2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Sports Champions Teszt - PS Move

Szerintem a legszebb és legjobban játszható Move játék, ami eddig készült.

[ ÚJ TESZT ]

Frizbi, íjazás

Disc Golf - Frizbi

Ez talán az egész játék legélvezetesebb és egyben az egyik legtöbb ügyességet igénylő mód. Maga a játék egyszerű, a saját frizbinket kell minél kevesebb dobással eljuttatnunk egy láncos célhoz.
Minden emberhez három fajta frizbi tartozik, és mindezek mindegyike más tulajdonsággal rendelkezik: Rövid távolságú (30 m), Közepes távolságú (60 m), Hosszú hatótávolságú (90 m).

Ezek használatát egy gombnyomással változtathatjuk, de a rendszer automatikusan kiválasztja az adott távolsághoz ideálisat. Az ügyesebb játékosok itt mutathatják meg valójában mire képesek, de azért a kezdők is könnyen megtanulhatják a legfontosabb tudnivalókat. Például milyen szögben tartod a frizbit mind vertikálisan és horizontálisan, mert ezzel az alapvető röppályáját adjuk meg a frizbinek.

Bronz fokozaton ez még viszonylag könnyű, mert a külső tényezők még nem nagyon játszanak be, csak a megfelelő irány és erősség szükséges, Silver és Gold fokozaton már sokkal több ügyesség szükséges, hiszen a szél irány ilyenkor már erősen bejátszik a végeredménybe.

Az ellenfelek is erősödnek ahogy előre haladunk a játékkal: nem csak egyre pontosabban dobják a frizbijüket, hanem egyre kevesebb dobással fejezik be a körüket. Ilyenkor már érdemes 2 vagy 3 dobással befejezni a pályákat, hogy jó esélyeink legyenek a győzelemre!

A pályák igen változatosak: a sűrű erdőtől, a sziklás terepeken át a jeges gleccserekig kell helyt állnunk. Kidolgozás szempontjából egészen jól mutatnak, igaz kisebb bugok előfordulnak, de ezeket elnézi az ember játék közben.

Archery - Íjazás

Ezt is igen jól eltalálták, ha két Move-val csinálod akkor már olyan életszerű, mint amennyire technikailag lehetséges.
Játszató 1 Move-val is csak akkor nem nyújt akkora élvezetet.

Alapvetően céltáblákat kell eltalálnunk, minél pontosabban, amiért a rendszer pontokat ad, a cél hogy az ellenfélnél több pontot szerezzünk. De itt is sikerült valami egyediséget belecsempészni, ugyanis nem csak céltáblákat, hanem mozgó célokat, gyümölcsöket, pénzes zsákokat, kell kilőnünk.

A legjobb mód mégis az, amikor három bábúnak mindkét oldalán céltábla található, s a lényeg hogy a mi oldalunkra eső részt kell minél többször eltalálni, ezáltal mozgásba lendülve eléri az ellenfél vonalát, amint ez megtörtént, győztünk! Zseniális!

Az ellenfelet is lassíthatjuk akadályokkal, ezzel időt nyerve hogy több pontot szerezzünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.