2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP - Mennyire SuPer?

A Sony idei felső-közép kategóriás modellje mit nyújt az olcsó kínai telefonokkal szemben?

[ ÚJ TESZT ]

A nevem SP

Ezt a szóviccet nehéz volt kihagyni, és a MA se tudta megállni, ahogy más oldalak se. Kis ország vagyunk, nem nagy piac, így amikor ráaggatták a készülékre az SP megnevezést nem is tudták a japánok, hogy itthon a nevével máris hátrányba kerülhet a készülék sokaknál. Én hamar túlléptem rajta szerencsére, mikor megláttam az első videót majd a tesztet a készülékről egyből megtetszett, tudta mindazt, amit elvárok egy új készüléktől, de jött az árcédula. 130.000 Ft-ot nem engedhettem meg magamnak, így hamar tovább álltam. De amikor hónapokkal később sikerült megvennem alig 80ezerért, ráadásul részletre, ennyi pénzt mosollyal az arcomon pengetek ki érte. Rendelhettem volna Kínából olcsóbban, jobbat is talán, de nem részletre, és az nem Sony.

Ennyi rizsa után viszont most már nézzük mit is kaptunk a pénzünkért. A készüléket egy lapos dobozban kapjuk meg, ami hátul nyílik és rögtön a készülék néz vissza ránk, és a rekeszeket kinyitva a következők kerülnek még elő:

- töltőfej (EP850)
- microUSB kábel (EC480)
- fülhallgató (Sony MH410c)
- pár papír, használati útmutató

Akkumulátort ne is keressünk, az sajnos bele van építve a készülékbe. Meg lehet élni vele így is, de sokaknak, köztük nekem is nyugodtabb lenne a lelkünk, ha magunk cserélhetnénk.

Háromféle színben kapható: fekete, fehér és piros. Nekem fekete lett, ezt szebbnek érzem. A készülék kisebb tepsi méretű: 130*67*10 mm a mérete, és 155 g súllyal büszkélkedhet. Szemből nézve a 4.6 hüvelykes kijelző foglalja el az előlap nagy részét, felül a hangszóró alatt egy SONY felirat, tőle balra pedig a VGA előlapi kamera található egy fény- és egy távolság érzékelővel. Alul egy aprócska lyuk jut a mikrofonnak is. A legalját pedig a híres/hírhedt plexi sáv foglalja el, erről később.

Oldalt egy alumínium csík fut végig, kellemes tapintást kölcsönözve. Felül a 3.5 mm jack dugó árválkodik, bal oldalt felül található a microUSB aljzat. Jobb oldalt már több minden van, felül van a hangerőszabályzó gomb páros, alatta a szintén alumínium be/ki kapcsoló gomb, és még lentebb tekintve egy kétállású kamera gomb is helyet kapott.

A hátoldalon található a 8 MP-es kamera, tőle balra a hátsó hangszóró. A kamera alatt kapott helyet egy LED villanó, és még egy mikrofon. Középen az XPERIA felirat, alul pedig az NFC matrica tiszteleg. Hátlapot lepattintva egyedül a microSD-hez és a microSIM-hez férünk hozzá (szerencsére menet közben cserélhetőek), és egy OFF gomb található, ha lefagyna a készülék, ezzel kényszeríthető kikapcsolásra.

Az összeszerelés minősége remek, de van egyetlen egy szépséghibája. A hátlap, és az alsó LED sáv találkozásánál ugyanis eláll egy kicsit a hátlap (nem simulnak egy síkba). Ez bizony szemmel látható, és ujjal érezhető. Sokaknál van ez, valaki szerint meg idő után már „helyreáll” a rend, de azért leszidnám azt, aki ezt így kiadta. Kívülről ezzel nagyjából le is tudtuk a készüléket.

Készítettem egy videósorozatot is (3 részes) amiben megpróbálom bemutatni szóban is a készüléket (elnézést a minőségéért, sem technikailag nem túl jó minőségű, és időm se volt gyakorolni, kölcsön kaptam a fényképezőt így néha bakizom, meg össze-vissza beszélek):

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.