2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP - Mennyire SuPer?

A Sony idei felső-közép kategóriás modellje mit nyújt az olcsó kínai telefonokkal szemben?

[ ÚJ TESZT ]

Android inside

Szoftveres oldalon is el vagyunk látva rendesen. A készüléken az Android 4.1.2-es verziója fut, amin a Sony saját kezelőfelülete uralkodik. A Samsung TouchWiz-éhez és a HTC Sense-éhez képest szerintem a Sony felülete sokkal elegánsabb, kellemesebb, DE ezt egyéne válogatja, kinek mi jön be. Nekem ez jön be, nem is használok másik launchert (X8-on még gyorsan leváltottam anno). Szoftverfrissítés várható, legalábbis javítás már most is készül, de nincs még hír a 4.2-ről.

A Sony tervei szerint a készülék megkapja az Android 4.3-as verziót, TALÁN a 4.2 kihagyása nélkül közvetlenül a 4.1 után. Link

A névjegyzék egyszerű darab, a szokványos dolgokat rendelhetjük az emberekhez (telefonszámok, e-mail cím, születésnap, FB profil stb.). Extraként még a fényeffektet kapjuk, kiválaszthatjuk, hogy az alapszínnel villogjon, ha az adott személy hív, vagy más színnel az alsó sáv. Van üzenetkezelő is, ez sem lett túlbonyolítva, funkcióját ellátja, akinek több kell, az majd keres.

A Sony saját Xperia billentyűzete van jelen alapértelmezettként. Kis mértékben testre szabható, és van benne már swype megoldás is, vagyis az ujjunk felemelése nélkül összeköthetjük a különböző betűket, és a gép kitalálja, mit is akartunk írni. Egész jó hatásfokkal működik (de azért érdemes ellenőrözni, mit akarunk írni, és mit javasol a gép), a hangfelismerés is remekül megy neki.

Böngészőre áttérve, sok mondanivalóm nincs. A Chrome található rajta alapból, ez gyorsan, szépen teszi a dolgát, jól tördel meg miegymás, de eléggé eszi a memóriát. Bár itt ez nem okoz gondot, nem akasztja meg, de adatforgalmat tekintve valami „kulturáltabb” böngésző javasolt, ha mobilnetet használjuk.

Facebook kliens előre van telepítve, nem kell bemutatni. Akad extra program még viszont: ez nem más, mint a Sociallife nevű app. Röviden, ebben a programban beléphetünk Facebook, Twitter és YouTube fiókunkkal, és összevonva láthatjuk a legújabb frissítéseket, vagy oszthatunk meg dolgokat akár egyszerre két helyen is. Túl sok gyakorlati hasznát nem láttam, de fogjuk rá, valakinek hasznos lehet. Az biztos, hogy többet ér, mint az X8-on bemutatkozott elődje, ami iszonyat lassú volt azon a hardveren.

A készüléken megtalálható a Google Now is, ami segíthet a mindennapokban, és tud magyarul is, ha beállítjuk. Aki nem tudná, miről van szó, lényegében ez egy személyi „asszisztens” ami számunkra hasznosnak vélt információkkal lát el minket (forgalmi helyzet munkahely felé, időjárás-előrejelzés, figyelmeztetés időpontokra stb.).

A készülék szoftveres felszereltségéről is van videó:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.