2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sades A70 virtuális 7.1 gamer fejhallgató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vitatható, hogy jól néz-e ki, de az ár/érték arányban ez egy remek termék, bárkinek bátran ajánlom!

[ ÚJ TESZT ]

Külcsín

Van egy olyan hibám (?), hogy elsősorban külső alapján keresek termékeket, az alapján választok, hogy valami hogy áll a fejemen, milyen színekben világít, mennyire dizájnos, és ha átmegy egy szűrőn, akkor kezdem el összevetni őket funkcionalitás szerint.

Nyilván senki sem vesz olyasmit szívesen, ami ronda, de én azért egy kicsit talán kritikusabb vagyok ilyen szempontból a kelleténél. Ízlések és pofonok, ugyanis többetek számára egyszerűen giccses lehet a fejhallgató, amivel most megismerkedhettek, de lévén, hogy kikapcsolható a világítása, ne vonjátok úgy össze a szemöldökötöket.

Szóval az alapján választottam ki, hogy nagyon tetszik a rácsos dizájn az oldalán, a felcsapható mikrofon, a hatalmas párnák, amik körbeölelik a fület, és nem annak peremén támaszkodnak. Az természetesen alapfeltétel volt, hogy Sades-fejes legyen USB-csatlakozással, ez pedig implikálja a virtuális 7.1 hangzást, saját driverrel segítve.

Kicsomagoláskor egy picit sem csalódtam, sőt. Élőben legalább olyan jól néz ki, mint a képeken. Ha valakinek bejön ez a dizájn, az ilyesmi formatervezés, annak tetszeni fognak a képeim:

...amiket lőttem róla

A kábel harisnyázott, ahogyan már megszokhattuk, nagyon hosszú, de összefogható a gumis rögzítővel bármilyen hosszat is engedünk ki belőle, és kellemes távolságban van az eszköztől a vezérlő is. Bedugáskor az kéken világítani kezd, a fejes pedig sajnos közepesen lassú színátmenetekkel minden színt megjelenít, a fő színeknél áll meg.

A képeknél ugyan csak sárgát/zöldet meg a lilát sikerült elkapnom, mert mire fókuszált rá a telefonom, addigra megint elsötétült. Annyira nem borzasztó a dolog, mint így elsőre gondoljátok, de ha valaki nagyon rühelli az ilyen gagyiságot, az élőben is fogja, ez tuti. Megoldás: kapcsold ki a távirányítóján.

Ha a tartozékokat nézzük, észrevehetjük, hogy ezúttal kiköszörülték a csorbát az eladók, kaptam driver CD-t. Mondjuk most pont nem volt rá szükségem, mert Win10-re váltottam egy ideje, annak a drivere pedig még nem volt fent a CD-n. Meg is ijedtem, amikor kiírta a telepítő, hogy nem támogatott platformon dolgozok. Felkerestem a zacskóra nyomtatott sades.cc oldalt (így ismerkedtem meg vele), és legnagyobb meglepetésemre egy működő Win10 driver fogadott.

Semmi perc alatt felhúztam a drivert, és kezembe vettem a fejest. Kemény műanyagból készült, természetesen nem tettem próbára, de nagyon strapabírónak tűnik. Stabilan kattogtak a szárak, nem kell attól tartani, hogy összevissza fogja állítani magát a fejünkön, ha megigazítjuk.

Nem akarok részletesen belemenni a külsőségekbe, maradjunk annyiban, hogy abszolút rendben van az anyaghasználat és az összeszerelési minőség is. Elkezdtem próbálgatni, hogy hogyan illeszkedik, merre igazítsam, mennyire húzzam ki a szárait, és meg kell mondjam, meglepően stabilan állt a fejemen. Az eddigiek sokkal lazábbak voltak, ez rendesen ott volt a fejemen. Szó sincs róla, hogy szorított volna, de nem lifegett, az biztos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.