2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP - Mennyire SuPer?

A Sony idei felső-közép kategóriás modellje mit nyújt az olcsó kínai telefonokkal szemben?

[ ÚJ TESZT ]

Üzemidő, összegzés

Az egész napos használat során felmerülő energiaigényt egy 2370 mAh-s Li-Ion akkumulátor szolgálja ki. Ez sajnos ugye nem cserélhető, így aki pótakkumulátorral sétálgat a zsebében, most hoppon maradna ennél. Persze külső akkumulátor elérhető még, de nagy igény nincs rá, a készülék vidáman áll szolgálatunkra este is egy hosszú nap után.

Aktív, hétköznapi felhasználással 1,5-2 nap hozható ki belőle töltés nélkül, legalábbis nálam így teljesít mostanság. Ebben van pár óra böngészés, FB, twitter, egy kis játék, egész nap megy a WiFi, telefonálás, chat. Stamina üzemmóddal nyerhető még egy kevés energia, ez lényegében az adatkommunikációt korlátozza, ha 15 percig nem nyúlunk hozzá (hívások és SMS-ek ilyenkor is jöhetnek, azokat jelzi).

Az akkumulátorhasználatról pár kép:

Összegezzünk tehát. Adott egy jó hardveres és szoftveres képességekkel rendelkező készülék. Korszerű, minden igényt kielégítő teljesítmény, és korrekt szép kijelző egy ízléses kialakítású készülékházban. Nekem nagyban megkönnyíti a mindennapokat, legalábbis sokkal élvezetesebben lehet ezzel böngészni a közösségi oldalakat, meg modernnek érzi vele magát az ember (persze, aki évente cserél telefont, annak nem nagy dolog ez a tudás). Bár vannak hátrányai, de azért az előnyök erős többségben vannak számomra, így nem bántam meg, hogy az SP mellett tettem le a voksom. Plecsnit nem kap tőlem, lévén nem vagyok nagy tesztelő, de én imádom és kész.

Előnyök:
- modern, erős hardver
- szép készülékház
- üzemidő
- korrekt HD kijelző
- szoftveres felszereltség
- gyors, gördülékeny működés

Hátrányok:
- szokottnál gyengébb WiFi
- csúnya illesztési „hiba”

Specifikáció

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.