2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Sports Champions Teszt - PS Move

Szerintem a legszebb és legjobban játszható Move játék, ami eddig készült.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, Indulás

Ez az első komolyabb írásom, remélem elég jól sikerül bemutatni ez a játékot, ez persze a saját szubjektív véleményem, de a kritikákat is szívesen fogadom.

Na de lássuk miről is lesz szó!
Talán a sport az a kategória, amiben a leginkább érvényesülni lehet a mozgásérzékelős vezérlőkkel. Mindez a Wii-vel indult és a Wii Sports játékkal, mely hatalmas sikereket ért el. Microsoft is elkészítette saját verzióját a Kinect Sports és Kinect Sports 2-vel, mely ugyan felettébb szórakoztató családbarát játékként manifesztálódott.

A Sony kicsit később lépett be ebbe a bizniszbe, de a Move is derekasan helyt áll, és ugyan lassan már érkezik a játék második része, de lássuk mit is tett le a Sony az asztalra!

Induláskor a szokásos intro videókat átugorva, egy gyors kalibrálás után (ami kb. 3 másodpercet vesz igénybe), jutunk el a főmenübe.

Ez a kialakítás kissé engem a PS Vita menürendszerére emlékeztet, viszont ezzel együtt könnyen irányítható, és viszonylag jól testreszabható.
A szokásos beállításokkal nem is untatlak titeket, de van egy kiemelendő: jó ötletnek tartom, hogy lehetőség van a játékokhoz egyedi zenét belepakolni, így mindenki saját ízlésére szabhatja, milyen zene alatt akar nyomulni.
Persze személyre szabhatjuk játékosunkat különböző eszközökkel, ruhákkal, melyeket a játékmenet során oldhatunk fel (egész látványosak is vannak), csak sajnos nincsen semmilyen hatásuk.

6 különböző játékmód van, minden játékhoz 3 nehézségi szint társul, és minden nehézségi szinthez 10 pálya tartozik, ebből kettő kiemelkedő található benne, egyik egyfajta "bossfight" jellegű, de szinte annyi a különbség a szokványos pályákhoz képest hogy kétszer olyan hosszú.
A másik pedig, egy fajta ügyességi rész, melyben minél több pontot kell elérnünk. (Például frizbivel minék több célt találjuk el egy adott időn belül)
Minden szint végén a 10. pálya után egy győzelmi képet kapunk, saját beállással, és az adott sportághoz tartozó eszközzel.

Lássuk a játékmódokat!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.