ]

Zenithink ZT180

ZT180

Ezután egy tablet érkezett a családba, az akkortájt "legendásnak" számító Zenithink ZT180 (le is teszteltem). 1GHz-es processzor, Android 2.1, 1024*768-as 10 colos kijelző... nem is volt rossz gép.

Volt fullos Market, meg HD lejátszás, vagyis nem lett volna rossz, ha a kijelzőnek lenne betekintési szöge, de ilyet elfelejtettek tervezni neki. Már akkor is döntögetni kellett, ha egy hosszabb cikket olvastam portré nézetben, mert ha a szöveg teteje éles volt, az alja már torzult... röhej.
A gép teljesítménye egyébként elég jó volt, még a kevéske memóriával is együtt tudtam élni (256/256MB). Azt pedig kimondottan élveztem, hogy a komoly fejlesztői közösségnek hála sok módosított firmware volt hozzá elérhető. Sőt még a gyártó által készített Windows CE FW is futott a gépen, igaz az érintőpanelt nem érzékelte, de legalább villámgyors volt WinCE-vel... (de így minek... :D) Android alatt ment minden szépen, de rezisztív volt a kijelző, itt-ott átgondolatlan a kivitelezés, a tablet felhasználási céljára pedig nem tudtam rájönni, így két hét után ő is elköszönt.

ZT180

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.