2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sades A70 virtuális 7.1 gamer fejhallgató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vitatható, hogy jól néz-e ki, de az ár/érték arányban ez egy remek termék, bárkinek bátran ajánlom!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztüzem

A hangszigetelése nem A+++, de hát nem is került annyiba, hogy ezt elvárjam. Ezekre egyébként tapasztalatom szerint jellemző az, hogy amíg nem szól semmi, addig zavar, hogy mennyire lehet hallani a külvilágot, de amint megszólal benne valami, máris eltűnnek a kinti zajok, ezért szeretem a Sades-fejeseket.

A driver tele van mindenféle beállítási lehetőséggel, csak hangszóróoldalon ott van a hangerőszabályzó, mintavételezés-beállító, hangszínszabályzó, környezeti effektek, virtuális 7.1 váltó, karaoke cucc és az erősített térhatás. Ezen felül a mikrofonon is állítható mindenféle dolog (érzékenység, előre beállított hangtorzítások stb.).

Szóval szoftveres oldalon kifejezetten jól el van látva, főleg ha arra gondolunk, hogy mégiscsak Kínából érkezett. Első körben játékkal próbáltam ki. Meg kell hagyni, ezt nem vittem túlzásba, mert csak a térhatást szerettem volna tesztelni, semmi egyebet.

Rárontottam hát a Crysis 3-ra, és egy király akciójelenet közepébe ugrottam, hogy dübörögjön, aminek dübörögnie kell, és halljam azokat a lépteket a hátam mögül. Eltöltöttem jó pár percet azzal, hogy lekempeltem egy sarokba, vaktában lőttem egyet, láthatatlanná tettem magam, és néztem, hogy merre járkálnak a lények, és én hogyan hallom őket.

Kár lenne ferdíteni a valóságon, úgyhogy nyersen tálalom nektek. Ezen a ponton egy kicsit csalódás a dolog, ugyanis nem tudnám feltétlenül megkülönböztetni az apró különbségeket. Ha folyamatában hallom a hangot, akkor meg tudom állapítani, hogy van mellettem valami nagyjából x méterre, és óramutató iránnyal ellentétesen köröz körülöttem.

Azt állapítottam meg viszont, hogy ha egy ponton megálltak a lények, és csak kicsit mozdultak onnan, nem mindig tudtam megmondani, hogy milyen irányba indultak el. Továbbinduláskor persze már megvolt a dolog, de a térhangzásnak az lenne a lényege, hogy nagyon jól meghatározható legyen a hangforrás helye.

Aki kizárólag ezért venné a fejest, az valószínűleg nem ezt venné, de én mondom, hogy nem is ezt keresi. Ez olyan általános játékosoknak lehet jó, mint amilyen én vagyok. Nem elvárás nálam, hogy mindent pontosan halljak, mert heti-havi pár alkalommal csak élvezetből vagy nosztalgiából játszok egyet, illetve a Fallout 4-gyel fogok hamarosan befüggeni, amint kijön. Ilyesmire teljesen jó, de nem világbajnokságra találták ki.

Ami viszont a zenei oldalt illeti, hát megdöbbentően jól szól. Tudom, hogy sok ember basszközéppontú, és ők rajongani fognak a fejesért. Nagyon erős, dübörgő mélyekre képes, és mellette (ha nem húzzuk fel teljesen maximumra a mélyet) szép tiszták a magasabb tartományok is. Nem rossz az alapbeállítás, de szerintem elkélhet némi utánigazítás, hogy tökéletes legyen.

Modern, basszusos zenékre lett igazából kitalálva, illetve a Halálos iramban 78 és fél jellegű filmekre. Akciófilmek, lövöldözős játékok meg minden, ahol a hang fontos eleme az ingereknek, arra ez a fejhallgató tökéletes választás.

Ne riadjanak meg azok sem, akik nem azért ülnek a gép elé, hogy basszusrezgésekkel távolítsák el az ablaküvegeket a helyükről, ugyanis ha valaki nem kíváncsi a dübörgésekre, csupán egy remek, életteli, erőteljes hangzást szeretne elérhető áron, az sem fog csalódni benne. Miért gondolom? Azért, mert nagyon sok jazzt is hallgatok az elektronikus zenék mellett. A hangszínszabályzás garantáltan megoldja a problémákat, ha valamiből túl sokat hallunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.